De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 2: iPhone 2019 gelekt en opvolger iPhone XR

Florence Peeters
12 januari 2019, 16:12
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 2: iPhone 2019 gelekt en opvolger iPhone XR

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook: “Apple introduceert dit jaar meerdere nieuwe diensten”

Apple diensten in 2019

In een nieuw interview met CNBC kijkt Apple-ceo Tim Cook vooruit naar 2019, het jaar waarin Apple ‘nieuwe diensten’ gaat lanceren. Om welke diensten het gaat wil de ceo niet zeggen. Waarschijnlijk spreekt Cook over de videodienst en Netflix-concurrent van Apple. Al maanden wordt er een groot aanbod aan exclusieve shows samengesteld. Ook zou Apple een eigen nieuwsdienst willen beginnen, in de stijl van Blendle in Nederland. Voor een vast bedrag per maand krijg je daarmee toegang tot een vast aanbod van kranten en tijdschriften.

→ Lees verder over Apples nieuwe diensten

‘Dit is de iPhone 2019 met driedubbele camera op de achterkant’

September is nog ver weg, maar vandaag presenteert een betrouwbare bron de eerste foto van het nieuwe iPhone 2019 design. Vooral de driedubbele camera valt op. De bekende lekker OnLeaks heeft samen met Digit een eerste render gemaakt, die gebaseerd zou zijn op interne informatie van Apple. De cameralens wordt vierkant in plaats van een rechthoek, zodat er een derde lens kan worden toegevoegd, en ook de flitser in deze camerabult verwerkt zit. Rechtsonder zit ook nog een kleine microfoon.

→ Lees verder over de iPhone 2019

Apple brengt AirPlay en iTunes naar tv’s van Samsung en andere merken

AirPlay 2

Apple zet dit jaar een grote stap door AirPlay en iTunes in te bouwen in Smart TV’s van andere elektronicamerken. Hierdoor heb je geen Apple TV meer nodig om iTunes-video’s op je tv te bekijken of muziek naar je televisie te streamen vanaf je iPhone. De 2018- en 2019-tv’s van Samsung zijn als eerst aan de beurt, maar later volgen ook modellen van ‘andere grote fabrikanten’, aldus Apple. Inmiddels blijken ook Sony en LG deze ondersteuning in hun tv’s in te bouwen. De iTunes-app komt voorlopig naar 100 landen, terwijl ondersteuning voor AirPlay 2 naar 190 landen komt.

→ Lees verder over AirPlay en iTunes op andere tv’s

Gerucht: Opvolger iPhone XR krijgt een dubbele camera

iPhone XR goedkoper

Apple zou van plan zijn de opvolger van de iPhone XR, die dit jaar moet verschijnen en opnieuw een lcd-scherm heeft, een dubbele camera te geven. Alleen de directe opvolger van de iPhone XS Max heeft een driedubbele camera aan de achterkant. Het nieuws komt van The Wall Street Journal, dat schrijft dat Apple in 2019 opnieuw drie iPhones uitbrengt, die zich vooral focussen op het verbeteren van de camera’s. De opvolger van de iPhone XR krijgt volgens de krant naast een dubbele camera ook opnieuw een lcd-display.

→ Lees verder over de camera van de iPhone XR 2019

‘Gelekte foto’s tonen iPad mini 2019 zonder flitser’

iPad mini 2019

Er zijn foto’s opgedoken die mogelijk de iPad mini 2019 tonen. Hierop is onder meer te zien dat de flitser van de camera opnieuw niet aanwezig is. Op de foto’s lijkt de tablet op het eerste oog niet te verschillen van de mini 4, behalve dat er een antennelijn in verwerkt zit voor de versie met 4G. Daarnaast lijkt het erop dat de camera achterop de tablet – net zoals op de mini 4 – geen flitser erbij krijgt. Een eerder gelekte foto van een iPad mini 2019-hoes van Slashleaks toonde echter wel een grotere uitsnede bij de camera, wat duidt op een flitser.

→ Lees verder over de iPad mini 2019

Bron afbeelding: Benjamin Geksin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen