Nieuwsoverzicht week 2: iPhone SE 2 en Apple dicht Spectre-lek

Wouter Nijsen
13 januari 2018, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 2: iPhone SE 2 en Apple dicht Spectre-lek

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! Ook in 2018 zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone SE 2 krijgt glazen achterkant voor draadloos opladen’

iPhone SE 2 draadloos opladen

Als we de geruchten mogen geloven, presenteert Apple in de eerste helft van 2018 de opvolger van de iPhone SE. Omdat het bedrijf de kosten zo laag mogelijk wil houden voor dit budgetmodel, gingen we er vanuit dat de SE 2 hetzelfde design zou hebben als zijn voorganger. De website Tekz24.com zegt een ‘zeer betrouwbare bron’ gesproken te hebben, die stelt dat de iPhone SE 2 een volledige glazen achterkant krijgt. Een verschil met de eerste SE, waarvan de achterkant voornamelijk uit aluminium bestond. Deze designkeuze ziet er niet alleen mooi uit, het heeft net als bij de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X een hele praktische reden: aluminium geleidt slecht, dus maakt het draadloos opladen onmogelijk.

→ Lees verder over de iPhone SE 2 en draadloos opladen

Apple dicht Spectre-lek met iOS- en macOS-updates

iOS 11.2.2

Apple bracht deze week iOS 11.2.2 uit. Deze beveiligingsupdate voor iOS 11 wordt voor alle gebruikers aangeraden. De update maakt je toestel veiliger, doordat de belangrijke lekken Spectre en Meltdown in Safari worden verholpen. Ook voor macOS is een update beschikbaar die de lekken dicht. Het gaat om versie 10.13.2, die je nu uit de Mac App Store kunt downloaden. Het is raadzaam om dit snel te doen, want alleen dan ben je optimaal beschermd. Ook deze beveiligingsupdate wordt zoals altijd vanzelf aangeboden op je iPhone of iPad. Je kiest zelf het moment om deze te downloaden en te installeren.

→ Lees verder over iOS 11.2.2 en macOS 10.13.2

Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Apple iPhone-vertraging

In 2018 kun je de accu van je iPhone voor 29 euro laten vervangen. Maar wanneer is dit voor jouw toestel relevant, en hoe meld je jouw iPhone aan? De afgelopen weken zijn de problemen van de iPhone-accu en de gevolgen voor de snelheid van het toestel veelvuldig in het nieuws geweest. Om dit overzichtelijk te maken, bundelen we alles wat je over deze kwestie moet weten. Zo ben je na het lezen van deze tien vragen en antwoorden helemaal op de hoogte van alles rondom de goedkope iPhone-accuvervanging.

→ Lees verder in de iPhone-accureparatie FAQ

Nieuwe macOS-bug: App Store-instellingen te wijzigen met ieder wachtwoord

App Store instellingen bug

De nieuwe bug werd ontdekt op Open Radar en werkt in macOS High Sierra-versie 10.13.2, de meest recente versie. Het gaat om een specifiek onderdeel van de Systeemvoorkeuren, die instellingen van de App Store kan wijzigen. Door de bug kun je een willekeurig wachtwoord invullen om er toegang tot te krijgen. Zo kun je er instellen dat je updates en app-installaties automatisch laat uitvoeren. Ook kun je in het menu uitschakelen dat belangrijke beveiligingsupdates automatisch worden gedownload. Vooral dit laatste is in potentie gevaarlijk, omdat kwaadwillenden zo zonder dat je het weet je Mac langer kwetsbaar kunnen houden.

→ Lees verder over de bug in de macOS App Store-instellingen

Pokémon GO binnenkort niet meer speelbaar op oudere iOS-toestellen

Pokémon GO iphone 5

Wil je Pokémon blijven vangen, maar gebruik je nog een oude iPhone? Dan moet je binnenkort upgraden. Pokémon GO-maker Niantic stelt vanaf 28 februari namelijk iOS 11 of nieuwer verplicht voor het gebruik van de app. Gebruikers van toestellen die deze versie van het besturingssysteem niet draaien, hebben dus pech. Specifiek gaat het om de iPhone 5 en iPhone 5C, die vanaf eind februari niet meer worden ondersteund. Speel je met een oude iPad? Dan heb je ook een probleempje. De eerste iPad mini, iPad 2 en derde en vierde generatie van de iPad (allemaal verschenen in 2011 of 2012) worden niet meer ondersteund.

→ Lees verder over de ondersteuning van Pokémon GO

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen