Nieuwsoverzicht week 2: iPhone 8 en eigen Apple-films en -series

Wouter Nijsen
14 januari 2017, 16:04
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 2: iPhone 8 en eigen Apple-films en -series

In de tweede week van 2017 verscheen er weer interessant iPhone nieuws. Heb je het gemist, check dan dit nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple stapt over van aluminium op roestvrij staal voor iPhone 8’

iPhone 8 edge display

Apple doet in 2017 mogelijk weer afstand van het aluminium wat het bedrijf de afgelopen jaren voor zijn telefoons gebruikte. DigiTimes zegt bronnen vanuit de Taiwanese productieketen te hebben gesproken, die claimen dat de iPhone 8 het met een stalen behuizing gaat doen. Daarvoor heeft Apple aangeklopt bij het bedrijf Jabil en dus niet bij de gebruikelijke producent Foxconn. De laatste iPhone met roestvrijstalen behuizing was de iPhone 4S. Sindsdien kregen alle iPhones van de iPhone 5 tot de iPhone 7 een aluminium ontwerp. Het bedrijf uit Cupertino koos hiervoor omdat aluminium een licht maar sterk materiaal is. Ook de Apple Watch en Macs worden van aluminium gemaakt. Nadat de iPhone 6 in 2014 beschuldigd werd van snel buigen, stapte Apple over op een sterkere soort aluminium, die voor het eerst in de Apple Watch te vinden was.

‘Apple richt zich dit jaar op Hollywood met eigen films en series’

Apple films en series

Volgens bronnen van The Wall Street Journal is Apple actief bezig om een grote speler in Hollywood te worden. Er zouden meerdere gesprekken met bekende producers gevoerd zijn om de rechten te kopen voor televisieprogramma’s. Daarnaast zijn filmstudio’s en marketingbureau’s benaderd om een samenwerking te bespreken. Naast originele tv-series (vergelijkbaar met Netflix Originals) zou Apple ook originele films willen maken. Deze plannen moeten volgens de bronnen nog wel verder uitgewerkt worden. De eerste Apple-serie moet daarentegen tegen het einde van 2017 al verschijnen, zo hebben Apple-topmannen aan mensen in Hollywood laten weten.

Consumer Reports test MacBook Pro-accu opnieuw na vinden bug

MacBook Pro SD kaart

Heeft de nieuwste MacBook Pro nou problemen met de accu of niet? Consumentenorganisatie Consumer Reports heeft na haar uitgebreide test consumenten afgeraden om de laptop te kopen. Uit de test blijkt dat de accuduur erg wisselt en soms zou de laptop niet eens vier uur meegaan. Het probleem met de test lijkt nu te liggen aan een bug in Safari. Apple stelt: “We zijn er achter gekomen dat bij het testen van de accuduur op de Mac-notebooks, Consumer Reports een verborgen Safari-instelling heeft gebruik voor het ontwikkelen van websites waardoor de cache van de browser is uitgeschakeld. We hebben de bug gerepareerd die in deze test naar voren kwam.”

‘Apple werkt aan augmentedrealitybril met Carl Zeiss’

Apple AR-bril

Dat Apple-ceo Tim Cook enthousiast is over augmentedreality, heeft hij met regelmaat laten weten. In een interview met The Washington Post uit augustus zegt Cook dat AR ‘enorm interessant’ is. Hij noemt het een kerntechnologie: “Dus ja, het is iets waar we achter de schermen druk mee bezig zijn.” Hierbij verkiest Cook augmentedreality duidelijk boven virtualreality, zegt hij in oktober tegen Buzzfeed News. “AR moedigt menselijk contact aan, terwijl VR een barrière schept.” Concreet wil Tim Cook tot nu toe niet worden over mogelijke plannen met augmentedreality. Mogelijk heeft een medewerker van Carl Zeiss iets laten ontglippen. Volgens de populaire blogger Robert Scoble heeft een anonieme medewerker van de Duitse brilmaker op de CES laten weten dat het met Apple samen aan een slimme bril werkt.

T-Mobile onthult Go Unlimited: onbeperkt data en bellen

T-Mobile Go Unlimited

Met het nieuwe Go Unlimited-abonnement doet T-Mobile een interessant voorstel: een tweejarig abonnement voor 35 euro per maand, waarbij het bellen- en sms’en onbeperkt is in heel de Europese Unie. Het interessantst is echter de onbeperkte mobiele databundel in Nederland. Deze internetbundel kun je tot 60 dagen per jaar in de Europese Unie gebruiken, de overige 305 dagen krijg je 10GB data per maand. Voor de reizigers onder ons lanceert T-Mobile daarnaast een speciaal GO Unlimited EU + USA-abonnement. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze bundel bedoeld voor mensen die regelmatig in de Verenigde Staten komen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen