De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Nieuwsoverzicht week 2: Apple Watch komt eraan en iOS-apps iets duurder

Wouter Nijsen
10 januari 2015, 12:30
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 2: Apple Watch komt eraan en iOS-apps iets duurder

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

De tweede week van het nieuwe jaar stond voornamelijk in het teken van de populariteit van de iPhone, apps en games in de App Store die duurder zijn geworden en de groei van WhatsApp. Hieronder lees je het belangrijkste iPhone nieuws van week 2.

WhatsApp blijft maar groeien: 700 miljoen actieve gebruikers

blauwe vinkjes whatsapp

Het gaat goed met WhatsApp. Maandelijks zijn er meer dan 700 miljoen actieve gebruikers, maakte CEO Jan Koum afgelopen week bekend. Dat zijn duizelingwekkende aantallen die erop wijzen dat de berichtendienst nog steeds enorm groeit. In augustus vorig jaar stond de teller wereldwijd op 600 miljoen gebruikers en daar zijn er nu, amper vijf maanden later, alweer 100 miljoen bijgekomen. Nog een cijfer dat je mond open laat vallen: per dag worden er via WhatsApp 30 miljard (!) berichtjes gestuurd. WhatsApp is hiermee één van de grootste sociale netwerken ter wereld. De dienst laat Twitter (284 miljoen gebruikers) en Instagram (300 miljoen gebruikers) achter zich.

Apple maakt apps en games in App Store duurder

App Store record

Apple kondigde in december een prijsstijging aan voor de Europese App Stores en die is deze week doorgevoerd. De goedkoopste apps in de App Store kosten vanaf nu geen 89 cent, maar 99 cent. Apps die voorheen 1,79 euro kostten, zijn nu 1,99 euro. Voor apps die eerst 3,59 euro waren, betaal je vanaf nu 3,99 euro. Hetzelfde geldt voor apps die eerder 4,49 euro rekenden; die zijn nu 4,99 euro. Daarmee heeft Apple een prijsverhoging van zo’n tien procent doorgevoerd. Alle betaalde apps in de App Store eindigen inmiddels op ,99. Bij enkele apps staat nog de oude prijs, maar je kunt er vanuit gaan dat dit een foutje is dat later wordt opgelost. De veranderingen gelden niet alleen voor iOS: ook in de Mac App Store worden de prijzen verhoogd. De voornaamste reden lijkt de wisselkoers te zijn.

‘Apple Watch ligt vanaf maart in de winkels’

apple watch

De Apple Watch stond tot nu toe gepland voor ‘begin 2015′, maar volgens de laatste geruchten ligt de wearable vanaf maart in de winkels. Het personeel van Apple wordt in februari op de verkoop voorbereid. Apple zou op schema liggen om de Apple Watch in de Verenigde Staten nog voor het einde van maart in de schappen te brengen. Verder zal Apple eerst een uitgebreide testfase in gaan met zijn eigen personeel. Zo zullen één of twee afgevaardigden van Amerikaanse Apple Stores vooraf afreizen naar Apple-kantoren in Cupertino, Californië of Austin (Texas) om ingelicht te worden over de Apple Watch. Of de Apple Watch in maart ook in Nederland en België te koop zal zijn, is nog onbekend.

’69 miljoen iPhones verkocht in het laatste kwartaal van 2014′

iPhone 6

Apple zou eind vorig jaar liefst 69 miljoen iPhones hebben verkocht. Dat is meer dan het bedrijf ooit eerder in een kwartaal wist te verkopen. Het investeringsbureau UBS komt op een cijfer van 69,3 miljoen, nadat het research deed naar iPhone-verkopen in het laatste kwartaal van 2014. Het gaat hierbij niet alleen om iPhone 6 (Plus)-modellen, maar om alle verkochte iPhones bij elkaar. Eerder deed UBS zelf een wat overdreven voorspelling van 70,9 miljoen verkochte iPhones. Dat haalde Apple niet, maar de huidige verkoopcijfers overstijgen de voorspelling van bijvoorbeeld het gezaghebbende Wall Street Journal uit, dat inzette op 65,5 miljoen exemplaren.

Apple gaat toekomstige iOS-updates breder testen

ios 8 mail

Tot slot is Apple voornemens om komende versies van zijn mobiele besturingssysteem niet alleen te laten testen door medewerkers en ontwikkelaars, maar ook door werknemers van Apple Stores. Toekomstige versies van iOS moeten hierdoor beter worden gecontroleerd, zodat kritieke fouten tot het verleden behoren. Het zou de eerste keer worden dat Apple zijn testprogramma uitbreidt om meer mensen aan de slag te laten gaan met vroege versies van iOS. Mogelijk is iOS 8.2 de eerste versie die ook door Apple Store-medewerkers getest mag worden.

Lees ook waarom de iPhone de afgelopen maanden populairder is geworden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu