Nieuwsoverzicht week 19: iPhone 8-productie van start en WWDC 2017-keynote

Lars Paijmans
13 mei 2017, 16:18
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 19: iPhone 8-productie van start en WWDC 2017-keynote

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

‘Apple bundelt iPhone 8 met gratis AirPods, verbetert telefoonspeaker’

AirPods prijs

Een video kijken of muziek luisteren over de speakers van de iPhone 8 gaat beter klinken dan ooit. Daarnaast gaan geruchten dat Apple het nieuwe toestel levert met gratis AirPods. De telefoonspeaker is het dunne speakertje dat je tegen je oor houdt tijdens het bellen. Apple verbeterde die al met de iPhone 7, zodat er ook muziek mee afgespeeld kon worden. Op die manier wordt stereogeluid mogelijk zonder dat de iPhone aan de bovenkant gaatjes nodig heeft voor de speaker.

Lees verder over de iPhone 8 met gratis AirPods

‘Apple start productie van nieuwe A11-chip voor iPhone 8’

iPhone 8 release

De productie van de A11-chips zou zijn gestart. Ook zijn er nieuwe geruchten over de release van de iPhone 8 en de komst van gezichtsherkenning.TSMC, Apples fabrikant van mobiele processors, is begonnen met de productie van de volgende chip voor de iPhone 8. Dat is naar verwachting de snellere en krachtigere A11-chip. Dat schrijft althans DigiTimes op basis van bronnen uit de productieketen. Dat de productie is gestart, zegt overigens nog niet zoveel over de iPhone 8 release. Daarover spraken de bronnen van DigiTimes niet. Dat deed de bekende en vaak betrouwbare lekker Onleaks wel. Hij schreef donderdag op Twitter dat de massaproductie van de iPhone 8 in augustus zou beginnen en dat het toestel in september uitkomt.

Lees verder over de A11-chip van de iPhone 8

Apple verwerkt Siri mogelijk als chatbot in eigen berichten-app

siri imessage

Een nieuw ontdekt patent geeft ons mogelijk een mooi voorproefje op iOS 11. Gaat Siri meepraten met jouw iMessage-gesprekken? Het patent dat door AppleInsider werd ontdekt, laat weinig aan de verbeelding over. In tekeningen en tekst is goed te zien hoe Apple van plan is om Siri in iMessage te verwerken. Vergelijkbaar met Googles chat-app Allo, waarbij de Google Assistant gezellig mee babbelt. Het gaat hier om een verder uitgewerkt patent dan hetgeen in november 2016 opdook.

Lees verder over de Siri-functies in iMessage

‘VS wil laptops en tablets op vluchten vanuit Europa verbieden’

VS Laptopverbod

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten? Dan is de kans groot dat je MacBook en iPad niet mee het vliegtuig in mogen. In maart stelde de VS een nieuwe verbod in voor tablets en laptops in cabinebagage. Dit was destijds geldig voor acht landen, maar daar blijft het niet bij. Volgens bronnen van CBS News en The Daily Beast staat de VS op het punt om het laptop- en tabletverbod verder uit te breiden naar alle Europese landen en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over het laptopverbod op Europese vluchten

Apple neemt slimme slaaptracker Beddit over

Apple Beddit

Apple heeft de slimme slaapmonitor Beddit en de bijbehorende iOS-app overgenomen. Gaat deze Apple Beddit overname jou een betere nachtrust bezorgen? In de privacyverklaring op de website van Beddit bevestigt het bedrijf de Apple-overname. “Je persoonlijke data zal verzameld, gebruikt en behandeld worden conform de Apple Privacy Regels,” aldus Beddit. Beddit Sleep Monitor is een combinatie van een band en een app. De band leg je onder je laken, op je matras. Terwijl jij slaapt verzamelen de sensoren in de band continu gegevens.

Lees verder over de Apple Beddit overname

Apple bevestigt keynote op 5 juni in uitnodiging WWDC 2017

WWDC 2017 keynote

We wisten het eigenlijk al, maar nu heeft Apple zijn WWDC 2017 keynote op 5 juni ook officieel bevestigd in een uitnodiging voor de pers. Zit je al klaar? Wij wel! We hoeven nog minder dan een maand te wachten op WWDC 2017. We wisten natuurlijk al dat Apple tijdens dit evenement een keynote zou houden om zijn nieuwste producten te onthullen. Nu heeft het bedrijf deze keynote officieel bevestigd in een uitnodiging aan de internationale pers. We kunnen op 5 juni om 19:00 uur (Nederlandse tijd) de stream aanzetten om van Tim Cook en zijn collega’s te horen wat Apple de komende tijd in petto heeft.

Lees meer over de WWDC keynote van Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's