De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwsoverzicht week 19: iPhone XR-opvolger en modulaire Mac Pro

Florence Peeters
11 mei 2019, 15:57
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 19: iPhone XR-opvolger en modulaire Mac Pro

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit is de opvolger van de iPhone XR met dubbele cameralens’

iPhone XR 2019 gelekt

De eerste renders van een nog onaangekondigde opvolger van de iPhone XR zijn opgedoken. Te zien is hoe het ontwerp grotendeels hetzelfde blijft. Met als belangrijkste verschil dat de camera op de achterkant een flinke upgrade krijgt. Apple zou de opvolgers van de iPhone XS en XS Max een driedubbele lens geven en de XR maakt de overstap van één naar twee lenzen. Daarnaast zou Apple de camerabult willen wegwerken door deze dezelfde kleur als de rest van de behuizing te geven.

→ Lees verder over de iPhone XR-opvolger

Apple bevestigt: ING voorlopig enige Nederlandse bank met Apple Pay

Apple Pay ING

Apple heeft de website voor Apple Pay in Nederland online gezet. Hiermee bevestigt het bedrijf dat ING voorlopig de enige Nederlandse bank wordt die Pay gaat ondersteunen. Er staat dat de betaaldienst ‘binnenkort beschikbaar’ komt, dus helaas zijn we hierdoor niets wijzer geworden over een concrete Apple Pay-releasedatum. Voorlopig staan enkel het logo van Maestro en ING bij aangesloten banken op die pagina. Uit rondvraag van iPhoned bleek eerder al dat de andere grote banken niet klaar waren voor de betaaldienst van Apple.

→ Lees verder over Apple Pay bij ING

Apple toont modulaire Mac Pro mogelijk tijdens WWDC 2019

Mac Pro

Apple zou tijdens WWDC 2019, dat van 3 tot en met 7 juni plaatsvindt, de nieuwe Mac Pro willen tonen. Dit apparaat beschikt waarschijnlijk over een modulair design, waardoor gebruikers onderdelen kunnen toevoegen, zoals een grafische kaart of extra opslagruimte. De computer ligt mogelijk pas in 2020 in de winkels, maar hier is verder weinig over bekend. Doorgaans is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie alleen voor software bedoeld. Apple zou echter ook van plan zijn om een 6K-monitor uit te brengen.

→ Lees verder over de modulaire Mac Pro

‘iPhone 2019 kan beter binnen navigeren door vernieuwde antenne’

iPhone 2019 antenne

Apple zou van plan zijn om de iPhone 2019-antenne helemaal te veranderen. Hierdoor wordt het mogelijk om een stuk nauwkeuriger te navigeren met een dak boven je hoofd. Nu gebruiken de iPhone XS, XS Max en XR nog een LCP-antenne, maar die zou voor productieproblemen zorgen als er mobiel internet met hoge frequenties door ontvangen moet worden. Om die reden zou Apple nu alvast overstappen op een zogeheten PI-antenne, waar je op 4G-internet weinig van gaat merken. Zodra de iPhone 5G ondersteunt, zou deze antenne wel van pas komen.

→ Lees verder over de iPhone 2019-antenne

‘iOS 13 krijgt Slaapmodus en meer, Apple Watch krijgt eigen App Store’

iOS 13

Het doorgaans betrouwbare Bloomberg heeft nu een lijst met de belangrijkste verbeteringen van iOS 13, watchOS 6 en macOS 10.15 gepubliceerd. Naast een donkere modus krijgt iOS 13 een vernieuwde Gezondheid-app en maakt het opnieuw oude toestellen sneller. Een grote verandering in watchOS 6 is dat er een App Store voor op je Apple Watch komt. Zo ben je nog minder afhankelijk van je gekoppelde iPhone. De macOS-update moet het mogelijk maken om iPad-apps op de Mac te draaien en er komen een hoop nieuwe apps bij, zoals een Podcast-app.

→ Lees verder over iOS 13-verbeteringen

Bron afbeelding: iApple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu