Nieuwsoverzicht week 19: Tekstbug in iOS 11 en Google I/O 2018

Rick van der Veer
12 mei 2018, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 19: Tekstbug in iOS 11 en Google I/O 2018

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Enkele iPhone 7 (Plus)-telefoons hebben microfoonproblemen: dit kun je doen

iphone-7-microfoonproblemen

Sommige iPhone 7- en 7 Plus-toestellen hebben microfoonproblemen. Gebruikers kunnen hun telefoon tijdens het bellen niet op speaker zetten, terwijl anderen niet verstaanbaar zijn tijdens FaceTime-gesprekken. De problemen doen zich voor na installatie van iOS 11.3. Het is hierbij niet zo dat de microfoon kapot is, maar dat de speakerknop tijdens het bellen grijs gekleurd is. Hierdoor kun je er niet op tikken en is bijvoorbeeld handsfree bellen niet mogelijk. Gelukkig lijkt het probleem in de software te zitten en is er niets fysiek defect.

→ Lees verder over de microfoonproblemen van de iPhone 7

‘iPhone X is bestverkochte telefoon, Apple-doemscenario blijft uit’

iPhone X

Alle doemverhalen ten spijt heeft Apple het weer gedaan. De iPhone X is namelijk de bestverkochte telefoon van het afgelopen kwartaal en ook de iPhone 8 en 8 Plus doen het goed. Dat zegt Strategy Analytics, een telecomonderzoeksbureau. De iPhone X laat hiermee de Xiaomi Redmi 5A en Samsung Galaxy S9 Plus achter zich. Volgens de onderzoekers werden in de maanden januari, februari en maart maar liefst 16 miljoen exemplaren van het vlaggenschip verkocht. Hiermee haalde het toestel een marktaandeel van vijf procent.

→ Lees verder over de verkoopcijfers van de iPhone X

‘In één klik zie je straks welke gegevens Apple van je heeft’

refurbished iMac

Het wordt straks mogelijk om in één keer al je Apple-gegevens te downloaden. De aanvraag verloopt voor nu nog via een kantoor in Europa, maar moet vanaf mei geautomatiseerd en voor alle gebruikers beschikbaar worden. In vergelijking met andere online diensten verzamelt Apple relatief weinig gegevens. Zo weet het bedrijf je adres, e-mailadres en naam, maar wordt niet bijgehouden waar je naar zoekt in Safari en welke vragen je aan Siri stelt. Deze gegevens worden wel opgeslagen, maar niet dusdanig dat ze naar een individu zijn terug te leiden.

→ Lees verder over het downloaden van je Apple-account

Google I/O 2018: de 6 belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Google I/O 2018

Google I/O is wat WWDC voor Apple is: een grote jaarlijkse conferentie waarin het bedrijf laat zien welke plannen het heeft voor zijn belangrijkste softwareplatformen. Het evenement richt zich uiteraard vooral op Android-apparaten, maar het bedrijf heeft ook dit jaar weer een aantal mooie aankondigingen voor Apple-gebruikers. Van Google News tot Google Foto’s en Gmail: er is van alles aangekondigd. We zetten wat je moet weten voor je op een rij.

→ Lees verder over de belangrijkste Google I/O-aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Opgepast: een simpel tekstbericht laat iPhones en Macs crashen

iOS 11 tekst bug

Vorige week bleek een WhatsApp-bug voor heel wat problemen op Android te zorgen. Een variant van deze fout is nu ook op iOS en macOS gevonden, waardoor je apparaat direct vastloopt en crasht als je het bericht ontvangt. Het gaat om een berichtje dat uit een serie van leestekens en emoji bestaat. Op het eerste gezicht onschuldig, maar niets is minder waar. De bug werkt op de meest recente versie van iOS 11, en laat zelfs apparaten vastlopen die op de bèta van iOS 11.4 draaien. Nu de bug echter bij het grote publiek bekend is, zal het niet lang duren tot Apple met een oplossing komt.

→ Lees verder over de tekstbug in iOS 11

‘Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt helder mlcd-scherm, geen oled’

iPhone X

De 6,1-inch iPhone die dit jaar uitkomt krijgt een helder lcd-scherm, zo meldt een nieuw gerucht. De prijzen van oled-schermen blijven namelijk maar stijgen. Om deze reden kiest Apple voor een lcd-scherm in de 6,1-inch iPhone, die in het najaar aangekondigd wordt. Deze iPhone zou het uiterlijk van de iPhone X krijgen, maar toch voor een vanafprijs van zo’n 550 dollar worden verkocht. Ook komt er mogelijk een dualsim-model, wat de eerste keer zou zijn voor een Apple-smartphone.

→ Lees verder over de iPhone 2018 met mlcd-scherm

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen