Nieuwsoverzicht week 19: iPhone 7 Plus, WhatsApp desktop en Viv

Wouter Nijsen
14 mei 2016, 15:48
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 19: iPhone 7 Plus, WhatsApp desktop en Viv

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Alle iPhone 7 Plus-modellen krijgen dubbele camera’

iPhone 7 Plus

In tegenstelling tot eerdere geruchten zou de iPhone 7 Plus één line-up krijgen met dezelfde functies en specs, waaronder een dubbele camera op de achterkant. Dat schrijft Ming-Chi Kuo. “Een dubbele camera wordt een onmisbare functie op high-end smartphones”, zegt hij. “De markt heeft goed gereageerd op de Huawei P9 met dubbele camera. Daarmee neemt het merk het voortouw en zullen andere smartphonemakers volgen. Om zijn leidende positie in het high-end smartphonesegment te behouden, verwachten we dat ook Apple de dubbele camera volledig omarmt in het nieuwe 5,5-inch toestel.” De iPhone 7 Plus zou ook meer werkgeheugen krijgen dan het reguliere model, namelijk 3GB aan RAM. Dat zou voornamelijk nodig zijn om de dubbele camera goed te laten werken.

Officiële WhatsApp desktop-app nu beschikbaar

WhatsApp desktop

Het heeft even geduurd, maar WhatsApp heeft eindelijk een officiële desktop-app uitgebracht voor Mac en Windows. Als je WhatsApp Web in het verleden al gebruikt hebt, zal de desktop-app je bekend voorkomen. Ook hier scan je een qr-code met je iPhone in om de app aan je WhatsApp iOS-app te koppelen. Ook het uiterlijk van de WhatsApp desktop-app is identiek aan de webversie. WhatsApp gebruikt dus nog steeds je iPhone om te verbinden, wat ook betekent dat je iPhone continu met het internet verbonden moet zijn. De nieuwe desktop-app is via deze link te downloaden.

5 dingen die Siri kan leren van nieuwe spraakassistent Viv

viv

Tijdens een presentatie op het TechCrunch Disrupt-evenement kregen we de Viv-assistent voor het eerst te zien. Ceo Dag Kittlaus liet in een paar stappen zien hoe Viv werkt en wat de mogelijkheden zijn. Deze demo begon met het stellen van hele specifieke vragen, die verder gaan dan de huidige mogelijkheden van Siri. Een normale vraag bestaat meestal uit verschillende subvragen, waardoor Siri vaak de mist ingaat. Hierdoor moet je als gebruiker je vraagstelling aanpassen, terwijl dit bij Viv niet nodig lijkt te zijn. In dit artikel zetten we 5 zaken op een rijtje die Siri kan leren van Viv.

Klaas Schoenmaker (17) naar WWDC: ‘een walhalla voor ontwikkelaars’

wwdc 2016 nederland

Apple heeft de uitnodigingen voor WWDC 2016 de deur uitgedaan. De Nederlandse ontwikkelaar Klaas Schoenmaker is één van de scholieren die afreist naar San Francisco. De Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple is elk jaar weer een belangrijke conferentie voor ontwikkelaars. Dit jaar vindt hij plaats van 13 tot en met 17 juni. Omdat de WWDC op ontwikkelaars gericht is, ligt de focus er traditioneel op software. Apple presenteert tijdens die dagen onder meer de nieuwe versies van iOS, OS X en watchOS. De conferentie is met 1600 dollar per ticket echter behoorlijk prijzig en vrijwel onbetaalbaar voor scholieren en studenten. Daarom selecteert Apple een aantal getalenteerde jongens en meisjes om de conferentie gratis bij te wonen.

Lees ons interview met Klaas Schoenmaker

Zo gaat Spotify de strijd aan met Apple Music

Spotify video

Spotify gaat nu ook eigen video’s maken. Hiermee gaat de muziekdienst verder de strijd aan met Apple Music, al staat het nu nog bovenaan qua abonnees. Spotify stelt dat de dienst sneller gegroeid is toen Apple Music afgelopen jaar lanceerde. De concurrentie heeft dus voornamelijk positief uitgepakt. Toch merkt Spotify ook de hete adem van Apple Music in zijn nek. Om zijn positie op de markt sterk te houden, gaat Spotify zich nu ook richten op videoproductie, met twaalf videoseries met afleveringen van een kwartier lang. Hiermee wordt onder andere samengewerkt met bands als Metallica en de Beach Boys. Spotify bood al een tijdje video’s aan, maar enkel van buitenstaande bronnen als Comedy Central en BBC.

Categorieën: Apple, Apps, Devices
Thema: Apple
Device: iPhone 7 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen