Nieuwsoverzicht week 19: Popcorn Time via Mac, Beats Music en Apple Watch

Wouter Nijsen
9 mei 2015, 13:26
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 19: Popcorn Time via Mac, Beats Music en Apple Watch

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time op iOS installeren nu ook mogelijk via Mac

Popcorn Time ios

Nadat Popcorn Time een maand geleden op iOS te installeren was via een Windows pc, is de iOS-installer nu ook beschikbaar voor Mac-gebruikers. Vorige maand werd de Popcorn Time-app gelanceerd voor iPhone- en iPad-gebruikers zonder jailbreak. Kanttekening voordat je de app voor iOS kon gebruiken, was dat de iOS Installer (waarmee Popcorn Time geïnstalleerd moest worden) alleen op Windows draaide. En veel mensen met een iPhone hebben een Mac, dus was de Popcorn Time-app alsnog niet te installeren. Aanvankelijk beloofden de ontwikkelaars dat iOS Installer binnen twee weken op de Mac beschikbaar zou komen, maar dat duurde uiteindelijk bijna een maand. Lees hier hoe je de Popcorn Time-app via een Mac op je iOS-toestel installeert.

‘Wereldwijde lancering Beats Music gepland voor eind juni’

beats music kosten

Al maanden wordt gesproken over de nieuwe muziekdienst van Apple en waarschijnlijk wordt deze begin juni tijdens de WWDC aangekondigd. Het zou gaan om een compleet vernieuwde versie van Beats Music, dat Apple vorig jaar voor 3 miljard kocht. Waarschijnlijk lukt het Apple echter niet om de benodigde licentiedeals te sluiten met platenmaatschappijen voordat de WWDC op 8 juni begint. De muziekdienst wordt waarschijnlijk later in juni meegeleverd als onderdeel van iOS 8.4 en iTunes 12.2. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, dan kunnen we in Nederland wellicht voor het eerst van de muziekdienst gebruikmaken. Beats Music zou namelijk lanceren in ‘lange lijst van landen’.

‘Apple Watch binnenkort in winkels af te halen’

apple watch sport

Apple bereidt de optie voor om een Apple Watch op te halen in een Apple Store. Dat blijkt uit Amerikaanse online Stores waarbij klanten kunnen kiezen om de Watch te laten verzenden of om hem op te pikken in een winkel. Het lijkt erop dat het bedrijf van Tim Cook voorzichtig begint met het opbouwen van voorraden in de Apple Stores. Overigens is het nog niet zover. De knop is namelijk nog niet aan te klikken, en waarschijnlijk gebeurt dat pas als de eerste grote leveringen in juni zijn geweest.

Gebruikers die overstappen naar iOS 8.3 kunnen niet meer terug

siri nederlands

Heb je iOS 8.3 op je iPhone geïnstalleerd, dan kun je vanaf nu niet meer terug. Iedereen die om één of andere reden terug wil naar iOS 8.2, heeft pech, want downgraden via iTunes is niet meer mogelijk. De verandering werd opgemerkt door verschillende ontwikkelaars op Twitter. Apple biedt gebruikers die de nieuwste versie hebben geïnstalleerd altijd een bepaalde tijd om terug te keren naar een eerdere versie van iOS. Dat is voor wie bijvoorbeeld last heeft van veel vertraging of bugs. Als Apple echt zeker weet dat alle problemen bij de update verholpen zijn, zoals beveiligings- of functionele problemen, dan stopt het bedrijf met het signeren van eerdere versies.

Simyo verhoogt kosteloos 4G-snelheid

Simyo

Simyo-klanten met een 4G-bundel kunnen vanaf nu gebruikmaken van sneller mobiel internet. De KPN-dochter verhoogt de snelheid met maximaal zes keer, zonder dat hier bijbetaald voor hoeft te worden. Net als KPN heeft Simyo een landelijk dekkend 4G-netwerk, al moet je als klant wel een 4G Flex-bundel (5 euro per maand) activeren om hier gebruik van te maken. Daarvoor heb je vanaf nu een goede reden: Simyo heeft namelijk de maximale snelheid verhoogd van 25 Mbit/s naar maximaal 150 Mbit/s. De provider geeft wel aan dat de gemiddelde snelheid van 20 Mbit/s ongeveer hetzelfde blijft. De maximale 4G-snelheid is afhankelijk van de drukte op het netwerk en kan op rustige momenten hoger uitvallen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen