Is de iPhone 14 nu al vertraagd? (iPhone-nieuws #18)

Michel van 't Klaphek
7 mei 2022, 16:08
3 min leestijd
Is de iPhone 14 nu al vertraagd? (iPhone-nieuws #18)

Mogelijk slecht nieuws voor de iPhone 14, maar niet voor de nieuwe Apple Watch. Dit is het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van afgelopen week in één overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Wordt de iPhone 14 vertraagd?

iPhone 14 Pro

Normaal gesproken is september dé iPhone-maand, maar misschien is 2022 een uitzondering op de regel. Volgens een Chinese bron slaagt een belangrijke producent van de Apple-telefoon er namelijk niet in genoeg personeel aan te nemen.

De reden? Een nieuwe uitbraak van COVID-19 en in rondom de fabriek. Vanwege het strenge Chinese lockdownbeleid is het hierdoor nagenoeg onmogelijk om aan de immer hoge vraag naar iPhones te voldoen.

Lees verder over de leverdatum van de iPhone 14

iPads en Macs zijn voorlopig nog slecht leverbaar

Meer slecht nieuws voor Apple, want ook het wereldwijde chiptekort houdt het bedrijf in haar greep. Luca Maestri, de financiële topman van het bedrijf, waarschuwde afgelopen week dat iPads en Macs de komende tijd slecht leverbaar blijven/

Wederom is hierbij een belangrijke rol weggelegd voor nieuwe uitbraken van het coronavirus. Fabrieken in China, waar het leeuwendeel van Apple-spullen gemaakt wordt, draaien daardoor op minder capaciteit dan gewoonlijk.

Waarom iPads en Macs nog wel even schaars blijven

Winactie: maak kans op de iPhone SE 2022

iPhone SE 2022 winnen

Veel voor weinig: zo kunnen we de iPhone SE 2022 het best omschrijven. Het compacte toestel is razendsnel, heeft een prima camera en kan met 5G overweg. En het beste van alles? Je kunt ‘m nu winnen bij iPhoned.

Het enige dat je hoeft te doen is een formulier invullen. Wij trekken vervolgens compleet willekeurig een gelukkige winnaar of winnares. Meedoen kan tot en met maandag, dus wees er snel bij!

Zo kun jij de iPhone SE 2022 helemaal gratis winnen

Gerucht: nieuwe Apple Watch SE wordt duurder

apple watch se 1

De eerste Apple Watch SE verscheen in 2020 en bleek voor Apple een voltreffer. Logisch ook, want dit horloge leek behoorlijk op de destijds fonkelnieuwe Apple Watch Series 6, maar dan voor een fractie van de prijs. Het is daarom niet vreemd dat er een opvolger aankomt.

Er is alleen één tegenvaller. Volgens een doorgaans betrouwbare bron wordt de Apple Watch SE 2022, zoals ‘ie schijnt te gaan heten, duurder dan het vorige model. Daartegenover zou er wel een nieuw ontwerp aankomen.

Lees verder over de prijs van de Apple Watch SE 2022

‘Apple Watch Series 8 kan lichaamstemperatuur meten’

lichaamstemperatuur meten apple watch

We blijven even bij de slimme horloges, want afgelopen week kwam er ook informatie over de opvolger van de Apple Watch Series 7 naar buiten. Met de Series 8 zou je namelijk je lichaamstemperatuur kunnen meten.

Dat is handig, want je temperatuur verklapt veel informatie over je gezondheid. Opvallend genoeg schijnt de functie op het laatste moment bij de Series 7 geschrapt te zijn. Volgens geruchten kreeg Apple het algoritme voor de functie niet op tijd rond.

Kan de nieuwe Apple Watch je temperatuur meten?

Veel Nederlanders hebben een oude iPhone, laat onderzoek zien

iphone in 2020 review

De helft van de iPhone-gebruikers in Nederland heeft een toestel van minimaal vier jaar oud. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper. Dit betekent dat de meeste mensen niet iedere twee jaar de noodzaak voelen om te upgraden naar het nieuwste model.

Sterker nog: steeds meer mensen kiezen voor een tweedehands- of refurbished-model dat nieuwer is dan hun huidige smartphone, maar ouder dan het meest recente Apple-toestel.

Lees verder over het onderzoek naar ‘oude’ iPhones

Video van de week: zo verwijder je je Instagram-account

Instagram Account verwijderen doe je zo!

Het laatste iPhone-nieuws:

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu