Nieuwsoverzicht week 18: Apple Pay komt naar Nederland

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Eindelijk: Apple Pay komt officieel naar Nederland

Apple Pay Nederland

Na jaren wachten is het zover: Apple heeft zijn betaaldienst Apple Pay in Nederland officieel aangekondigd. Binnenkort kun je contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch. ING is de eerste bank in Nederland die de betaaldienst ondersteunt. De aankondiging komt dan ook niet van Apple zelf, maar van ING. Een concrete datum is nog niet bekend, dat blijft voorlopig op ‘binnenkort’ staan. Welke andere Nederlandse banken meedoen, is nog niet duidelijk.

→ Lees verder over Apple Pay in Nederland

Apple Q2 2019 kwartaalcijfers: 7 dingen die je moet weten

Apple kwartaalcijfers Q2 2019

Apple heeft afgelopen week zijn Q2 2019-kwartaalcijfers bekendgemaakt. Deze cijfers laten zien hoe het Apple financieel verging in de maanden januari, februari en maart. En het laat wederom goed zien hoe de iPhone-verkoop verder keldert, terwijl de andere producten groeien. Zo maakt de iPad-categorie zijn grootste groei door in zes jaar, dankzij de iPad Pro 2018, iPad Air 2019 en iPad mini 2019. Ook de diensten halen een nieuw record en AirPods zijn wegens populariteit lekker niet aan te slepen.

→ Lees verder over de kwartaalcijfers van Apple

Gerucht: iPhone 2019 wordt geleverd met 18 Watt-snellader in de doos

iPhone 2019 camerabult glaslaag

Nu moet je de accessoires nog zelf in huis halen, maar straks kun je de iPhone 2019 snelladen met het kabeltje dat in de doos wordt meegeleverd. Ook krijg je er een usb-c-adapter bij om je telefoon aan je Macbook te koppelen. Dat schrijft Mac Otakara. De doorgaans betrouwbare website heeft gesproken met Chinese onderdelenleveranciers die zeggen dat Apple de benodigdheden voor snelladen “waarschijnlijk” standaard in de doos mee levert.

→ Lees verder over het iPhone 2019 snelladen-gerucht

Concept: Zo kan watchOS 6 de Activiteit-app, wijzerplaten en meer verbeteren

Concept watchOS 6

Er is inmiddels al veel informatie gelekt over iOS 13 en macOS 10.15, maar watchOS 6 blijft voorlopig nog het meest geheimzinnig. Dit nieuwe concept stemt ons hoopvol. Zo toont het een optie voor automatisch wisselende wijzerplaten. Op basis van de tijd of locatie kan het horloge zelfstandig een bijpassende wijzerplaat kiezen. Ook voorspelt de ontwerper nieuwe ringen in de Activiteiten-app om ook dagelijks aan je ademhaling, slaap en afstand te denken die je aflegt.

→ Lees verder over dit watchOS 6-concept

Toekomstige iPhone krijgt mogelijk micro-led-scherm: dit zijn de voordelen

iPhone XS tweede indruk

iPhone-schermfabrikant Foxconn gaat nog meer investeren in het ontwikkelen van micro-led-displays. Micro-led staat bekend als de opvolger van oled, omdat het naast een betere beeldkwaliteit meer voordelen met zich meebrengt. Deze verliezen na verloop van tijd geen beeldkwaliteit en helderheid, terwijl dit wel het geval is bij oled. Momenteel gebruikt Apple nog oled in onder meer de iPhone XS, maar het is onduidelijk wanneer we precies micro-led in een iPhone kunnen verwachten. Dit zou een veel beter scherm opleveren.

→ Lees verder over micro-led-iPhones

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.