Nieuwsoverzicht week 18: iOS 11.4 en 2018 iPhones krijgen snelladen

Wouter Nijsen
5 mei 2018, 16:18
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 18: iOS 11.4 en 2018 iPhones krijgen snelladen

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.4 komt eraan: deze 4 functies komen spoedig naar de iPhone en iPad

iOS 11.4 functies

Inmiddels is de derde bèta van iOS 11.4 beschikbaar. Dat betekent dat de publieke release niet lang meer op zich zal laten wachten, maar we wel weten welke features eraan komen. Apple lijkt heel wat moeite te hebben met AirPlay 2. De update voor de draadloze streamtechniek van Apple zou eigenlijk al met iOS 11.3 toegevoegd worden, maar werd op het laatste moment uitgesteld. AirPlay 2 heeft als belangrijkste verbetering de ondersteuning voor Multi Room-audio. Siri wordt ook weer een stukje slimmer vanaf de eerstvolgende grote iOS-update. Dat merk je vooral als je meerdere AirPlay-apparaten in je huis hebt staan, zoals een HomePod en Apple TV.

→ Lees verder over de functies van iOS 11.4

‘2018 iPhones krijgen usb-c-adapter voor sneller opladen’

Op het Chinese sociale netwerk Weibo lekte een schematische tekening uit van deze nieuwe adapters. Dit betekent dus niet dat de iPhone een usb-c-poort krijgt, maar dat de adapter in plaats van usb- een usb-c-aansluiting heeft. Door hier een usb-c naar Lightning-kabel op aan te sluiten, kun je een iPhone (of iPad) veel sneller opladen dan nu het geval is. Deze adapter zou een capaciteit van 18 Watt hebben, waarmee je een iPhone van nul naar vijftig procent kunt opladen in dertig minuten. Alle iPhones worden nu nog verkocht met een ouderwetse usb-adapter met een capaciteit van 5 Watt, wat de snelheid niet ten goede komt.

→ Lees verder over de iPhone usb-c-adapter

Eindelijk: WhatsApp krijgt videobellen voor groepen en stickers

whatsapp minimumleeftijd

WhatsApp heeft een functie aangekondigd waar ook FaceTime-gebruikers al jaren op wachten: binnenkort kun je meerdere vrienden tegelijk bellen dankzij het nieuwe WhatsApp-groepvideobellen. Al jaren sturen miljoenen mensen niet alleen tekstberichten, maar videobellen ze ook met elkaar. Die functie krijgt binnenkort een upgrade met de introductie van WhatsApp-groepsvideobellen. Daarmee bel je voortaan vier vrienden tegelijk, die vervolgens netjes over het scherm van je iPhone worden verdeeld. Hoe de functie precies werkt, is nog niet duidelijk. Er is ook nog geen concrete datum, maar in ieder geval voor het einde van het jaar.

→ Lees verder over groepsvideobellen in WhatsApp

Apple presenteert Q2 2018 kwartaalcijfers: 5 dingen die je moet weten

Apple kwartaalcijfers Q2 2018

Als Apple zijn kwartaalcijfers presenteert, kijkt de hele wereld mee. Dat geldt al helemaal voor dit kwartaal, waarin de geruchten zich de afgelopen weken opstapelden over de tegenvallende iPhone X-verkoop. Uit alle feiten, cijfers en opmerkingen van ceo Tim Cook hebben we de volgende vijf dingen gehaald die voor jou de moeite waard zijn. Let op: deze cijfers omvatten het tweede fiscale kwartaal van Apple, wat gelijk staat aan het eerste kalenderkwartaal van 2018. De maanden januari, februari en maart dus.

→ Lees verder over Apples kwartaalcijfers van Q2 2018

iOS 12′ belangrijkste functie: ‘iOS-apps op de Mac uitgesteld naar 2019’

iOS 12 app-platform

Al maanden horen we over dit platform, waarmee Apple het tekort aan Mac-apps en de uitgestorven Mac App Store nieuw leven in wil blazen. Tegelijkertijd zou 2018 een jaar worden waarin het bedrijf zich focust op stabiliteit en het verbeteren van bestaande functies. John Gruber, een Apple-kenner die bekend is om zijn uitgebreide kennis van onaangekondigde Apple-projecten, bevestigt dat er inderdaad aan dit platform gewerkt wordt. Hij zet echter ernstige vraagtekens bij de lanceringsdatum van 2018. “Er is nog veel interne discussie over het platform, wat ervoor kan zorgen dat het doorschuift naar iOS 13 in 2019, in plaats van de feature in iOS 12 te verwerken.”

→ Lees verder over de belangrijkste functie van iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen