Nieuwsoverzicht week 18: Siri-speaker en nieuwe WhatsApp-functies

Wouter Nijsen
6 mei 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 18: Siri-speaker en nieuwe WhatsApp-functies

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Geld lenen kost geld: alles over telefoonabonnementen en BKR-registratie

Het afsluiten van een mobiel abonnement waarbij de kosten van de telefoon (telefoonkrediet) in het abonnement zijn verwerkt, wordt voortaan gezien als een lening, waarop regels uit de Wet op financieel toezicht van toepassing zijn. Je kunt veel abonnementen dan niet meer afsluiten zonder dat je er een BKR-registratie aan overhoudt. Deze gegevens worden bekeken en gebruikt bij het berekenen en afsluiten van een hypotheek. Dit doe je door een inkomenstoets af te nemen, waarvoor de telefoonaanbieder gegevens wil hebben over je inkomen, woonlasten en bestaande leningen.

→ Lees verder over telefoonkrediet

‘Apple onthult Siri-speaker met high-end geluidskwaliteit op WWDC’

Siri Speaker WWDC 2017

In een nieuwe notitie stelt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat er een grote kans is dat we Apples Siri-speaker te zien krijgen tijdens WWDC. Het apparaat zou een ARM-processor krijgen die te vergelijken is met de A8-cpu van de iPhone 6 en nieuwer. Deze is nodig om de functionaliteit van Siri in te bouwen, net zoals Google dat met de Google Home en Google Assistant doet. De Siri-speaker is uitgerust met een krachtige processor, subwoofer en zeven tweeters om het geluid te verrijken. Vooral hierdoor verwacht Kuo dat Apple de speaker met een hogere prijs op de markt brengt dan concurrent Amazon.

→ Lees verder over de Siri-speaker die tijdens WWDC 2017 wordt onthuld

WhatsApp werkt aan gesprekken vastzetten en 3 andere nieuwe functies

WhatsApp vastzetten

In de bèta van WhatsApp zijn meerdere nieuwe functies ontdekt, waaronder het ‘pinnen’ van je favoriete gesprekken. Dit kan handig zijn als WhatsApp zich dagelijks vult met individuele gesprekken en je daardoor het overzicht kwijtraakt van wat er in een groep met je familieleden of vrienden gezegd wordt. Ook zou het mogelijk worden om verstuurde berichten terug te halen. Dit doe je door het spraakballonnetje ingedrukt te houden en vervolgens de tekst te wijzigen. Jij en je ontvanger zien met de aanduiding ‘gewijzigd’ dat het bericht aangepast is. Tot slot kun je straks met de chat-app live je locatie delen.

→ Lees verder over de nieuwe WhatsApp-functies

‘iPhone 8 krijgt betere bluetooth-techniek en draadloos opladen’

iPhone 8 Bluetooth 5.0

De iPhone 8 ondersteunt mogelijk bluetooth 5.0, en dat brengt de nodige voordelen met zich mee. Deze nieuwe versie is namelijk twee keer sneller en heeft een vier keer groter bereik dan de huidige bluetooth-techniek van de iPhone. Een ander bijkomend voordeel is dat je meerdere apparaten tegelijk kunt koppelen. In theorie kun je zo bijvoorbeeld tegelijk naar muziek luisteren met een setje AirPods en een bluetooth-koptelefoon. Verder zou Broadcom de chips voor hun rekening nemen die draadloos opladen mogelijk maken. Omdat de fabrikant hier verschillende chips voor ontwikkelt, kunnen we niet afleiden welke vorm van draadloos opladen de nieuwe iPhone krijgt.

→ Lees verder over bluetooth 5.0 in de iPhone 8

iPhone-verkoop daalt, en nog 5 weetjes over de kwartaalcijfers van Apple

Apple kwartaalcijfers Q2 2017

De iPhone-verkopen, die deze week voor dit kwartaal bekend werden gemaakt, vallen onverwachts tegen. In drie maanden tijd werden er 50,8 miljoen iPhones verkocht, tegenover 51,2 miljoen een jaar geleden. Een daling van 1 procent. Dit is opvallend, omdat juist verwacht werd dat Apple het beter gedaan zou hebben dan vorig jaar. Na eind 2016 een nieuw record qua iPhone-verkopen te hebben gezet van 78,3 miljoen, zag ook het eerste kwartaal er aanvankelijk rooskleuriger uit. Ondanks de teruglopende iPhone-verkoop gingen zowel de omzet als de winst van het bedrijf omhoog. In totaal werd er 52,9 miljard dollar aan omzet gedraaid met 11 miljard dollar winst.

→ Lees verder over de Apple-kwartaalcijfers van Q2 2017

Categorieën: Apple, Apps, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's