Nieuwsoverzicht week 18: Apple Music make-over en WhatsApp Mac-app

Rutger Otto
7 mei 2016, 13:18
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 18: Apple Music make-over en WhatsApp Mac-app

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple Music krijgt nieuwe app

apple music review

Het gaat goed met Apple Music, op dit moment heeft de muziekdienst van Apple 13 miljoen betalende abonnees. Maar niet iedereen is te spreken over de app – blijkbaar ook Apple niet. Tijdens de WWDC in juni zou Apple volgens bronnen van Bloomberg een vernieuwde Apple Music aankondigen. Die krijgt een nieuw design met gebruiksvriendelijkere navigatie en mogelijk een zwartwit thema. De albumhoezen worden groter en er komen 3D Touch-opties om muziek te delen. Verder zouden er songteksten toegevoegd worden als je wil meelezen of -zingen en gaat de sectie ‘Voor Jou’ op de schop.

Lees ook: 5 functies die we in het vernieuwde Apple Music verwachten

Prijsverlaging Apple Music voor studenten

Apple Music verlengen

Er is meer Apple Music nieuws deze week. Apple verlaagt de prijzen voor studenten. Vooralsnog start het plan in andere landen dan Nederland en België. Onder meer in de VS, het VK en Duitsland betalen studenten van hogescholen en universiteiten nog maar de helft. Daarmee leggen zij per maand 5 euro in plaats van 10 euro in, voor maximaal vier jaar. Het is onbekend of en wanneer die aantrekkelijke prijsverlaging hier naartoe komt.

WhatsApp-app voor de Mac en PC

whatsapp

WhatsApp is al via de browser op je computer te gebruiken, zodat je op die manier berichten kunt sturen naar familie en vrienden, maar er zou ook een officiële app voor de desktop in de maak zijn. Aanwijzingen daarvoor werden gevonden in een vertaalprogramma van WhatsApp. Daarin worden de besturingssystemen Windows en OS X specifiek genoemd, maar het is nog niet duidelijk wanneer we de app kunnen verwachten.

Toch een iPhone 7 met koptelefoonaansluiting?

iphone 7 tweede speaker

Een nieuw gerucht spreekt eerdere geruchten over het ontbreken van een koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 tegen. Berichten meldden dat de poort zou verdwijnen en dat de koptelefoon voortaan via de lightning- of usb-c—aansluiting gekoppeld moest worden. Nieuwe foto’s van Chinese bronnen tonen echter dat de 3,5mm headphone jack gewoon aanwezig is. De vraag is wel hoe betrouwbaar de foto is. In september zullen we het antwoord weten, dan onthult Apple de iPhone 7 waarschijnlijk.

Apple wil zakelijke markt veroveren met SAP

Apple SAP

Apple is een samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf SAP, dat zich focust op software voor bedrijven. Apple hoopt hiermee de zakelijke markt te veroveren en meer iOS-devices aan bedrijven te slijten. Dat zou een reactie zijn op de teruglopende verkoopcijfers van de iPhone en iPad. Samen willen de bedrijven zorgen dat er speciale apps voor het zakenleven komen, bijvoorbeeld voor artsen en ingenieurs.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu