Nieuwsoverzicht week 17: AirPods 3 onderweg en iOS 13 dé iPad-update

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gerucht: AirPods 3 met noise cancelling verschijnen dit najaar

AirPods 3 noise cancelling

De tweede generatie van de AirPods ligt nog maar net in de winkels, maar volgens een nieuw gerucht zou Apple de AirPods 3 al in het najaar van 2019 uitbrengen. De belangrijkste verbetering is de toevoeging van noise cancelling. Bovendien zouden er niet één, maar twee nieuwe AirPods 3-varianten verschijnen. Naast het verbeterde model met noise cancelling, zou een tweede model een volledig vernieuwd design en een hogere prijs hebben. Waarschijnlijk hebben deze AirPods nieuw materiaal voor meer grip en een andere kleur.

→ Lees verder over de AirPods 3

‘Zo zijn de camera’s van de iPhone 2019 geplaatst’

Het is zo goed als zeker dat de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max een driedubbele camera in de vorm van een driehoek krijgen. Dat blijkt uit opgedoken productiemallen van beschermhoesjes die eerdere camera-geruchten bevestigen. Eerder werd er nog beweerd dat de drie camera’s op de iPhone 2019 horizontaal geplaatst zouden worden. Ook laat de vorm van het hoesje een uitsparing voor de flitser rechtsboven zien. Daarnaast lijkt het erop dat Apple vasthoudt aan de notch.

→ Lees verder over de iPhone 2019-camera

7 aanwijzingen dat iOS 13 de update wordt die de iPad nodig heeft

iOS 13 iPad-functies

We hebben er jaren op moeten wachten, maar alles lijkt erop dat iOS 13 de grote update wordt waar iPad-gebruikers aan toe zijn. Hiervoor zijn zeven belangrijke aanwijzingen. Apple zou het mogelijk maken een muis of trackpad te koppelen aan de tablet en een nieuwe vorm van multitasking bieden. Hierbij zijn vensters van apps zwevend en dus overal naartoe te slepen en te stapelen. Safari gaat meer lijken op de macOS-versie en de loze ruimte op het homescreen zou beter worden benut met bijvoorbeeld widgets.

→ Lees verder over hoe iOS 13 de iPad kan verbeteren

‘Apple repareert defecte MacBook-toetsenborden voortaan binnen 24 uur’

MacBook toetsenbordreparatie

Als je je MacBook met defect toetsenbord naar een Apple Store brengt, wordt deze voortaan binnen 24 uur gerepareerd. Dat blijkt uit een ontdekte interne memo. Hierin staat dat iedere MacBook die met een toetsenbordprobleem binnen wordt gebracht een extra hoge prioriteit krijgt. Voortaan worden deze MacBooks niet meer verstuurd naar een externe reparateur, maar in de winkel zelf gemaakt. Dat zorgt ervoor dat consumenten hun Mac niet meer meerdere werkdagen kwijt zijn, wat eerst wel het geval was.

→ Lees verder over MacBook-toetsenbord reparaties

‘Apple werkt aan iPad Pro met nieuw soort antenne voor 2020’

iPad

De bekende analist Ming-Chi Kuo laat via UDN weten dat Apple werkt aan een nieuwe iPad Pro die in 2020 moet verschijnen. De tablet zou weinig verbeteringen aan de buitenkant doorvoeren, maar intern wel. Eén daarvan is de toevoeging van een zogeheten ‘LCP Soft Board’, een techniek die de draadloze connectiviteit van de iPad Pro aanpast en verbetert. Zo’n LCP Soft Board zou ervoor zorgen dat de antenne op het moederbord aangesloten wordt, waardoor er minder signaalverlies optreedt en de netwerkkwaliteit wordt verbeterd.

→ Lees verder over de iPad Pro 2020

‘Zo gaat Apple Siri veelzijdiger maken in iOS 13’

wat is een algoritme

Het doorgaans betrouwbare 9to5Mac schrijft dat ontwikkelaars Siri straks meer functies kunnen geven. Zo zou het mogelijk worden om de stemassistent media af te laten spelen, terwijl ook de zoekfunctie uitgebreider wordt. Daarnaast kunnen ontwikkelaars Siri straks inbouwen om te bellen, tickets voor events te bestellen en mogelijk specifieke bijlages aan een bericht toe te voegen. Verder zou je straks Siri kunnen vragen naar een trein- of vliegreis, om bijvoorbeeld informatie te krijgen over je zitplaats of de gate.

→ Lees verder over Siri in iOS 13

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.