Nieuwsoverzicht week 17: iOS 11.3.1 beschikbaar en iPhone SE 2
Wouter Nijsen

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

iOS 11.3.1 nu beschikbaar: update lost problemen met touchscreen op

ios 11.4-beta

Het is mogelijk om iOS 11.3.1 te downloaden. Deze update lost het probleem op waarbij sommige iPhone 8-schermen niet meer goed reageren op aanrakingen. Ook de automatische helderheid-functie werkt matig. De problemen onstonden na schermvervanging door een derde partij. Door de update te installeren, reageert je touchscreen weer als vanouds. Daarnaast wordt de veiligheid van je toestel bijgewerkt. Het lijkt niet aannemelijk dat de True Tone-bug verholpen wordt. iOS 11.3.1 wordt vanzelf aangeboden op je toestel, waarna je de update kunt downloaden en installeren.

→ Lees verder over de iOS 11.3.1-update

Nederlandse overheid werkt aan eenduidig refurbished keurmerk

refurbished keurmerk

Het Ministerie van Economische Zaken en UNETO (de ondernemersorganisatie van de technische detailhandel) hebben vijf grote refurbishedpartijen uitgenodigd voor een gesprek, zo laat een bron aan iPhoned weten. Op korte termijn gaan Leapp, Forza, Swoop, Infotheek Group en Renewd rond de tafel zitten om de professionalisering van de refurbishedmarkt te bespreken. De overheid ziet vooral potentie in het duurzame aspect van refurbished, waarbij gebruikte smartphones worden opgeknapt om opnieuw verkocht te worden. Door een keurmerk op te zetten en te financieren, wordt het voor consumenten duidelijker wat de staat van een refurbished product is. Wil jij graag een refurbished iPhone kopen? Bekijk dan in onze refurbished prijsvergelijker welk aanbod het keurmerk draagt.
→ Lees verder over het eenduidige refurbished keurmerk

Dit is hoe de gratis versie van Spotify wordt verbeterd

Na wekenlang speculeren is duidelijk wat Spotify voor ons in petto heeft: de gratis versie wordt behoorlijk uitgebreid. De grootste verbetering is dat gratis gebruikers voortaan zelf de nummervolgorde in vijftien persoonlijke afspeellijsten kunnen bepalen. Deze afspeellijsten, waaronder Daily Mix en Discover Weekly, bevatten in totaal zo’n 40 uur aan muziek verspreidt over ongeveer 750 nummers. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeur verandert de inhoud van deze lijsten na verloop van tijd. Concreet houdt dit in dat je een willekeurig nummer uit de lijst kunt aantikken en direct luisteren, zonder af te hoeven wachten wanneer hij via de shuffle-modus voorbijkomt.

→ Lees verder over de vernieuwde gratis versie van Spotify

Dit verwachten we van het nieuwe macOS op WWDC 2018

macos high sierra review

De Worldwide Developers Conference 2018 gaat van start op maandag 4 juni en duurt tot en met vrijdag 8 juni. Op de eerste dag houdt Apple een keynote, waar de firma alle vernieuwingen op het gebied van zowel hard- als software aankondigt. De verwachting is dat we dit jaar opnieuw updates voor iOS, macOS, watchOS en tvOS te zien krijgen. Het lijkt toch echt te gaan gebeuren: apps die op zowel iOS als de Mac kunnen draaien. Eerdere geruchten hadden het over dat de Mac straks iOS-apps draait, maar volgens de laatste berichten wordt het straks mogelijk voor ontwikkelaars om één app te bouwen, die op zowel de Mac als de iPhone werkt.

→ Lees verder in het artikel met onze verwachtingen voor macOS

‘Gelekte iPhone SE 2-foto’s tonen glazen achterkant en koptelefoonaansluiting’

iPhone SE 2 foto's

Hoewel de geloofwaardigheid van de foto’s lastig te controleren valt, zijn er een aantal belangrijke dingen te zien op gelekte iPhone SE 2-foto’s. Zo ziet het toestel er aan de voorkant identiek uit als zijn voorganger. Om de prijs laag te houden heeft de SE 2 nog gewoon een Touch ID-homeknop en flinke schermranden aan de boven- en onderkant. Aan de achterkant is echter meer aan de hand. Door het glazen achterkantje kan de iPhone SE 2 waarschijnlijk draadloos worden opgeladen, een functie die Apple in het najaar van 2017 introduceerde met de iPhone 8 en iPhone X. Dit geeft het toestel ook direct een moderner uiterlijk, in tegenstelling tot de ietwat gedateerde iPhone SE, die niet te onderscheiden is van de iPhone 5.

→ Lees verder over de gelekte iPhone SE 2-foto’s

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.