Nieuwsoverzicht week 17: iOS-apps duurder en iPhone 8 uitgesteld

Wouter Nijsen
29 april 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 17: iOS-apps duurder en iPhone 8 uitgesteld

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Apple maakt iOS-apps duurder in Nederland en België

Leukste iOS-apps

Apple verhoogt de prijzen van alle apps in de App Store in Nederland, België en alle andere eurolanden. In een e-mail naar ontwikkelaars maakte Apple de prijsstijging bekend. De reden: Apple zegt zich aan te passen aan de nieuwe valutakoers. Dit betekent in de praktijk dat je 1,09 euro gaat betalen voor apps die nu nog 0,99 euro kosten. De stijging geldt ook voor in-app aankopen, maar is er een uitzondering gemaakt voor abonnementen die zichzelf verlengen. Voortaan kun je rekenen op App Store-prijzen van 1,99 euro, 2,29 euro, 3,49 euro, 4,49 euro en zo verder.

→ Lees verder over de prijsstijging in de App Store

‘iPhone 8 uitgesteld naar oktober of november’

iPhone 8 true tone display

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo bericht over de releasedatum van de iPhone 7S en iPhone 8. De 7S zou op schema liggen, maar productieproblemen zorgen ervoor dat de iPhone 8 uitgesteld zou zijn. Door productieproblemen van ‘cutting-edge’-onderdelen die Apple speciaal besteld zou hebben, zit er niets anders op dan de iPhone 8 een maand of twee uit te stellen. Volgens de analist heeft het uitstellen van deze langverwachte oled-iPhone negatieve gevolgen voor de totale inkomsten van Apple in kalenderjaar 2017. Veel klanten zullen immers de iPhone 7S passeren en liever voor de indrukwekkende iPhone 8 gaan.

→ Lees verder over het mogelijke uitstel van de iPhone 8

‘Apple Watch Series 3 krijgt dunner, lichter en energiezuiniger scherm’

Apple Watch micro-led

Terwijl de iPhone overstapt op oled, doet de Apple Watch het tegenovergestelde. Apple zou aan een nieuw ‘geavanceerd’ micro-led-display voor de Apple Watch Series 3 werken, dat dunner en energiezuiniger is. Dit is niet de eerste keer dat het gerucht opduikt. In juni 2016 werd al gesproken over een nieuwe schermtechniek voor de Apple Watch, die destijds nog in een vroege fase zat. Apple zou dit overwegen, omdat het nieuwe scherm dunner, lichter en energiezuiniger is dan soortgelijke oled- en led-displays. Dat is geen overbodige luxe, want in een smartwatch past immers maar een kleine accu.

→ Lees verder over de Apple Watch Series 3

‘Apples zelfrijdende auto gespot op de openbare weg’

Apple Testauto

Apple is officieel begonnen met het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare weg. Een witte testauto is gezien toen hij uit Apples fabriek reed. Per 14 april kreeg Apple toestemming om zelfrijdende auto’s te testen op openbare wegen. In totaal rijden er drie auto’s met zes Apple-medewerkers rond in Californië. Apple gebruikt een witte Lexus RX50h SUV en heeft deze uitgerust met meerdere sensoren, camera’s en een radar. Opvallend genoeg zouden het geen zelfgemaakte sensoren van Apple zijn, maar bestaande onderdelen die simpelweg aangeschaft zijn.

→ Lees verder over de zelfrijdende auto van Apple

‘iOS 11 voegt videoplatform toe aan Apple Music’

Apple Music iOS 11

Bloomberg stelt op basis van bronnen dat Apple voor het einde van het jaar tien originele shows heeft gelanceerd. Deze krijgen een centrale plek in Apple Music. Dit betekent dat iOS 11 wederom een nieuw design voor de Muziek-app met zich meebrengt. Hoewel deze shows zich aanvankelijk vooral op muziek zullen richten, blijft dat niet altijd zo. Apple Music-hoofd Jimmy Iovine zou al met Warner Bros. gepraat hebben over een mogelijke samenwerking. Ook sprak hij met Brian Grazer en J.J. Abrams.

→ Lees verder over Apple Music in iOS 11

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's