Nieuwsoverzicht week 17: Apple kwartaalcijfers en Watch 2 mobiel internet

Redactie
30 april 2016, 13:15
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 17: Apple kwartaalcijfers en Watch 2 mobiel internet

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Voor het eerst minder iPhones verkocht

apple autolab

Apple maakte zijn eerste kwartaalcijfers van 2016 bekend. Het was geen verrassing, maar voor het eerst sinds 2003 maakte het bedrijf geen recordomzet. Dat komt onder meer door de tegenvallende iPhone-verkoop. Er werden er in de eerste drie maanden van dit jaar 51,2 miljoen verkocht en dat is veel minder dan een jaar eerder. De iPhone SE zou wel goed verkopen, al zijn daar geen exacte cijfers van.

5 dingen die je over de nieuwe kwartaalcijfers van Apple moet weten

Nieuwe aanwijzingen voor ‘iPhone 7 Pro’

iphone-7-plus-tekeningen

Zal de iPhone 7 Plus de iPhone 7 Pro gaan heten? Volgens Japanse designschetsen mogelijk wel. Op die tekeningen is onder meer een smartconnector te zien en ontbreekt de koptelefoonaansluiting. De schetsen werden door Mac Fan ontdekt en dat tijdschrift heeft in het verleden wel vaker gelekte informatie gepubliceerd die later echt bleek te zijn. Er zijn inmiddels ook al veel aanwijzingen gevonden dat het nieuwe vlaggenschip van Apple waterdicht wordt.

Apple geschokt: dode medewerker op de campus

FBI-directeur

Het hoofdkantoor van Apple werd deze week opgeschrikt door een incident. Een medewerker werd dood gevonden nadat hij zelfmoord had gepleegd met een pistool. Het gaat om een 25-jarige man die in één van de vergaderruimtes werd aangetroffen. Apple heeft een verklaring afgegeven. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden, inclusief de vele mensen waarmee hij hier bij Apple samenwerkte. We proberen hen zoveel mogelijk te steunen in deze moeilijke tijd.” Niemand anders heeft gevaar gelopen, aldus de politie.

‘Apple Watch 2 vrijwel zonder iPhone te gebruiken’

stijgende verkoop smartwatches

Volgens marktanalist Strategy Analytics zijn er in het afgelopen kwartaal veel minder Apple Watches verkocht dan in het kwartaal daarvoor. Met de Apple Watch 2 zou Apple nieuwe klanten willen trekken, door de wearable minder afhankelijk te maken van de iPhone, zo melden bronnen aan The Wall Street Journal. De Watch zou volledig te gebruiken zijn zonder je iPhone bij je te dragen, maar de telefoon is nog wel nodig om de smartwatch bijvoorbeeld in te stellen. De Apple Watch 2 zou wel voorzien worden van eigen mobiele internet.

Zelf MacBook repareren wordt nog lastiger

MacBook-Teardown

Apple heeft liever niet dat gebruikers hun MacBook zelf open schroeven. Sterker: doe je dat wel, dan vervalt de garantie. Volgens iFixit wordt het eigenaren van de nieuwe 12-inch MacBook nog lastiger gemaakt. Uit een teardown blijkt dat Apple een aantal schroefjes vervangen heeft met algemene Philips-schroeven. Dat maakt het makkelijker om de computer te openen, maar in de schroefgaatjes zou een ‘speciale substantie’ zitten die zichzelf oplost als het in aanraking komt met een schroevendraaier. Zo kan Apple in theorie gemakkelijk controleren of er aan een MacBook is gerommeld.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen