De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nieuwsoverzicht week 17: Apple Watch release en bellen met WhatsApp

Wouter Nijsen
25 april 2015, 14:10
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 17: Apple Watch release en bellen met WhatsApp

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch nu verkrijgbaar, Apple lanceert speciale appwinkel

Apple Watch

Gisteren was het eindelijk zover: de Apple Watch werd gelanceerd in de eerste negen landen (waartoe Nederland en België helaas niet behoren) en de eerste bestellingen uitgeleverd. Daarom lanceerde Apple de speciale appwinkel voor de smartwatch, die te vinden is in de companion-app die sinds iOS 8.2 standaard op elke iPhone staat. Volgens Apple zijn er momenteel al ruim 3000 apps die werken met de Apple Watch, waaronder bekende namen als Facebook, Twitter, Instagram en Wunderlist. Er zijn echter ook al talloze tools, games, eductatieve en productiviteits apps die werken met het slimme horloge. De Apple Watch appwinkel is vergelijkbaar met de reguliere App Store en voorzien van uitgelichte apps en een zoekfunctie waarmee je snel vindt of jouw favoriete applicatie werkt met de smartwatch.

Bellen met WhatsApp nu beschikbaar voor de iPhone

whatsapp web op ios

Begin deze week werd de belfunctie van WhatsApp beschikbaar gemaakt voor iOS. Hiermee kun je via de internetverbinding van je iPhone bellen met anderen. Dat betekent dat je geen belminuten verbruikt, maar megabytes uit je internetbundel. De app verbruikt ongeveer een halve MB per minuut. Als je over een wifi-netwerk belt heb je de beste kwaliteit én het kost je niets uit de bel- of databundel van je abonnement. Het kan echter zo zijn dat je de WhatsApp belfunctie momenteel nog niet in de app ziet. Geen paniek, WhatsApp zegt in de updatetekst dat de functie in de komende weken langzaam wordt uitgerold. Ook kunnen de blauwe vinkjes voortaan uitgeschakeld worden. Dat betekent dat anderen niet meer kunnen zien of je een bericht gelezen hebt.

Apple Watch mogelijk vanaf 8 mei in Benelux te bestellen

apple watch lancering

De Apple Watch is naar verluidt vanaf 8 mei ook in Nederland, België en Luxemburg mogelijk te bestellen. Apple zou vanaf dan het bestelproces openstellen voor meer landen. Dat claimt iSpazio, dat zich op anonieme bronnen binnen Apple basseert en claimt dat Apple Stores in Italië al promotiemateriaal en demonstratietafels hebben ontvangen voor de Apple Watch. Deze zouden een dag voor de start van de reserveringen in het land – op 7 mei – worden klaargezet. Net als Nederland en België behoort Italië niet tot de eerste golf landen waar de Apple Watch gereserveerd kan worden. Of de smartwatch op 8 mei daadwerkelijk is te bestellen in het land is onzeker, maar als dit inderdaad het geval is, is de kans groot dat Apple in meerdere landen pre-orders gaat aannemen.

YouTube-app werkt niet meer op oudere Apple TVs en iOS-toestellen

youtube apple tv

Gebruikers van een tweede generatie Apple TV of ouder kunnen vanaf deze maand niet meer gebruikmaken van de YouTube-app. Ook op iPhones, iPads en iPods met een versie lager dan iOS 7.0 is de app niet meer te gebruiken. De reden hiervoor is dat YouTube deze dagen een update doorvoert in zijn dataservice, waardoor sommige apparaten die in 2012 en eerder zijn uitgebracht niet meer ondersteund worden. Als je in het bezit bent van een derde generatie Apple TV kun je via ‘Instellingen > Algemeen > Update software’ de beschikking krijgen over de laatste versie van YouTube. Gebruikers met een iPhone, iPad of iPod met een oudere iOS-versie wordt geadviseerd om gebruik te maken van de mobiele versie van YouTube, door in de browser naar m.youtube.com te surfen.

T-Mobile 4G-netwerk vanaf oktober landelijk dekkend

T-Mobile 4G

Vanaf oktober is het 4G-netwerk van T-Mobile, dat nu nog alleen in delen van Nederland beschikbaar is, landelijk dekkend. 95 procent van alle Nederlanders woont dan in het dekkingsgebied van de provider. Volgens T-Mobile loopt de bouw van het 4G-netwerk voorspoediger dan verwacht, al gaf de provider begin 2013 nog aan dat een landelijk dekkend 4G-netwerk al medio 2014 beschikbaar zou zijn. Concurrenten KPN en Vodafone hebben al veel langer landelijke dekking en de 4G-dekking van Tele2 beslaat sinds maandagnacht 70 procent van Nederland. Momenteel maken dagelijks 1 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile, ongeveer een kwart van het totaal aantal klanten van de provider.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu