De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Gaan deze iPhones dit jaar verdwijnen? (iPhone-nieuws #16)

Michel van 't Klaphek
23 april 2022, 16:22
3 min leestijd
Gaan deze iPhones dit jaar verdwijnen? (iPhone-nieuws #16)

Waarschijnlijk gaan drie iPhones dit jaar het veld ruimen. Waarom? Omdat de iPhone 14-familie over een paar maanden verschijnt. Dit is het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

Deze drie iPhones haalt Apple mogelijk uit de verkoop in 2022

iPhones verdwijnen 2022

Ieder jaar kondigt Apple vol bravoure nieuwe iPhones aan. Terwijl dat gebeurt, haalt het techbedrijf stilletjes oudere modellen uit het schap. Dat gaat dit jaar ook gebeuren, maar welke versies worden ‘slachtoffer’?

Gaan we af op voorgaande jaren, dan denken we dat drie iPhones het veld gaan ruimen: de iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max en de iPhone 11.

Deze iPhones gaan (waarschijnlijk) verdwijnen in 2022

‘iPhone 16 Pro krijgt spectaculair full-screen ontwerp’

Geen notch, cameragaatje of andere uitsparing. Bij het ontwerp van de iPhone 16 Pro die Apple in 2024 lanceert, bestaat de voorkant alleen maar uit scherm. Dit meldt de betrouwbare Apple-insider Ming-Chi Kuo.

‘Ik denk dat de eerste full-screen iPhone in 2024 verschijnt’, schrijft Kuo op Twitter. Bij de high-end iPhone van dat jaar zou Apple de onderdelen die nodig zijn voor Face ID, achter het scherm plaatsen. Er is zelfs een under-display selfiecamera.

Lees verder over het iPhone 16 Pro-ontwerp

Mallen verklappen afmetingen iPhone 14 (en stellen een beetje teleur)

iPhone 14 Pro camera

Via het Chinese sociale netwerk Weibo zijn mallen voor hoesjes voor de nieuwe iPhone 14-lijn gelekt. Deze bevestigen de geluiden die we al een langere tijd horen; de iPhone 14 en de de iPhone 14 Pro zijn 6,1 inch groot. De iPhone 14 Max en de iPhone 14 Max Pro hebben een diagonaal van 6,7 inch.

De grote afwezige: de iPhone 14 mini. Schijnbaar verkochten de 5,4-inch modellen van de vorige vlaggenschepen niet goed genoeg. Apple schrapt deze van de line-up. Dat is ook niet zo vreemd, want de iPhone 13 mini schijnt bar slecht te verkopen.

Zo zien de iPhone 14-mallen eruit

iPhone SE 2022 blijft teleurstellen: wat moet Apple doen?

iPhone SE 2022

We hoorden van eerdere bronnen al dat Apple de productie van de iPhone SE 3 af had geschaald. Nu zijn er nieuwe onderzoeken die aantonen dat de iPhone SE 2022 niet zo goed verkoopt als dat het bedrijf uit Cupertino oorspronkelijk berekende.

Een enquête van Wave7 onder winkels en online aanbieders van de budgettelefoon van Apple, toont aan dat de iPhone SE 3 minder gevraagd is dan de voorgangers. Slechts 10 procent van de verkopers meldt dat de vraag juist is gestegen.

Waarom blijft de iPhone SE 2022 zo slecht verkopen?

Apple Watch besturen met één hand – zo werkt het met AssistiveTouch

apple watch assistivetouch

Met de Apple Watch heb je een kleine touchscreen om je pols. Maar voor de bediening heb altijd je twee handen nodig. Om de ene arm draag je de Apple Watch, terwijl je jouw andere hand gebruikt om op het schermpje te tikken en te swipen. Maar wat als dat niet lukt?

Sinds kort heeft Apple daar een oplossing voor. Met AssistiveTouch heb je geen extra hand meer nodig om je Apple Watch te gebruiken. De functie is met watchOS 8 toegevoegd en werkt volledig door het maken van handgebaren.

Zo werkt AssistiveTouch op de Apple Watch

Het laatste nieuws over Apple:

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu