De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Nieuwsoverzicht week 16: iOS 13 gelekt en update voor MacBook Air 2018

Florence Peeters
20 april 2019, 16:08
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 16: iOS 13 gelekt en update voor MacBook Air 2018

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 13 functies lekken uit: donkere modus, verbeterde volumeknop, meer’

iOS 13 concept

Apple onthult iOS 13 pas op 3 juni, maar meerdere anonieme bronnen hebben een waslijst aan nieuwe functies en verbeteringen gedeeld. De langverwachte donkere modus voor de iPhone en iPad lijkt er eindelijk te komen. Ook zou Apple het net als op de Mac op de iPad mogelijk maken om meerdere vensters tegelijk op je scherm te zetten die je vrij rond beweegt. Ook gaan Safari, Mail en Herinneringen er op vooruit en komt er onder meer een nieuwe volume-weergave die niet het hele scherm vult.

→ Lees verder over de iOS 13-functies

Apple verbetert MacBook Air 2018-schermhelderheid met software-update

MacBook Air 2018 schermhelderheid

Eén van de minpunten van de MacBook Air 2018 was het scherm dat net een wat minder hoge helderheid had dan andere MacBooks. Vooral in omgevingen met veel licht was het scherm minder fel en zo minder goed leesbaar. Apple heeft dit probleem opgelost met een update voor macOS. Toen Apple eind maart de update van macOS 10.14.4 uitbracht, ontdekten verschillende gebruikers dat de helderheid van het scherm plots omhoog was gegaan. Nu heeft Apple ook de specificaties op de pagina van de nieuwste MacBook Air bijgewerkt om dit te bevestigen.

→ Lees verder over de MacBook Air 2018-update

‘iPhone krijgt sterk verbeterde frontcamera en groothoeklens op de achterkant’

iPhone 2019 selfiecamera

Niet alleen de camera op de achterkant van de nieuwste iPhone, maar ook de iPhone 2019-selfiecamera gaat er flink op vooruit dit najaar. Een nieuw gerucht stelt dat de camera van 7 naar 12 megapixel springt. Daardoor zal de kwaliteit van selfies er merkbaar op vooruit gaan en ook het voeren van videogesprekken kan hierdoor in een hogere kwaliteit. De opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max krijgen een groothoeklens als derde camera en op de iPhone XR-opvolger komt er een tweede lens bij.

→ Lees verder over de iPhone 2019-camera

Gerucht: ‘Apple brengt in maart 2020 nieuwe 4,7 inch budget-iPhone uit’

budget-iPhone 2020

Een opmerkelijk gerucht stelt dat Apple de iPhone met het klassieke design niet helemaal kan loslaten. Het bedrijf zou in maart 2020 een nieuwe versie van de iPhone 8 uitbrengen, met verbeterde specs voor een lagere prijs. Volgens Economic Daily News zou Apple deze keuze maken om een beter alternatief te hebben voor de middenklasse op de smartphonemarkt. Deze nieuwe iPhone 8 zou in maart 2020 verschijnen en hetzelfde 4,7 inch-display behouden. Ook zou het 128GB opslagruimte, een enkele cameralens en een A13-chip krijgen. Het toestel moet rond de 650 dollar kosten.

→ Lees verder over de mogelijke budget-iPhone

Apple en Qualcomm begraven strijdbijl: iPhone krijgt 5G-chips van Qualcomm

Apple Qualcomm rechtszaak

Na maanden van juridische onrust hebben Qualcomm en Apple een overeenkomst bereikt. Beide bedrijven laten alle aanklachten vallen en Apple zou een geldbedrag naar Qualcomm overmaken. Hoeveel is niet bekend, maar dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de 7 miljard dollar die Apple en zijn leveranciers niet betaald hebben in royalties. Ook gaat Qualcomm vanaf 2020 de 5G-chips voor de iPhone maken. Hiervoor is een overeenkomst getekend voor minimaal zes jaar. Toen de bedrijven elkaar nog in de haren vlogen, stopte Apple met het gebruiken van Qualcomm-chips in de iPhones en stapte over naar Intel.

→ Lees verder over de nieuwe samenwerking met Qualcomm

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu