Nieuwsoverzicht week 16: Gouden iPhone X en win een HomePod!

Rick van der Veer
21 april 2018, 15:44
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 16: Gouden iPhone X en win een HomePod!

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe 6,1-inch iPhone kost 550 dollar, krijgt dualsim-model’

iPhone 2018 dualsim

Door alle geruchten is het zo goed als zeker dat er in september drie nieuwe iPhones verschijnen. Een iPhone X 2, grotere iPhone X Plus en een nieuw budgetmodel dat eruit ziet als de iPhone X, maar een stuk goedkoper wordt. Vooral laatstgenoemde zal erg populair zijn, zeker als het gerucht van analist Ming-Chi Kuo blijkt te kloppen. Hij stelt op basis van anonieme bronnen dat deze ‘budget’ iPhone X vanaf 550 dollar in de winkels komt te liggen. Omgerekend komt dit neer op zo’n 444 euro, al heeft Apple in het verleden vaak de dollarprijs direct overgezet in euro’s. Zelfs in dat laatste geval zou een prijs van 550 euro de helft goedkoper zijn dan de huidige iPhone X.

→ Lees verder over de iPhone 2018 met dualsim

iPhoned geeft een HomePod weg! Zo maak jij kans

HomePod verkoop

Met de HomePod zet Apple zijn eerste stap in de markt van de slimme speakers. Het resultaat is een speaker met subliem geluid, die je volledig met je stem bedient. In onze HomePod review kon je al lezen dat we enthousiast zijn over het apparaat, ondanks dat de speaker momenteel de Nederlandse taal niet ondersteunt. Dat komt omdat de HomePod nog niet hier verkrijgbaar is. Om onze lezers en app-gebruikers te bedanken, heeft iPhoned daarom een exemplaar uit de VS laten overvliegen. De winnaar hoeft dus niet te wachten tot Apple de speaker ooit naar Nederland brengt. Hij of zij krijgt dit toestel namelijk helemaal gratis, zonder addertjes onder het gras of verdachte kleine lettertjes.

→ Lees verder over hoe jij een HomePod kunt winnen

Waarom Apple een unieke positie heeft om smartphoneverslaving te bestrijden

apple smartphoneverslaving

Tony Fadell, ex-Apple topman en ook wel de ‘vader van de iPod’ genoemd, legt in een gesprek uit dat Apple een verantwoordelijkheid heeft op dit gebied. Hij vergelijkt het groeiende probleem van smartphoneverslaving met advies voor gezondere voeding. Het klinkt misschien averechts voor Apple om klanten juist minder met hun iPhone in de weer te laten zijn, maar daar is de oud-Apple topman het niet mee eens. Hij gelooft dat het juist een manier kan zijn om het huidige aantal gebruikers te behouden en zelfs te laten groeien.

→ Lees verder over wat Apple kan doen aan smartphoneverslaving

‘Apple laat ontwikkelaars binnenkort Apple Watch-wijzerplaten maken’

Apple Watch wijzerplaten

Het lijkt er sterk op dat ontwikkelaars binnenkort ook Apple Watch-wijzerplaten kunnen gaan maken. Een regel tekst in de code van watchOS 4.3.1 noemt de functie al bij naam, wat doet vermoeden dat een aankondiging dichterbij is dan we dachten. De functie is nu nog niet toegevoegd en actief, maar de verwijzing laat weinig aan de verbeelding over. Met de nieuwe functie kunnen we straks in theorie uit de App Store nieuwe wijzerplaten downloaden en installeren, net zoals dat al langer kan met de slimme horloges van Pebble en op Android Wear.

→ Lees verder over Apple Watch-wijzerplaten in het nieuwe watchOS

Inloggen met Touch- en Face ID op websites weer een stap dichterbij

Face ID inloggen

Inloggen op websites met enkel het topje van je vinger of een gezichtsscan; een nieuwe webstandaard maakt het mogelijk, mits Apple het goedkeurt. Als je een wachtwoord-app of iCloud Sleutelhanger gebruikt, weet je hoe gemakkelijk het is om je inloggegevens automatisch te laten aanvullen nadat je bent ingelogd met Touch ID of Face ID. Met een nieuwe webstandaard zijn we een stap dichterbij het einde van de ouderwetse webwachtwoorden. De nieuwe standaard heet WebAuthn en is opgericht door The FIDO Alliance en W3C. Het heeft een duidelijk doel: het mogelijk maken om vingerafdrukscanners, camera’s en usb-sticks te gebruiken voor website-authenticatie.

→ Lees verder over inloggen met Touch- en Face ID op websites

Zo kunnen de rode en gouden iPhone X eruit gaan zien

iPhone X goud concept

Na spacegrijs en zilver lijkt de iPhone X binnenkort in een nieuw jasje te worden gestoken. Twee concepten geven ons alvast een voorproefje op een iPhone X (PRODUCT)RED en een gouden variant. De twee afbeeldingen zijn afkomstig van de Nederlandse ontwerper Martin Hajek, die al vaker een realistisch beeld heeft gebracht van onaangekondigde Apple-producten. In het concept zien we een rode iPhone X die dezelfde stijl heeft als de iPhone 8 en 8 Plus: een zwarte voorkant met een glimmende rode metalen rand en een felrode achterkant. De iPhone X in het goud heeft dezelfde zwarte voorkant, maar verruilt het rood voor een glimmende gouden rand en een rosé-achtige goudkleur op de achterkant.

→ Lees verder over de mogelijke rode en gouden iPhone X

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen