Nieuwsoverzicht week 16: Apple Maps OV-info en nieuwe iMacs

Wouter Nijsen
22 april 2017, 16:13
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 16: Apple Maps OV-info en nieuwe iMacs

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Maps krijgt spoedig OV-info in Nederland’

Apple Maps OV Nederland

In Nederland reizen we massaal met het openbaar vervoer, maar in de Kaarten-app van Apple is er nog geen informatie over het openbaar vervoer beschikbaar. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen. Bernd Keuning, een betrouwbare bron als het op Apple Maps aankomt, merkte op dat Apple de afgelopen weken de contouren van verschillende stations in Nederland toegevoegd heeft. Dit doet het bedrijf in de regel alleen als er spoedig ook OV-info aan het land wordt toegevoegd. Hiervoor moeten er immers stations op de kaart staan waar mensen op kunnen tikken.

→ Lees verder over de OV-informatie in Apple Maps

Gerucht: Apple lanceert iPhone 8 zonder Touch ID wegens productieproblemen

iPhone 8 zonder Touch ID

De afgelopen twee weken draaiden de iPhone 8-geruchten voornamelijk om Touch ID: de vingerafdrukscanner die Apple dit jaar een nieuwe plek moet geven. Omdat schermranden dankzij de oled-iPhone verleden tijd zijn, is er geen plek meer voor een fysieke homeknop en vingerafdrukscanner. Daarom gingen we tot nu toe uit van twee scenario’s: de iPhone 8 krijgt Touch ID op de achterkant, of Apple verwerkt de techniek in het scherm. Analist Andy Hargreaves van Pacific Crest Securities kwam deze week met een derde mogelijkheid: een iPhone 8 zonder Touch ID.

→ Lees verder over de iPhone 8 zonder Touch ID

T-Mobile werkt aan snel 4G-internet voor in het vliegtuig

T-Mobile internet vliegtuig

T-Mobile werkt aan een netwerk om snel internet in het vliegtuig te kunnen bieden. Dit netwerk wordt het European Aviation Network genoemd, en moet internet met 4G-snelheden tot in het vliegtuig brengen. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Nokia en het luchtvaartbedrijf Thales. Het nieuwe netwerk werkt anders dan hoe je nu in het vliegtuig kunt internetten. Waar de huidige techniek volledig afhankelijk is van verbindingen via satellieten, gebruikt EAN ook 4G-masten die op de grond staan. Hiervoor moeten vliegtuigen uitgerust worden met nieuwe antennes aan de onderkant, maar komt er wel zo’n 50 Gbps aan bandbreedte beschikbaar.

→ Lees verder over internet in het vliegtuig van T-Mobile

‘Nieuwe iMacs verschijnen in tweede helft van dit jaar’

iMac 2017 specificaties

Er is nieuwe informatie over de aanstaande iMacs naar buiten gekomen vanuit de productieketen. Apple werkt op dit moment aan twee upgrades van de iMac en een derde high-end computer die moet gaan concurreren met Microsofts Surface Studio. De twee iMac-upgrades moeten het tweede helft van dit jaar verschijnen, het derde model staat voor eind 2017 gepland. De twee nieuwe iMacs worden volgens de bronnen door Quanta Computer geproduceerd. Het bedrijf wil daar echter niets over kwijt. Verwacht wordt dat de iMacs dezelfde formaten behouden als huidige modellen. Dat betekent dat kopers de keuze krijgen tussen een 21,5-inch model of een versie met 27-inch scherm.

→ Lees verder over de nieuwe iMacs

Het probleem van smartphoneverslaving, en wat je ertegen kunt doen

superverslavend

Hoe ver ben jij op dit moment van je iPhone of iPad verwijderd? Misschien heb je wel een Apple Watch om, zodat je altijd berichtjes kunt lezen. De kans is zelfs groot dat je dit artikel op een van deze apparaten leest en enkele notificaties krijgt voordat je het eind bereikt. Het voelt als de normaalste zaak van de wereld, maar welk effect heeft smartphonegebruik nou echt op ons? Binnen drie maanden verschijnen er maar liefst drie boeken die alarmerend schrijven over de mogelijke verslavende werking van onze smartphones en bijhorende apps.

→ Lees verder in ons achtergrondartikel over smartphoneverslaving

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen