iPhone nieuws #16: iPhone 8, WWDC 2016 en iPad Pro 9.7 videoreview

Redactie
23 april 2016, 15:45
3 min leestijd
iPhone nieuws #16: iPhone 8, WWDC 2016 en iPad Pro 9.7 videoreview

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk onze iPad Pro 9.7 videoreview

Apple kreeg het met de iPad Pro 9.7 voor elkaar om de functies van de grote iPad Pro uit 2015 in het formaat van een iPad Air te stoppen. In deze iPad Pro 9.7 videoreview zetten we de zes belangrijkste vernieuwingen op een rijtje. De iPad Pro 9.7 doet heel veel dingen tegelijk. Als je er de juiste accessoires voor aanschaft, kun je hem gebruiken als volwaardige tekentablet met de Apple Pencil, of om snel wat tekst te verwerken met behulp van het Smart Keyboard. De krachtigere hardware zorgt ervoor dat de tablet ook tijdens het bewerken van video’s of spelen van games als een zonnetje loopt. Wil je meer lezen, check dan geschreven iPad Pro 9.7 review.

Apple vernieuwt 12 inch-MacBook met betere specs en roségouden-editie

2016 macbook uitg

Apple heeft de 12 inch-MacBook een upgrade gegeven. Zo is de MacBook nu beschikbaar in de kleur roségoud, maar zijn ook de specificaties erop vooruitgegaan. De nieuwe MacBook is uitgerust met een zesde generatie Intel Core M Skylake-processor, die sneller is. Daarnaast is de snelheid van het geheugen volgens Apple verhoogd van 1600MHz naar 1866Mhz. De prijzen voor de nieuwe MacBooks zijn gelijk gebleven. Voor 1449 euro haal je het 1,1GHz-model met 256GB geheugen in huis, terwijl je 1799 euro kwijt bent voor de MacBook met 1,2 GHz-processor en 512GB geheugen. In beide gevallen zijn de MacBooks uitgerust met 8GB werkgeheugen.

‘Apple slaat iPhone 7S over, komt in 2017 al met iPhone 8’

iphone 7 homeknop

Analist Mark Moskowitz van Barclays zegt verschillende bronnen uit de industrie te hebben, die beweren dat Apple de S-serie overslaat met de iPhone 7. Dat zou betekenen dat Apple dit jaar de iPhone 7 uitbrengt en we in 2018 al met de iPhone 8 aan de slag kunnen. Dit komt volgens Moskowitz omdat Apple in 2017 grootste plannen heeft met de iPhone 8. Deze iPhone zou uitgerust worden met een gloednieuw OLED-display, een nieuw design en ondersteuning voor draadloos opladen, terwijl een homeknop ontbreekt. Het OLED-verhaal hebben we de afgelopen maanden van meerdere bronnen gehoord, dus dat klinkt aannemelijk.

WWDC 2016: 6 verwachte aankondigingen om naar uit te kijken

WWDC-2016

De WWDC-conferentie van Apple richt zich voornamelijk op ontwikkelaars, maar er worden jaarlijks ook belangrijke aankondigingen gedaan. Wij hebben zes verwachte aankondigingen op een rijtje gezet. Tijdens Apples presentatie in maart kwamen er geen nieuwe MacBooks aan bod, dus hebben Mac-fans hun pijlen gericht op WWDC 2016. Daar krijgen we mogelijk een compleet vernieuwde MacBook Pro te zien. Ook krijgen we hoogstwaarschijnlijk de eerste beelden van iOS 10 te zien. Apple toont namelijk ieder jaar tijdens WWDC de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Volgens geruchten overweegt Apple om standaard-apps te verwijderen of verbergen en krijgt HomeKit mogelijk meer aandacht met een eigen app. We hebben zes verwachte aankondigingen voor WWDC op een rijtje gezet.

Lees ook: Dit verwachten we van de nieuwe MacBooks dit jaar

Apple krijgt recordaantal dataverzoeken van Nederland

apple autolab

Apple heeft nog nooit zoveel dataverzoeken van de Nederlandse overheid gekregen als in de tweede helft van 2015. Dat valt te lezen in het transparantierapport van Apple, waarin te zien is hoeveel dataverzoeken Apple van over de hele wereld krijgt. Het bedrijf uit Cupertino maakt nooit bekend waarom deze verzoeken worden ingediend. Uit het rapport blijkt dat de Nederlandse overheden 39 keer bij Apple aan de bel trok, om informatie op te vragen van in totaal 341 toestellen en de gegevens die daar aan gekoppeld zijn. Apple gaf in 16 gevallen informatie door aan de Nederlandse overheid. Ook vroeg Nederland 13 keer specifiek om de Apple-accounts van gebruikers. Met deze gegevens kunnen bijvoorbeeld opgeslagen berichten, foto’s en mailtjes bekeken worden. In totaal gaf Apple in vijf gevallen inzage in deze data.

Categorieën: Apple, Apps, iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen