Nieuwsoverzicht week 16: WWDC 2015, CarPlay in Nederland en WhatsApp

Wouter Nijsen
18 april 2015, 13:33
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 16: WWDC 2015, CarPlay in Nederland en WhatsApp

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2015 start op 8 juni

wwdc 2015

Apple heeft de datum van de Worldwide Developers Conference bekendgemaakt. Dit jaar vindt het evenement plaats van 8 tot en met 12 juni in San Francisco. Op de WWDC komen jaarlijks enorm veel ontwikkelaars bij elkaar, maar het event is ook interessant voor consumenten. Zo wordt verwacht dat op de WWDC 2015 iOS 9 en de opvolger van OS X Yosemite uit de doeken wordt gedaan. Verder is het aannemelijk dat Apple dan meer vertelt over de Apple Watch en de ontwikkeling van apps voor de wearable. Mogelijk worden ook nieuwe functies voor de smartwatch uit de doeken gedaan. Als we de geruchten mogen geloven, kondigt Apple ook aan wat ze met Beats Music gaan doen, het bedrijf wat in mei vorig jaar voor 3 miljard dollar werd overgenomen, maar waar we daarna weinig meer over hoorden.

CarPlay nu officieel in Nederland te gebruiken

carplay automerken groot

Nederland is door Apple toegevoegd aan de lijst met landen die CarPlay-ondersteuning hebben. Voor gebruikers met een auto is het hiermee mogelijk hun iPhone te koppelen aan infotainment-systemen in het dashboard, en zo toegang te krijgen tot iOS in de auto. CarPlay was al een tijdje in Nederland te gebruiken, maar omdat Siri echter geen Nederlands sprak, bood Apple geen officiële ondersteuning voor het product. Met CarPlay hoopt Apple de weg namelijk veiliger te maken. Door een iPhone met de dienst aan de auto te koppelen, kan een gebruiker namelijk alles handsfree doen. Door stemcommando’s te geven aan Siri, zijn verschillende acties in de auto mogelijk, waarvoor je normaal gesproken je touchscreen nodig zou hebben.

‘Apple Watch ook in mei niet in fysieke Apple Stores te koop’

gouden apple watch

Volgens nieuwe geruchten zal de Apple Watch ook in mei niet in de fysieke Apples Stores te koop zijn. Dat blijkt uit een memo die Angela Ahrents, hoofd retail bij Apple, naar alle medewerkers heeft verstuurd. Het slimme horloge van Apple zal dus ook in mei alleen via de online Apple Store verkrijgbaar zijn. Ahrents geeft verder aan dat het niet de bedoeling is dat toekomstige Apple-producten ook tijdelijk alleen online verkocht worden, en dat het een lastige keuze was om dit wel met de Apple Watch te doen. Het is nog onduidelijk wanneer de Watch wel in de retailwinkels van Apple verkrijgbaar zullen zijn. Geïnteresseerden kunnen momenteel in de fysieke Apple Stores terecht om de smartwatch eens te proberen en de verschillende features te testen.

Alweer een mijlpaal voor WhatsApp: 800 miljoen actieve gebruikers

whatsapp web op ios

WhatsApp CEO Jan Koum maakt bekend dat WhatsApp momenteel 800 miljoen gebruikers heeft. Hij benadrukt daarbij dat het gaat om actieve maandelijkse gebruikers. Dat zijn dus mensen die elke maand gebruikmaken van de chatdienst. WhatsApp maakt de laatste maanden een sterke en stabiele groei door. Elke vier maanden komen er namelijk zo’n 100 miljoen gebruikers bij. Zo had de dienst in januari nog 700 miljoen actieve gebruikers. Als dat zo doorgaat heeft de chat-app aan het eind van dit jaar een miljard gebruikers. Daarnaast zitten er voor iOS nog een aantal vernieuwingen in de pijplijn voor WhatsApp. Zo wachten iPhone-gebruikers al lang op een webversie van de app, en daarnaast zou binnenkort een belfunctie worden geïntroduceerd.

KPN zet alle abonnementen over op 4G

hi 4g

Klanten van KPN die een iPhone met 4G-ondersteuning, zoals een iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 of iPhone 6 Plus en een privé-abonnement hebben, worden uiterlijk op 21 april automatisch overgezet op het snelle 4G-netwerk. Voor gebruikers met een ouder abonnement verandert er nog meer. Zo krijgen ze geen extra kosten meer als ze hun datalimiet van de maand overschrijden. Klanten van KPN voor wie de verandering van toepassing is, krijgen in enkele gevallen ook een grotere databundel. Sommige gebruikers krijgen zelfs tien keer zo veel data als eerst. De maandelijkse kosten blijven voor de meeste mensen gelijk. Voor enkele klanten wordt de prijs juist verlaagd en in een uitzonderlijk geval gaat de prijs iets omhoog.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu