Nieuwsoverzicht week 15: Rode iPhone 8 (Plus) en iPad (2018) review

Rick van der Veer
14 april 2018, 15:57
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 15: Rode iPhone 8 (Plus) en iPad (2018) review

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Apple onthult rode iPhone 8 (Plus), vanaf nu te bestellen

iPhone 8 Product Red

Apple heeft de iPhone 8 Product Red onthuld. De binnenkant van de iPhone blijft identiek; er zijn geen betere specs aanwezig en het toestel draait op dezelfde software. Het gaat puur om het felrode kleurtje. Dit is de tweede keer dat Apple een iPhone in een speciale uitgave uitbrengt. Daarnaast verkoopt het bedrijf al jaren speciale (RED)-hoesjes, Apple Watch-bandjes en andere accessoires om het goede doel te steunen.

→ Lees verder over de rode iPhone 8 (Plus)

iPad 2018 review: toptablet met krappe voldoende voor educatie

iPhone nieuws

Met de iPad 2018 slaat Apple een nieuwe weg in. De tablet is net als zijn voorganger het minst spannende product dat Apple dit jaar uitbrengt. De tablet ziet er hetzelfde uit, alle verbeteringen zagen we eerder al in andere Apple-producten en zelfs de meeste onderdelen zijn identiek aan die van oudere iPhones en iPads. De tablet moet een uitkomst zijn voor scholieren, maar slaagt het bedrijf uit Cupertino hier in? En is het ook voor niet-studenten een goede tablet?

→ Lees verder in de iPad 2018 review

iPad versus Chromebook in het klaslokaal: heeft Apple een kans?

iPhone nieuws

Met de nieuwe iPad richt Apple zich op het onderwijs. Maar daar is Google met Chrome OS al langere tijd heer en meester. Heeft Apple nog een kans? Volgens recente cijfers waren Chromebooks in 2017 goed voor 58,3 procent van alle mobiele pc’s die naar scholen in de Verenigde Staten zijn verzonden. Het is lastig om te zien hoe Apple hier tegenop kan. Het is iPad versus Chromebook in het klaslokaal.

→ Lees verder over de iPad versus Googles Chromebooks in het klaslokaal

‘Automatische helderheid op iPhone werkt niet meer na schermreparatie’

iPhone nieuws

Een opmerkelijke bug in iOS 11.3 maakt het touchscreen van de iPhone 8 onbruikbaar als deze door een derde partij is vervangen. Het maakt hierbij niet uit of het scherm officieel van Apple afkomstig is, of een namaak betreft. Maar ook de lichtsensor vertoont kuren na vervanging. Deze sensor wordt gebruikt om de helderheid van je scherm automatisch af te stellen. Diverse reparateurs laten weten dat dit in de strategie van Apple past om reparaties steeds meer in eigen beheer uit te voeren.

→ Lees verder over de schermreparatie-bug in iOS 11.3

Dit zeggen onderzoeken over gevolgen smartphonegebruik bij kinderen

iPhone nieuws

Er wordt veel gesproken over het smartphonegebruik van kinderen, maar wat geven recentelijke onderzoeken nou eigenlijk aan over dit onderwerp? Dat kinderen al redelijk vroeg aan de smartphone gaan, is logisch. Via dat apparaat staan ze in verbinding met hun school en leeftijdsgenootjes, bekijken ze video’s en spelen ze games. Ook ver voordat het tijd is voor school, zijn kinderen al op schermpjes aan het swipen. Verschillende onderzoeken bieden inzicht in of dat goed is of niet.

→ Lees verder over de onderzoeken omtrent smartphonegebruik onder kinderen

Opinie: Apple moet af van de grote jaarlijkse software-updates

iPhone nieuws

Ieder jaar presenteert Apple in juni de grote software-updates die een paar maanden later naar de iPhone, Mac en Apple Watch komen. Wat ons betreft is het tijd om van dit jaarlijkse schema af te stappen, want het brengt het bedrijf steeds vaker in de problemen. Jarenlang werkte deze strategie goed, maar nu updates zich steeds vaker op details focussen en stabiliteit belangrijker wordt, is het tijd voor verandering.

→ Lees verder over waarom Apple moet stoppen met grote jaarlijkse updates

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen