Nieuwsoverzicht week 15: iPhone 8 en MacBook Pro-problemen

Wouter Nijsen
15 april 2017, 16:10
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 15: iPhone 8 en MacBook Pro-problemen

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Gerucht: iPhone 8 krijgt verticale camera en Touch ID achterop

Een schematische tekening van de iPhone 8  toont de nodige (nieuwe) details over Apples aankomende vlaggenschip. Wat opvalt is dat het toestel dezelfde afmetingen als de 4,7-inch iPhone 7 heeft, maar met een veel groter scherm. De lengte bedraagt 149 millimeter, de breedte 72,5 millimeter en de dikte 7,1 millimeter, exclusief camerabult. Dat zou de iPhone 8 net zo dik maken als de iPhone 7, maar een centimeter langer. Op de computertekening zien we een iPhone die goed past bij alle eerdere geruchten. Zo zijn er op de voorkant nauwelijks schermranden aanwezig, wat te danken is aan het wegwerken van de fysieke homeknop.

→ Lees verder over de schematische tekening van de iPhone 8

Gebruikers MacBook Pro (2016) klagen over krakend scharnier

MacBook Pro review

Steeds meer eigenaren van een 15-inch MacBook Pro met Touch Bar klagen over een gek geluid dat uit de laptop komt. Sommigen omschrijven het alsof iemand langzaam in een plastic fles knijpt. Zowel op het forum van Apple als andere fora stijgt het aantal klachten in hoog tempo. De klacht is in alle gevallen hetzelfde: het 15-inch model van de 2016 MacBook Pro maakt op willekeurige momenten een gek en hard geluid. Omdat Apple zelf nog geen verklaring heeft gegeven voor het hardware-probleem, is het lastig in te schatten wat de oorzaak is. Zo zeggen sommige gebruikers dat het geluid consequent terugkeert tijdens het uitvoeren van intensieve taken, zoals gamen of video’s streamen.

→ Lees verder over de hardwareproblemen van de MacBook Pro (2016)

Bèta bewijst: iOS 10.3.2 toch te installeren op iPhone 5 en 5C

iOS 10.3.2 iPhone 5

Toen de eerste bèta van iOS 10.3.2 verscheen, viel direct op dat deze niet te installeren was op de iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4. Het opvallende hieraan is dat dit drie 32-bit apparaten zijn, terwijl Apple alle voorbereidingen treft om volledig op 64-bit over te stappen. De tweede bèta van iOS 10.3.2, die deze week verscheen, is echter weer gewoon op deze oudere iPhones en iPad te gebruiken. Hierdoor lijkt het erop dat iOS 10.3.2 straks toch op deze apparaten draait. We gaan er alleen wel vanuit dat 10.3.2 de laatste iOS-update zal zijn voor de drie bovengenoemde apparaten.

→ Lees verder over iOS 10.3.2 voor de iPhone 5 en 5C

Onderzoek: iPhone-pincode te kraken via ingebouwde sensoren

iPhone pincode

Heb je een viercijferige iPhone pincode ingesteld, dan is het voor hackers relatief gemakkelijk om toegang tot je toestel te krijgen. Het onderzoeksteam, onder leiding van dr. Maryam Mehrnezhad, was in 70 procent van de gevallen in staat om een pincode van vier cijfers in één keer te kraken. Maximaal waren vijf pogingen nodig om toegang tot een toestel te krijgen. Volgens Mehrnezhad is dat te wijten aan het grote aantal (bewegings)sensoren in hedendaagse smartphones, zoals de iPhone. Die worden gebruikt om bepaalde waardes uit te lezen, zoals het accuniveau, de lichtsterkte, je locatie, nabijheid (van je oor) en rotatie. Elke klik, scrol en beweging die je als gebruiker doet, brengt een unieke oriëntatie en bewegingsinterpretatie met zich mee.

→ Lees verder over hoe de iPhone pincode te kraken is

Concept: zo kan een modulaire Mac Pro eruitzien

modulaire mac pro

Er is een compleet nieuwe Mac Pro op komst, zo maakte Apple-topmensen onlangs bekend. De computer komt op zijn vroegst volgend jaar op de markt en krijgt een volledig modulair design. Gebruikers kunnen verouderde onderdelen zo gemakkelijk vervangen met geüpdatete versies. Ontwerpers van CURVED/labs komen met een idee van hoe de nieuwe Mac Pro eruit kan zien. Zij stappen af van het cilindervormige ontwerp van de huidige Mac Pro. In plaats daarvan lijkt het concept op een Mac mini-achtige computer, waarvan de binnenkant draait. De binnenkant van de computer die je opendraait, bevatten openingen. Hierin klikken gebruikers onderdelen als de grafische kaart, processor, werkgeheugen en opslagruimte.

→ Lees verder over het Mac Pro concept

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's