Nieuwsoverzicht week 15: iPad Pro 9.7, WhatsApp en 1970-bug

Redactie
16 april 2016, 15:45
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 15: iPad Pro 9.7, WhatsApp en 1970-bug

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Check onze iPhone SE en iPad Pro 9.7 review

iPad-Pro-review-header

Deze week hebben we de iPhone SE en de kleinere iPad Pro uitvoerig getest. De 4-inch iPhone SE is ideaal voor mensen die erg gecharmeerd zijn van het design van de iPhone 5S, maar ook over de nieuwste hardware willen beschikken. Tel hier de geweldige accuduur en krachtige fotocamera bij op en je hebt een ideale iPhone voor een relatief lage prijs. iPhone SE mag dan misschien oud en vertrouwd ogen, qua snelheid en camera voelt het toestel aan als een volwaardige, gloednieuwe iPhone.

iPhone SE review: oude bekende met de techniek van nu
iPad Pro 9.7 review: veelzijdige tablet is niet voor iedereen

Ook de kleinere iPad Pro hebben we onder handen genomen. Een kleiner formaat is vooral fijn voor mensen die op zoek zijn naar een (teken)tablet voor op hun werk, maar vooral de hoge prijs zorgt ervoor dat we de nieuwe iPad pro niet iedereen kunnen aanraden.

Variatie op 1970-bug brickt iOS 9.3 iPhones via wifi-netwerken

iphone tijd datum

Een tijdje geleden dook een erg vervelende bug op: als je de kalender van je iPhone terugzette naar 1 januari 1970, werd het toestel onbruikbaar. Er is een soortgelijk probleem ontdekt waar de 1970-bug ook in iOS 9.3 nog werkt. De nieuwe bug lijkt veel op de 1970-bug, al hebben onderzoekers aangetoond dat deze nu ook op afstand ingeschakeld kan worden zodra iemand verbinding maakt met een wifi-netwerk. Hier hoeft de gebruiker van het toestel zelf niets voor te doen, wat deze bug direct een stuk gevaarlijker maakt. Volgens KrebsonSecurity combineren de onderzoekers twee verschillende kwetsbaarheden die in iOS 9.3 zitten om deze bug mogelijk te maken. Als je iPhone op iOS 9.3.1 of hoger draait loop je dus geen gevaar.

Apple Watch gaat drie jaar mee, denkt Apple

stijgende verkoop smartwatches

De Apple Watch is nog maar een jaar uit, maar Apple denkt al te weten wanneer gebruikers ‘m gaan inruilen voor een nieuwe. Volgens het bedrijf is de levensverwachting van een Apple Watch zo’n drie jaar. “Het aantal jaren van gebruik is gebaseerd op de eerste kopers”, schrijft Apple op de pagina. “We nemen aan dat OS X- en tvOS-apparaten vier jaar meegaan en iOS en watchOS-producten drie jaar.” De data voor de Apple Watch is waarschijnlijk bedacht door Apple zelf. Je zou er in elk geval uit kunnen afleiden dat het bedrijf de smartwatch nog minstens twee jaar als relevant product blijft zien. Het document geeft overigens niet aan dat dragers pas over twee jaar klaar zijn om hun Watch in te ruilen voor een nieuwe.

‘Door FBI gekraakte iPhone bevat geen bruikbare info’

FBI-directeur

Alle moeite ten spijt, want volgens CBS News is de FBI nog niets noemenswaardigs tegengekomen op het gekraakte toestel van Syed Farook, de terrorist die een aanslag pleegde in San Bernardino. Volgens de bron zal de FBI alle info blijven analyseren, maar informatie van significante waarde blijft vooralsnog uit. Eerder dook het gerucht op dat de FBI een groep professionele hackers betaald zou hebben om de iPhone te laten kraken. Opvallend, omdat tot nu toe werd gedacht dat het Israëlische Cellebrite de FBI hielp het toestel te kraken. De hackers vonden een manier om de inlogcode te forceren, zodat de FBI zonder de hulp van Apple toegang kreeg tot de bestanden en informatie op de iPhone van een terrorist.

Waarom WhatsApp voorlopig geen iPad-app uitbrengt

End-to-end encryptie WhatsApp

Waar concurrenten als Telegram en Facebook al tijden een fijne iPad-versie hebben, is er nog steeds geen officiële manier om WhatsApp op de tablet te gebruiken. Daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen, zo geeft WhatsApp-ceo Jan Koum aan in een interview. In gesprek met de Duitse website Netzökonom legt Koum uit waarom WhatsApp nog steeds geen iPad-app heeft.’’We maken WhatsApp alleen voor apparaten die gebruikers dagelijks met zich mee dragen. iPads vallen hier niet onder. Veel mensen vragen ons om een iPad-app te maken, maar dat gaan we niet doen. Niemand neemt zijn iPad mee als hij of zij bijvoorbeeld naar de bioscoop of uit eten gaat’’.

Categorieën: Apple, Apps, iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen