Nieuwsoverzicht week 15: Apple Watch voorverkoop, iOS 8.3 en Popcorn Time iOS

Wouter Nijsen
11 april 2015, 13:36
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 15: Apple Watch voorverkoop, iOS 8.3 en Popcorn Time iOS

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch voorverkoop gestart, reserveren kan alleen online

apple watch preorder

Velen keken er al maanden reikhalzend naar uit en gisterochtend was het zover: de voorverkoop van de Apple Watch ging van start. Zoals eerder deze week bekend werd, is het slimme horloge alleen online te bestellen en heb je een reservering nodig om de Watch bij een fysieke Apple Store op te halen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Apple Watch nog niet in ons land is te reserveren, maar wel in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Je hebt een afleveradres in het desbetreffende land nodig om daar bij de Apple Store een bestelling te kunnen plaatsen. Wanneer je de Apple Watch hebt gereserveerd in bijvoorbeeld de Duitse of Britse online Apple Store, kun je het slimme horloge op 24 april verwachten.

Lees ook: 6 zaken die je moet weten over de Apple Watch voorverkoop.

Apple brengt iOS 8.3 uit: Siri in het Nederlands en meer

iOS 8.2 release

Apple heeft deze week iOS 8.3 uitgebracht, de derde grootschalige update van iOS 8 die diverse nieuwe functies met zich meebrengt. De voornaamste nieuwe feature is natuurlijk het feit dat Siri nu eindelijk Nederlands praat, iets waar al veel gebruikers jaren op zaten te wachten. Een andere grote toevoeging zijn de 300 nieuwe emoji, die zijn ingedeeld in categorieën. Met iOS 8.3 hoef je verder voortaan geen wachtwoorden meer in te voeren wanneer je een gratis app uit de App Store wil downloaden. Ook nieuw zijn de draadloze CarPlay-functies, Apple Pay-ondersteuning in China, tweestapsverificatie voor Google-accounts en handige schakelaars waarmee je tussen 2G- 3G en 4G-netwerken switcht.

Popcorn Time iOS-app vanaf nu te downloaden

popcorn time-app

De iOS-app van Popcorn Time, het populaire programma waarmee je illegaal films en series kunt streamen, is eindelijk te downloaden. De app werkt ook op iPhones en iPads zonder jailbreak. Hij is niet te downloaden in de App Store, maar moet geïnstalleerd worden middels een zogenoemde ‘iOS-installer’. Om de applicatie op je iOS-apparaat te zetten, heb je vooralsnog een Windows-computer nodig. Over twee weken moet er ook een Mac-versie beschikbaar komen. De iOS-versie ondersteunt de Chromecast en Apple TV. Ook wordt de app binnenkort van VPN voorzien, zodat je anoniem van de app kunt gebruikmaken.

Lees meer over Popcorn Time voor iOS en hoe je de app installeert.

Mogelijke iPad mini 4 behuizing duikt op in foto’s en video

ipad mini 4 behuizing

De iPad mini 4 moet grote veranderingen doorvoeren en meer gaan lijken op de iPad Air 2, zo blijkt uit gelekte foto’s van de behuizing van de tablet. De mini 4 zou nu ook eindelijk twee rijen met speakergaten krijgen, in plaats van maar één. Ook lijkt het erop dat het apparaat dunner wordt dan zijn voorganger, wat eveneens een logische stap van Apple is. Daarnaast is de vergrendelknop om het scherm te draaien of het geluid te muten verdwenen. Die knop was al overbodig, omdat dit nu gemakkelijk te regelen is vanuit het Bedieningspaneel op iOS. Naast uiterlijke vernieuwingen, moet de iPad mini 4 ook qua hardware een flinke upgrade krijgen. Waarschijnlijk wordt de tablet van een snelle A9-processor en een betere camera voorzien.

‘iOS 8.3 zorgt voor problemen met Touch ID in App Store’

Touch ID

Er zijn verschillende iPhone-gebruikers die op het Apple-forum en Reddit melden dat Touch ID na de iOS 8.3-update niet meer werkt in de App Store. Hierdoor is het voor hen niet meer mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken bij de aanschaf van een app. Daarentegen wordt er telkens gevraagd om een wachtwoord in te vullen. Opmerkelijk is het feit dat het ontgrendelen van de iPhone wél normaal werkt. De problemen dienen zich voor op vrijwel elk iOS-apparaat met Touch ID, zoals de iPhone 5S, iPhone 6 (Plus) en de nieuwste iPads. Apple heeft nog niet gereageerd op de Touch ID-problemen van iOS 8.3 en het is nog maar de vraag wat het bedrijf uit Cupertino hier tegen gaat doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu