Nieuwsoverzicht week 14: iPhone 2020-geruchten en Powerbeats Pro

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Nieuwe iPhones krijgen grotere accu om andere apparaten op te laden’

iPhone 2019 geruchten

Volgens de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo kun je met de iPhone 2019 draadloos andere apparaten, zoals je AirPods en Apple Watch, van stroom voorzien. Om dit mogelijk te maken worden de accu’s van de drie nieuwe iPhones een stuk groter. Je hoeft je Apple Watch of AirPods dan alleen op de achterkant van het toestel te leggen om ze op te laden. Volgens de analist is Apple momenteel in gesprek met leveranciers van de speciale accu’s die dit kunnen.

→ Lees verder over de iPhone 2019-accu

‘Intel zit komst van eerste 5G-iPhone in 2020 in de weg’

5G iPhone 2020 vertraagd

Apple zou zijn eerste iPhone met 5G volgend jaar willen uitbrengen, maar heeft dit niet helemaal in eigen hand. Problemen bij Intel zouden voor vertraging kunnen zorgen, waardoor de 5G iPhone mogelijk pas een jaar later komt. Intel zou al meerdere malen deadlines heeft gemist voor de 5G-chips, die bedoeld zijn voor de 5G iPhone van 2020. Om ze op tijd in die iPhone te verwerken, moet Apple testversies van de chips namelijk deze zomer al aanleveren.

→ Lees verder over de 5G-iPhone

‘iPad Pro heeft schermprobleem: beeld blijft hangen, of reageert niet’

iPad Pro 2018 review

Reageert jouw iPad Pro slecht, of blijft het display soms ‘hangen’? Dan ben je niet de enige. Meerdere iPad Pro-bezitters hebben last van schermproblemen. Het gaat hier om de versies uit 2017 en van vorig jaar. Bij sommige mensen hapert het scherm, waardoor een visualisatie blijft ‘hangen’, terwijl bij anderen aanrakingen niet worden geregistreerd. Apple heeft nog niet op de klachten gereageerd.

→ Lees verder over het iPad Pro-schermprobleem

Powerbeats Pro onthuld: AirPods voor sporters

Beats, een dochterbedrijf van Apple, heeft de Powerbeats Pro aangekondigd. De nieuwe Powerbeats lijken qua design op de vorige versie. Dit betekent dat de dopjes een ‘haakje’ hebben die om je oor gaan. Hierdoor blijven de oordopjes zitten, ook tijdens het sporten. Ook zijn ze helemaal waterdicht en kunnen ze tegen zweet. De nieuwe Powerbeats Pro liggen vanaf mei in de winkels voor een adviesprijs van 249,95 euro.

→ Lees verder over Powerbeats Pro

‘Apple brengt drie 2020 iPhones uit met oled-scherm en nieuwe formaten’

iPhone 2019 camerabult

Apple zou namelijk druk bezig zijn leveranciers klaar te stomen om in 2020 drie nieuwe iPhones met een oled-display uit te brengen. Dat stelt de website Digitimes. Het zou betekenen dat de opvolger van de iPhone XR voor het eerst ook een oled-scherm krijgt. De drie nieuwe toestellen hebben bovendien nieuwe schermformaten. Als dat klopt, wordt de kleinste iPhone beduidend kleiner, en de grootste iPhone een aardig stukje groter.

→ Lees verder over de iPhone 2020

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.