Nieuwsoverzicht week 14: iOS 11.4-bèta en Mac Pro in 2019

Wouter Nijsen
7 april 2018, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 14: iOS 11.4-bèta en Mac Pro in 2019

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Download nu de iOS 11.4-bèta met AirPlay 2 en Berichten in iCloud

ios 11.4-beta 2

De publieke bèta van iOS 11.4 met onder meer AirPlay 2 en Berichten in iCloud is vrijgegeven. Dankzij de nieuwe AirPlay-versie kun je muziek vanaf je iPhone of iPad op meerdere speakers tegelijk afspelen dankzij multi-room ondersteuning. Daarnaast fungeert de Apple TV nu ook als speaker. Op die manier kun je je favoriete muziek in het hele huis (synchroon) afspelen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een feestje houdt en extra geluid nodig hebt. Deze functie werkt in iedere app met AirPlay-ondersteuning.

→ Lees verder over de publieke bèta van iOS 11.4

iPad 2018 review: eerste indruk van de instap- en educatie-tablet

iPad 2018 review

Met de iPad 2018 wil Apple een nieuwe weg inslaan: de tablet moet een uitkomst zijn voor scholieren, maar slaagt het bedrijf uit Cupertino hier in? En is het ook voor niet-studenten een goede tablet? De iPad 2018 is net als zijn voorganger het minst spannende product dat Apple dit jaar uitbrengt. De tablet ziet er hetzelfde uit, alle verbeteringen zagen we eerder al in andere Apple-producten en zelfs de meeste onderdelen zijn identiek aan die van oudere iPhones en iPads.

→ Lees verder in de voorlopige iPad (2018) review

De App Store is voor het eerst gekrompen, en dat is helemaal niet erg

App Store aankopen delen

Op het eerste gezicht schetsen de statistieken van Appfigures een negatief beeld: de App Store groeit al sinds zijn lancering in 2008, maar kromp vorig jaar voor het eerst. Waren er in het begin nog 2,2 miljoen iOS-apps om te downloaden, eind 2017 waren dat er nog ‘maar’ 2,1 miljoen. Volgens Appfigures ligt dit enerzijds aan het feit dat ontwikkelaars simpelweg minder apps uitbrachten. Met 755.000 maar liefst 29 procent minder dan in 2016. Ook deze daling is een dubieus record. Toch heeft Apple het vooral aan zichzelf te danken dat de App Store gekrompen is. Vorig jaar besloot het bedrijf nieuwe apps strenger te controleren, waardoor er ook meer werden afgekeurd.

→ Lees verder over de gekrompen App Store

Apple brengt Mac Pro uit in 2019 en gebruikt feedback van professionals

Mac Pro

Het hoge woord is eruit: Apple brengt de modulaire Mac Pro in 2019 uit. Men heeft een speciale groep van professionele gebruikers, zoals videobewerkers, samengesteld en naar hun feedback geluisterd om de krachtige computer te optimaliseren. Aangezien de Mac Pro op zakelijke gebruikers gericht is, hebben bedrijven tijd nodig om budget vrij te maken voor aanschaf. Door het bericht nu naar buiten te brengen, komt men niet in tijdnood. Om de Mac Pro zo goed mogelijk te maken, heeft Apple een compleet nieuw team op poten gezet: ‘Pro Workflow’.

→ Lees verder over de nieuwe Mac Pro in 2019

‘Toekomstige iPhone krijgt gebogen scherm dat je zonder aanraking bedient’

iPhone X touchless controls

Bloomberg komt met een nieuw verhaal dat kijkt naar de iPhone van de toekomst. Apple zou onderzoek doen naar een aantal functies die de smartphone naar een hoger niveau moeten tillen. Dat begint al bij de manier waarop je deze iPhone bedient. Apple werkt aan zogenaamde ‘touchless controls’, bediening zonder contact te maken met het toestel. Door de afstand tussen een vingertop en het scherm te meten, kun je een iPhone bedienen zonder het display aan te raken. Je beweegt simpelweg je vinger in de buurt van het scherm om iOS te bedienen.

→ Lees verder over de toekomstige iPhone met speciale bediening

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen