Nieuwsoverzicht week 14: Mac Pro en iPhone 8 mogelijk goedkoper

Wouter Nijsen
8 april 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 14: Mac Pro en iPhone 8 mogelijk goedkoper

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Opgefriste Mac Pro nu beschikbaar in Nederland

Mac Pro

Apple kondigde deze week een nieuwe Mac Pro voor volgend jaar aan. Als zoethoudertje is ook de huidige Mac Pro opgefrist, zodat de specificaties zich weer mogen meten met computers uit 2017. Het model met 4 cores is vanaf nu niet meer beschikbaar. Het instapmodel van de Mac Pro draait op zes kernen, terwijl de high-end-versie de overstap maakt naar 8 cores. Apple heeft ook gedacht aan gebruikers die een krachtigere processor, meer geheugen of betere grafische chip willen toevoegen. Ook die prijzen zijn verlaagd.

→ Lees verder over de nieuwe Mac Pro

Dit moet je weten over de iCloud-bug in iOS 10.3

WWDC 2016 round-up

Er zit een bug in iOS 10.3 waardoor uitgeschakelde iCloud-functies onbedoeld geactiveerd kunnen worden. Apple heeft gebruikers geïnformeerd over de bug. De softwarefout lijkt geen ernstige gevolgen te hebben, maar zorgt er wel voor dat gedeactiveerde iCloud-functies zomaar opnieuw ingeschakeld kunnen worden. Dit gebeurt onder meer bij Mail en Foto’s. Volgens Apple heeft ‘een kleine groep gebruikers’ last van de bug. Het bedrijf adviseert hen om de instellingen in te duiken en te controleren of de gewenste iCloud-functies zijn ingeschakeld. Via ‘Instellingen > Apple ID > iCloud’ zie je van welke apps en gegevens een back-up worden gemaakt in iCloud.

→ Lees verder over de iOS 10.3 bug

‘Apple lanceert iPhone 8 goedkoper om met Galaxy S8 te concurreren’

iPhone 8 startprijs

De verwachte prijs van de iPhone 8 is bijgesteld. Alleen het duurste model kost duizend dollar, terwijl het 64GB-model goedkoper over de toonbank gaat. Apple zou de startprijs lager inzetten om de strijd met de Galaxy S8 aan te gaan. Met het oog op de Samsung Galaxy S8 overweegt Apple een prijs tussen de 850 en 900 dollar in de Verenigde Staten. Het model met 256GB intern geheugen tikt mogelijk wel de duizend dollar aan. Dit sluit volgens de analist aan bij het nieuwe prijsmodel dat Apple stilletjes heeft ingevoerd. Ook de AirPods en Apple Watch Series 2 zou Apple bewust net iets goedkoper hebben gemaakt, om zo een groter publiek aan te spreken.

→ Lees verder over de startprijs van de iPhone 8

Twitter Lite is sneller en zuiniger met je data

Twitter heeft een Lite-versie van zijn dienst gepresenteerd, die mensen kunnen gebruiken via de mobiele browser. Twitter Lite is sneller en verbruikt minder data. Het bedrijf zegt dat er nog enkele drempels zijn voor mensen om van het sociale netwerk gebruik te maken. Denk aan trage netwerken, dure databundels en een tekort aan opslagruimte op mobiele telefoons. “Volgens GSMA werkt 45 procent van de mobiele verbindingen nog over langzamere 2G-netwerken”, schrijft de dienst. Om de mensen met een trage verbinding tegemoet te komen, rolt het bedrijf nu Twitter Lite uit. Die ‘minimaliseert dataverbruik, laadt sneller, werkt beter met onstabiele netwerken en neemt niet meer dan een MB in op je toestel.

→ Lees verder over Twitter Lite

‘Apple geeft Siri stemherkenning om je iPhone beter te beveiligen’

Siri stemherkenning

In een opgedoken patent legt Apple uit hoe de stemherkenning in Siri van pas komt. Het lijkt om een sterk verbeterde versie van ‘Hé Siri’ te gaan, de functie van je iPhone die jouw stem leert kennen. Door de stemverbetering aan te scherpen, kan Apple straks je stembanden benutten voor de ontgrendeling van je iPhone. Vergelijkbaar met Touch ID en het topje van je vinger dus, maar dan zonder je iPhone aan te raken. Goede timing, mocht Apple naast gezichtsherkenning op de iPhone 8 nog een extra beveiligingsmaatregel overwegen. Een bijkomend voordeel is dat je iPhone niet meer reageert als iemand anders ‘Hé Siri‘ roept en puur en alleen op jouw stem reageert.

→ Lees verder over de stemherkenning van Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen