De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nieuwsoverzicht week 14: iPhone 6S, Apple Watch reserveren en iPhone 6C foto’s

Wouter Nijsen
4 april 2015, 13:35
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 14: iPhone 6S, Apple Watch reserveren en iPhone 6C foto’s

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Apple afhankelijk van concurrent Samsung voor iPhone 6C-chip’

rose gouden iphone 6s

Naar verluidt wordt de A9-processor in de volgende iPhone, die waarschijnlijk iPhone 6S gaat heten, gemaakt door Samsung. Het lijkt er daarmee op dat Apple voor de iPhone 6S wederom sterk afhankelijk is van zijn grootste concurrent. Voor de productie van de A8-processor in de iPhone 6 en 6 Plus koos Apple nog voor de Taiwanese chipmaker TMSC, maar voor de rekenkern van bijvoorbeeld de iPhone 5S was Samsung weer verantwoordelijk. Opvallend, want Apple en Samsung zijn niet alleen concurrenten, maar hebben ook al jaren een patentstrijd gevoerd. Dat Apple kiest voor Samsung heeft mogelijk te maken met de efficiënte chips die het bedrijf produceert, ook voor eigen smartphones als de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Deze zouden krachtiger en energiezuiniger zijn dan de chips die TSMC produceert.

Apple Watch bij release niet zonder reservering aan te schaffen

apple watch lancering

De Apple Watch wordt op 24 april uitgebracht in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en de VS, maar de smartwatch zal de 24e nog niet in de Nederlandse en Belgische Apple Stores liggen. Wil je het slimme horloge bemachtigen, dan is hoogstwaarschijnlijk een reservering verplicht. Volgens uitgelekte documentatie van Apple gaat de gadget voorlopig niet in de vrije verkoop. Het bedrijf uit Cupertino begint op 10 april om 9:01 uur met pre-orders voor de Apple Watch. Klanten kunnen dan online een reservering plaatsen om het horloge uit te proberen of aan te schaffen. Dat een klant een Apple Watch mag uitproberen, betekent niet meteen dat hij of zij deze direct kan aanschaffen. Apple verwacht beperkte voorraden, waardoor het goed mogelijk is dat de levertijd voor een (online) bestelling gauw oploopt.

Apple vraagt ontwikkelaars om Watch-apps in te dienen

apple watch sport

De eerste Apple Watch-apps druppelden eerder al de App Store binnen, maar Apple heeft nu een bericht gestuurd naar zijn community van ontwikkelaars om hen te vragen hun applicaties voor de Apple Watch in te dienen bij de App Store. In het bericht van Apple worden ontwikkelaars eraan herinnerd dat de eerste Apple Watches op 24 april om de polsen van mensen gedragen zullen worden. Bijgevoegd is een link naar een document, waarin uitleg wordt gegeven over hoe ontwikkelaars hun apps klaar kunnen maken voor de Apple Watch en hoe ze hem kunnen in kunnen dienen bij de App Store. Daarmee lijkt het erop dat we de komende dagen (en weken) steeds meer Apple Watch-apps kunnen verwachten.

Apple laat je Android-toestellen inruilen voor korting

iphone 6 knoppen

Er werd enkele weken geleden al over gespeculeerd, maar Apple heeft een nieuw inruilprogramma officieel aangekondigd voor haar retailwinkels. Waar voorheen alleen oude iPhones of iPads werden geaccepteerd, is het nu mogelijk om een Android-toestel in te leveren. Ook smartphones van andere merken, zoals Blackberry, zijn welkom. De waarde van het toestel krijgen deelnemers terug als tegoed, dat vervolgens wordt gebruikt bij de aanschaf van een nieuwe iPhone. Het nieuwe inruilprogramma is vooralsnog alleen beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Het is nog onduidelijk of en wanneer we ook in Nederland met een Android-toestel bij de Apple Store terecht kunnen.

‘Gelekte foto’s tonen behuizing iPhone 6C’

iPhone 6C behuizing

Al weken gaan er geruchten dat Apple bezig is met een 4-inch iPhone, die de iPhone 6C zou heten en later dit jaar samen met twee andere iPhones moet verschijnen. Op gelekte foto’s, die eerder deze week opdoken, is de vermeende behuizing van de 6C te zien. Op het eerste gezicht lijkt het toestel erg op de iPhone 5C, al zijn er wel een aantal afwijking aan te wijzen. Zo wijkt de opening van de True Tone-flitser iets af; deze is namelijk langwerpig in plaats van rond zoals op de iPhone 5C. Daarnaast lijken er meer inkepingen aan de onderkant van het toestel te zitten, die waarschijnlijk dienen voor de luidsprekers.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu