Nieuwsoverzicht week 13: Apple TV Plus, Apple Arcade en ECG-functie

Florence Peeters
30 maart 2019, 15:57
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 13: Apple TV Plus, Apple Arcade en ECG-functie

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apples TV Plus officieel onthuld: Dit is de Netflix-concurrent van Apple

Apple TV Plus officieel

Apple heeft Apple TV Plus officieel onthuld tijdens een speciale keynote. Apples Netflix-concurrent komt ook naar Nederland. Apple TV Plus is dan beschikbaar op al je Apple-apparaten en smart-tv’s en er zijn geen advertenties aanwezig. Daarnaast is het volledige aanbod zowel online als offline beschikbaar. Naast content van platforms als HBO, heeft Apple ook talloze eigen series als aanbod in petto. Apple TV Plus verschijnt deze herfst, de prijs is nog onbekend.

→ Lees verder over Apple TV Plus

Apple Arcade: nieuwe gamingdienst voor iOS, Mac en Apple TV

Apple Arcade uitgelicht

Naast een streamingdienst, is ook Apple Arcade onthuld tijdens de keynote op 25 maart. Met dit abonnement speel je onbeperkt betaalde games op je iPad, iPhone, Mac en Apple TV. Met Apple Arcade kun je meer dan 100 exclusieve, betaalde games spelen. De spellen hoeven dus niet meer los aangeschaft te worden. Onder meer de bekende ontwikkelaars Lego, Sega en Konami doen mee. Je vindt de nieuwe dienst binnenkort in de App Store op je iOS- of macOS-apparaat, onder zijn eigen tabblad.

→ Lees verder over Apple Arcade

iOS 12.2 nu beschikbaar: nieuwe Animoji, Safari-verbeteringen en meer

iOS 12.2 downloaden

De nieuwste update iOS 12.2 is voor iedereen te downloaden en introduceert weer een aantal fijne verbeteringen voor zowel de iPhone als iPad. Zo zijn er nieuwe Animoji om te gebruiken voor mensen met een iPhone of iPad met Face ID, kun je met Schermtijd een daglimiet instellen, is HomeKit verbeterd en zijn er een aantal belangrijke veranderingen in Safari doorgevoerd voor betere beveiliging en privacy. Ook ondersteunt iOS 12.2 de nieuwe AirPods 2019 en iPad Air 2019 en iPad mini 2019.

→ Lees verder over iOS 12.2

watchOS 5.2 nu beschikbaar: introduceert hartfilmfunctie in Europa

watchOS 5.2 downloaden

Je Apple Watch kun je nu updaten naar watchOS 5.2. De belangrijkste verbetering van watchOS 5.2 is de introductie van de ECG-functie in 19 Europese landen, waaronder Nederland. Vooralsnog was de optie om een hartfilmpje te maken met de Apple Watch Series 4 zeer beperkt beschikbaar, omdat Apple toestemming moet krijgen van gezondheidsinstanties om de software uit te brengen. Naast ondersteuning voor de ECG-app, heb je watchOS 5.2 ook nodig om de AirPods 2019 met de Watch te gebruiken.

→ Lees verder over watchOS 5.2

Nederlandse App Store toont voortaan reclames: zo herken je ze

Het heeft lang geduurd, maar nu moet ook Nederland er aan geloven: reclames in de App Store. Voortaan kom je gesponsorde zoekresultaten tegen in Apples app-winkel. In verschillende landen toont Apple al een aantal jaar reclames in de App Store, dus dat ze vroeg of laat ook hier zouden opduiken is geen verrassing. Vooralsnog zijn de momenten dat ze opduiken tussen je zoekresultaten beperkt, maar dit zal ongetwijfeld veranderen als er meer advertenties worden ingekocht.

→ Lees verder over App Store-reclame

Apple cancelt AirPower: oplaadmat definitief geschraptAirPower officieel

Anderhalf jaar na de aankondiging heeft Apple de AirPower officieel gecancelled. De oplaadmat komt dus definitief niet meer uit. In een e-mail aan diverse websites laat Apple weten dat men niet de beoogde kwaliteit heeft kunnen behalen. Daarom is besloten om het project in zijn geheel te schrappen. Het is niet bekend welke problemen er precies speelden. Had jij je verheugd op de draadloze oplaadmat? Check dan de beste AirPower-alternatieven, zodat je alsnog draadloos kunt opladen.

→ Lees verder over waarom de AirPower geannuleerd is

En dan nog iets: lees ook onze Apple TV-Plus event round-up terug!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu