Nieuwsoverzicht week 13: Goedkope iPad, iOS 11.3 en meer

Wouter Nijsen
31 maart 2018, 16:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 13: Goedkope iPad, iOS 11.3 en meer

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.3 nu beschikbaar met Accubeheer, nieuwe Animoji en meer

De naam iOS 11.3 doet misschien vermoeden dat het hier om een kleine update gaat, maar niets is minder waar. Met deze derde subversie van iOS 11 introduceert Apple een aantal nieuwe functies die de iPhone en iPad aanzienlijk verbeteren. De belangrijkste nieuwe functie is Accubeheer. Na de ophef rondom het beperken van de iPhone-prestaties om de accu te sparen gaat Apple jou meer inzicht geven. Voortaan zie je niet alleen of je iPhone-accu aan vervanging toe is, maar schakel je zelf de accubeperking in of uit. Ook zijn er vier nieuwe Animoji toegevoegd.

→ Lees verder over het downloaden van iOS 11.3

Apple onthult nieuwe budget-iPad met focus op educatie

iPad 2018 officieel

Tijdens het Apple maart-event heeft het bedrijf uit Cupertino de nieuwe 9,7 inch-iPad (2018) gepresenteerd. De tablet volgt de iPad 2017 op en wil de best mogelijke prestaties bieden voor een relatief lage prijs. Daarmee is de iPad het goedkopere kleine broertje van de high-end iPad Pro. De accu van de nieuwe iPad gaat 10 uur mee op een enkele acculading en heeft een 8 megapixelcamera op de achterkant. Aan de voorkant is een HD FaceTime-camera aanwezig. De iPad 2018 draait op de A10 Fusion-chip, die we kennen van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

→ Lees verder over de aankondiging van de iPad (2018)

Zo maakt Facebook privacydata inzien en verwijderen gemakkelijker

Facebook privacydata

Het Facebook-privacyschandaal heeft het netwerk gedwongen tot snelle actie. Vanaf vandaag is het privacyoverzicht van Facebook in een nieuw jasje gestoken. Deze was volgens Facebooks privacybaas Erin Egan te moeilijk vindbaar. “We willen gebruikers meer controle geven over hun privacy.” Voortaan staan alle instellingen overzichtelijk op één pagina. Zo zie je in een oogopslag wie je gegevens kunnen bekijken, wie jou in foto’s mag taggen, en of reacties wel of niet openbaar zijn. Een groot verschil met de twintig afzonderlijke pagina’s waar deze info eerst vermeld stond.

→ Lees verder over de privacydata en Facebook

‘Apple Watch krijgt dit jaar nieuw design, groter scherm en betere accu’

Apple Watch Series 4 design

De Apple Watch Series 3 is inmiddels de vierde editie van Apples slimme horloge, maar qua uiterlijk is hij maar lastig te onderscheiden van het eerste model. Dit jaar lijkt het eindelijk tijd om de buitenkant een opknapbeurt te geven. Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt dat de Watch Series 4 zich dit najaar op drie kernpunten richt: een nieuw ontwerp, groter scherm en betere accuduur. Kuo staat bekend als een van de best geïnformeerde en betrouwbare Apple-bronnen, wat dit gerucht meteen een stuk geloofwaardiger maakt.

→ Lees verder over de Apple Watch met nieuw design

Schoolwork, korting en meer: dit doet Apple om het klaslokaal te veroveren

Apple Schoolwork

Om Apples producten en diensten aantrekkelijker te maken voor scholen, voert het bedrijf speciale studentenkortingen in. Zo is de nieuwe iPad voor scholieren geen 329 dollar, maar 299 dollar en krijgen ze ook tien dollar korting op een Apple Pencil. Daarnaast is iedere Apple ID die met een school gekoppeld is voortaan gratis uitgerust met een iCloud-abonnement van 200GB. Genoeg ruimte om een hele schoolcarriére al je huiswerk en projecten op te slaan. Opvallend genoeg was het niet Apple die nieuwe school-accessoires onthulde, maar Logitech. Apple toonde een nieuwe stylus voor 50 dollar die ook op de nieuwe iPad 2018 werkt.

→ Lees verder over Schoolwork en Apple in het onderwijs

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen