Nieuwsoverzicht week 13: iOS 10.3 en iCentre overgenomen

Lars Paijmans
1 april 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 13: iOS 10.3 en iCentre overgenomen

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Massaproductie van razendsnelle iPhone 8 A11-chip start in april’

iPhone 8 A11 chip

Het is bijna april en dat betekent dat de massaproductie van de iPhone 8 en iPhone 7S gaat beginnen. TSMC zou zeer binnenkort al starten met het maken van de gloednieuwe iPhone 8 A11 chip. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus draaien op de A10-chip, dus is het nu de beurt aan de A11-chip om te laten zien hoe krachtig hij is. Net als vorig jaar is TSMC de enige fabrikant van deze chip. Hiervoor zou een 10 nanometer-proces worden gebruikt, een groot verschil met de 16 nanometers van de A10-chip.

→ Lees meer over de iPhone 8 A11-chip

‘Een AR-bril is Apples belangrijkste nieuwe project naast de iPhone’

De augmented reality bril van Apple is volgens ingewijden naast de iPhone het belangrijkste nieuwe product voor Apple. Uit een nieuw rapport van The Financial Times blijkt dat Apple het AR-project in de volgende versnelling heeft gezet. Inmiddels zou het zelfs Project Titan voorbijgestreefd zijn, het autoproject waarmee Apple eind vorig jaar een flinke stap terugzette. Door deze hoge prioriteit zou er volgens de bronnen al gekeken worden om van de augmented reality bril van een onderzoek naar een consumentenproduct om te vormen. Het zou echter nog minstens een jaar duren voordat deze bril in de schappen ligt.

→ Lees meer over de Apple AR-bril

Apple brengt iOS 10.3 uit met Zoek mijn AirPods, CarPlay-verbeteringen en meer

iOS 10.3 downloaden

Na meerdere bètaversies bracht Apple iOS 10.3 deze week officieel uit voor iedereen. iOS 10.3 downloaden is vanaf nu mogelijk als je iPhone, iPad of iPod de update ondersteunt. Dit is gemakkelijk te controleren: als je iDevice iOS 10 draait, dan kun je ook met iOS 10.3 aan de slag. Dankzij verschillende bètaversies wisten we al weken wat we van deze update konden verwachten. Naast de nodige beveiligingsupdates en bugfixes is iOS 10.3 vooral een handige update voor AirPods-eigenaren. Naast Zoek Mijn iPhone kun je de app nu namelijk ook gebruiken om zoekgeraakte AirPods op te sporen. Met Zoek mijn AirPods zie je op een kaart de locatie van de draadloze oordopjes en kun je zelfs een geluid afspelen.

→ Lees meer over de de iOS 10.3 release

‘Apple stopt iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4-ondersteuning met iOS 10.3.2’

iOS 10.3.2 iPhone 5

iOS 10.3.2 lijkt een grotere update te worden dan de naam doet vermoeden. Apple lijkt namelijk ondersteuning voor onder meer de iPhone 5 en vierde generatie iPad te stoppen. Waarom stopt Apple de iPhone 5 iOS 10.3.2 ondersteuning? Deze week verscheen de eerste bèta van iOS 10.3.2, een tussentijdse update die geen nieuwe functies zal introduceren. De grote veranderingen bewaart Apple immers voor updates die de naam iOS 11 of iOS 10.4 krijgen.

→ Lees meer over de de iOS 10.3.2 ondersteuning

Apple Premium Reseller Amac neemt alle iCentre-winkels over

Amac iCentre overname

Zojuist is bekend geworden dat Amac de winkels van iCentre overneemt. Dit maakt van Amac in een klap de grootset Apple Premium-reseller van Nederland. Wat betekent dit voor jou als consument? De overname betreft alle winkels van iCentre, de webstore, het Apple Authorised Repair Center en de bijhorende Central Support Organisatie. Beide partijen hebben een overeenstemming bereikt. Door de overname zijn de twee grootste Apple Premium Resellers van Nederland bij elkaar gekomen. De iCentre-winkels zijn voornamelijk gevestigd in het noorden van Nederland, terwijl Amac actief is in het midden en zuiden.

→ Lees meer over de de iCentre overname

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's