Nieuwsoverzicht week 13: iOS 9.3.1 en iPhone 7 dunner

Redactie
2 april 2016, 12:46
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 13: iOS 9.3.1 en iPhone 7 dunner

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3.1 lost problemen met openen van linkjes op

night shift-knop

Je kunt iOS 9.3.1 nu downloaden op je iPhone, iPad en iPod touch. Deze update lost het probleem met het openen van linkjes op. Gebruikers konden sinds de update naar iOS 9.3 niet meer op linkjes in Safari en andere Apple-apps drukken. In plaats van naar een andere pagina gestuurd te worden, crashte de apps of bleef de software hangen. De bug was niet het enige probleem tijdens de lancering van iOS 9.3. Op oudere toestellen konden mensen door een fout niet meer langs het activatieproces komen. Dit kwam doordat het systeem niet altijd naar het juiste wachtwoord vroeg en dat bij het verkeerd invullen van het wachtwoord de installatie helemaal vast liep.

Lees ook: Waarom gaat het nog mis met die iOS-updates?

‘Zo wil Apple de iPhone 7 dunner maken’

iphone 7 conceptplaatjes

Het gaat (fracties van) millimeterwerk worden, maar als we de berichten mogen geloven gaat Apple zijn best doen om aan de iPhone 7 te schaven, zodat hij dunner is dan zijn voorganger. Apple zou een nieuwe fan-out technologie willen gebruiken voor de antennemodule en de chip voor radiofrequentie. De fan-out staat voor het aantal inputpoorten waar onderdelen aan gekoppeld kunnen worden. Met de module en radiochip kan de iPhone wisselen tussen LTE en andere antennes, zoals GSM en CDMA. Met de nieuwe technologie zou Apple meer in- en uitgaande terminals kunnen implementeren, terwijl het chipformaat kleiner wordt. Kort samengevat maakt Apple een chip kleiner in de iPhone, zonder dat het aan kwaliteit verliest.

iPhone SE bevat onderdelen van iPhone 5S, 6 én 6S

iphone se

De iPhone SE is een mix van verschillende iPhones. De eerste teardown van het toestel is een feit en biedt een kijkje onder de motorkap van de nieuwe 4-inch iPhone. Het was al duidelijk dat de iPhone SE bestond uit onderdelen van meerdere iPhone-versies. Zo heeft de telefoon het ontwerp van een iPhone 5(S), maar de kracht van een iPhone 6S. Volgens Chipworks zijn er componenten te vinden van de iPhone 5S, 6 en 6S. Daarmee is het volgens het bedrijf ‘geen alledaagse Apple-release’. “Er zijn heel weinig nieuwe onderdelen”, zegt Chipworks. “Maar dat betekent niet dat er geen innovatie is. Het is de combinatie van alle juiste onderdelen wat een succesvol product maakt. ”

FBI helpt ook bij kraken van iPhone in moordzaak

iphone 6s plus review 4

Het Federal Bureau of Investigation is akkoord gegaan om te assisteren bij het openen van een iPhone 6 en een iPod. Het gaat om apparaten van twee mensen die verdacht worden van moord in de Amerikaanse staat Arkansas. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt, zo schrijft de Los Angeles Times. De twee, een man van 18 jaar en een jongen van 15 jaar, worden verdacht van de moord op een echtpaar. De hulp van de FBI is opvallend nieuws, want een paar dagen geleden bracht het bureau nog naar buiten dat het was gelukt om de iPhone 5C van één van de San Bernandino-schutters te kraken.

‘Verborgen aanwijzing duidt op naamsverandering OS X’

macbook

In de huidige versie van OS X zijn aanwijzingen gevonden voor een naamsverandering van het besturingssysteem. In de code is een verwijzing naar ‘macOS’ gevonden. Het is geen verrassing als Apple daadwerkelijk een naamsverandering aankondigt, aangezien macOS beter in het rijtje met iOS, watchOS en tvOS past dan OS X. Iedere Mac-gebruiker die OS X 10.11.4 geïnstalleerd heeft, kan de verborgen aanwijzing zelf opzoeken. Je checkt het door naar /System/Library/PrivateFrameworks/ te gaan en bij FlightUtilities.framework het Interface Builder-document te bekijken. Hiervoor zie je een bestand verschijnen met de naam FUFlightViewController_macOS.nib.

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Devices: iPhone 7, iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's