Nieuwsoverzicht: iMac 2021 op komst, iPhone 13 Pro en nieuwe Apple TV-afstandsbediening

Michel van 't Klaphek
27 maart 2021, 16:16
3 min leestijd

De nieuwe iMac komt eraan, de iPhone 13 Pro belooft flink beter te worden dan zijn voorganger en ook zou Apple sleutelen aan een nieuwe tv-afstandsbediening. De belangrijkste gebeurtenissen van afgelopen week lees je in dit iPhone-nieuwsoverzicht.

Lees verder na de advertentie.

iMac 2021: 5 verwachtingen voor de grootste iMac-upgrade in jaren

iMac Apple Silicon concept

De nieuwe iMac komt eraan en het belooft een flinke stap voorwaarts te worden. Dit zijn onze verwachtingen voor de iMac 2021. De desktop van Apple is toe aan een upgrade en als we de geruchten mogen geloven, gaat dit niet lang meer duren. Bereid jezelf voor op de iMac 2021 met deze vijf verwachtingen.

 Lees verder over de iMac 2021 verwachtingen

‘iPhone 13 Pro krijgt beter geluid, andere camera en nieuwe zwarte kleur’

Betrouwbare bronnen melden dat de iPhone 13 Pro (en Max) in een nieuwe kleur verschijnt: zwart. Ook zou het toestel een kleinere camera krijgen en beter geluid. Dat doet het toestel door het geluid gericht te verspreiden, in plaats van alle kanten op. Verder krijgt de iPhone 13 Pro volgens dit gerucht een ander soort coating over de behuizing. Daardoor blijven vingerafdrukken minder lang zichtbaar.

 Lees verder over de nieuwe kleur van de iPhone 13 Pro

‘Fleeceware-apps’ lichten miljoenen mensen op, dit kun jij er tegen doen

App Store advertentie

Uit een nieuw onderzoek blijkt hoe zorgelijk het aantal nep-apps in de App Store en Play Store is. Oplichters hebben er in totaal ruim 400 miljoen dollar mee verdiend. Dit blijkt uit een onderzoek van Avast, dat in totaal 204 zogenaamde ‘fleeceware apps’ in de App Store en Play Store vond. Fleeceware is een term voor apps die mensen oplichten met enorm hoge abonnementskosten. Na een korte gratis testperiode wordt er bij nietsvermoedende klanten een groot bedrag afgeschreven van hun rekening.

 Lees verder over fleeceware-apps

‘Nieuwe Apple TV krijgt aangepaste afstandsbediening’

Apple TV 2021 gerucht

Met een nieuwe Apple TV aan de horizon, lijkt ook de meegeleverde ‘Siri Remote’ een grote opknapbeurt te krijgen. De vierde generatie Apple TV en Apple TV 4K die daarop volgde, introduceerde naast softwareplatform tvOS ook een nieuwe afstandsbediening. MacRumors ontdekte dat we deze ‘Siri Remote’ waarschijnlijk niet meer terugzien bij de Apple TV 2021.

 Lees verder over de verwachte remote van de Apple TV 2021

‘Apple werkt aan nieuwe HomePod met scherm en camera’

HomePod met scherm en camera

Apple werkt volgens een recent gerucht aan nieuwe HomePod-modellen met schermen en camera’s. Op die manier gaat Apple de concurrentie aan met onder andere Google’s Nest Hub en Amazon’s Echo Show. Als Apple daadwerkelijk een HomePod met een scherm en een camera op de markt brengt, zal het bedrijf te maken krijgen met flinke concurrentie

 Lees verder over de HomePod met scherm en camera

5G-complottheorieën: “Mensen slaan op tilt als ze ‘straling’ horen”

5g gevaarlijk

5G speelt een rol in menig moderne complottheorie, vaak verbonden aan het coronavirus, Bill Gates of meer. Is 5G gevaarlijk? En waar komen die bijzondere verhalen vandaan? iPhoned-redacteur Erwin dook in de wereld van complottheorieën en onderzoekt waarom juist de theorie rondom 5G zoveel aanhang kreeg.

 Lees verder over 5G en complottheorieën

Video van de week: Blijft je iPhone hangen? Zo los je het op!

iPhone vastgelopen na herstarten? Zo los je het op
Bron afbeelding: EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen