De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwsoverzicht week 12: nieuwe AirPods, iPad mini 2019 en Apple Shows

Wouter Nijsen
23 maart 2019, 16:02
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 12: nieuwe AirPods, iPad mini 2019 en Apple Shows

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple onthult nieuwe AirPods met draadloos opladen, nieuwe chip, meer

Eén van de populairste nieuwe producten waar Apple-fans op hebben gewacht, is de tweede generatie AirPods. De nieuwe AirPods 2019 hebben een nieuw doosje dat je draadloos kunt opladen. Net zoals de nieuwere iPhones ondersteunt deze case de Qi-standaard, zodat je hem op praktisch iedere draadloze lader kunt leggen. Deze case is echter niet verplicht, omdat het de prijs van de AirPods 2019 verhoogt naar 229 euro. Vind je ondersteuning voor draadloos laden niet nodig, dan kun je ze ook met een andere case aanschaffen. In dat geval kosten ze net zoveel als de vorige generatie AirPods: 179 euro.

→ Lees verder over de aankondiging van de nieuwe AirPods

iPad mini 2019 verschenen: Apples kleinste tablet is vernieuwd

iPad mini 2019

Al langer gingen er geruchten over rond en nu is het officieel: de iPad mini 2019 heeft het levenslicht gezien. De kleinste tablet in de iPad-familie heeft een update gekregen, nadat er sinds 2015 geen opvolger meer is verschenen voor de iPad mini 4. In Nederland gaat de iPad mini 2019 (met 64GB opslag) voor 459 euro over de toonbank. Voor het model met 256GB betaal je 629 euro. De iPad mini 2019 is in drie kleuren verkrijgbaar: goud, zilver en spacegrijs. De nieuwe iPad mini heeft een Apple A12 Bionic-chip, die ook te vinden is in de iPhone XS en iPhone XR. Het Retina-scherm meet 7,9 inch.

→ Lees verder over de nieuwe iPad mini 2019

Apple onthult gloednieuwe iPad Air 2019 met 10,5 inch-display

iPad Air 2019

Apple blaast na jaren afwezigheid de Air-lijn weer nieuw leven in, met een nieuw model dat duurder is dan de iPad 2018. De iPad Air 2019 draait op de A12 Bionic-chip. De nieuwe Air ondersteunt de eerste generatie Apple Pencil en heeft een 8 megapixel-camera op de achterkant en 7 megapixel-camera op de voorkant. Daarnaast kun je een Smart Keyboard van Apple aan de tablet koppelen, zodat je hem goed kunt gebruiken om tekst mee te verwerken. Dit komt door de Smart Connector, de magnetische aansluiting die op de zijkant van de iPad zit.

→ Lees verder over de gloednieuwe iPad Air 2019

‘Apple Shows gratis te kijken, exclusieve films en series zijn een lokkertje’

Apple Shows verdienmodel uitg

Alle films en series van Apple Shows kun je gratis kijken. Apple gaat geld verdienen door andere streamingdiensten, zoals HBO, te verkopen. Het lijkt er volgens een bron van Recode op dat Apple Shows geld gaat verdienen door andere streamingdiensten te verkopen, en hier een percentage van de omzet af te snoepen. Alle exclusieve Apple Shows-films en series waar we de afgelopen maanden over horen, zouden dus niet meer dan een (duur) lokkertje zijn. De bron noemt geen specifieke streamingdiensten, maar naar verwachting gaat het onder meer om HBO, bekend van de populaire serie Game Of Thrones, en Starz en Showtime. De winst zit hem voor Apple in het aanbieden van bundels.

→ Lees verder over het verdienmodel van Apple Shows

‘Apple kiest voor vierkante camerabult op iPhone 2019 met drie camera’s’

iPhone 2019 camerabult

Eind vorig jaar kwam de geruchtenmolen van de iPhone 2019 al op gang. Eén van de eerste verhalen richtte zich voornamelijk op de camera, die wederom een grote upgrade lijkt te krijgen. Na een paar jaar een dubbele lens te hebben gebruikt stapt de iPhone 2019 voor het eerst over naar een camera met drie lenzen. Een nieuw gerucht van Macotakara schrijft dat Apple ervoor zou kiezen om een vierkante camerabult op de achterkant van de iPhone 2019 te plaatsen. Hier zitten de drie cameralenzen in verwerkt, samen met de flitser en een microfoon. Bronnen stellen dat Apple inmiddels hoesjes aan het voorbereiden is met ‘een groot gat’ erin, om deze forse camerabult te huisvesten.

→ Lees verder over de camerabult van de iPhone 2019

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu