Nieuwsoverzicht week 12: Facebook-privacyschandaal en iPhone X-opvolger

Wouter Nijsen
24 maart 2018, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 12: Facebook-privacyschandaal en iPhone X-opvolger

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Deze 4 acties neemt Facebook na het grote privacyschandaal

Facebook Cambridge Analytica

In het verleden verkeerde Facebook al vaker in zwaar weer door klachten over privacy. Maar dit keer is het anders, nu blijkt dat databedrijf Cambridge Analytica op grote schaal gegevens van Facebook-gebruikers verzamelde en misbruikte, daalde het aandeel van het netwerk in een dag met ruim zeven procent. Tot overmaat van ramp bleek dat Facebook al sinds 2015 op de hoogte was van de problemen, maar werd er onvoldoende actie ondernomen om het misbruik te voorkomen. Dit resulteerde in een storm van kritiek waarin zelfs de mede-oprichter van WhatsApp (onderdeel van Facebook) opriep dat het tijd is om je Facebook-account te verwijderen.

→ Lees verder over het Facebook Cambridge Analytica-schandaal

→ 5 tips om minder persoonlijke data met Facebook te delen

‘Apples Face ID krijgt over twee jaar pas echt concurrentie’

Face ID concurrentie

Reuters schrijft dat Apple een flinke voorsprong heeft op Android-telefoons wat gezichtsherkenning betreft. Door met drie grote fabrikanten te praten, kwam de bron te weten dat bijna alle concurrerende smartphones nog minimaal tot 2019 moeten wachten om een soortgelijke Face ID-techniek te presenteren. Dat heeft vooral een praktische reden: er zijn simpelweg niet genoeg onderdelen om al die geavanceerde 3D-scanners te maken. Zowel Viavi Solutions, Ams AG en Finisar Corp zeggen een tekort aan onderdelen te hebben, terwijl dit de drie grootste leveranciers zijn op dit gebied.

→ Lees verder over de concurrentie voor Face ID

PlayerUnknown’s Battlegrounds nu gratis te downloaden voor iOS in Nederland

pubg mobile review

Het battle royale-genre op de iPhone heeft een geduchte concurrent gekregen. PUBG wordt al door miljoenen spelers op de pc en Xbox gespeeld, en is er nu ook voor de iPhone. De opzet van PUBG is vergelijkbaar met andere battle royale-games. Je wordt met 99 andere spelers uit een vliegtuig geworpen in een groot landschap, waarna je op zoek moet naar de juiste uitrusting om te overleven. De speler (of het team) dat als laatste overblijft, is de winnaar. Kenmerkend voor PUBG is dat de winnaar de zin ‘winner winner, chicken dinner’ te zien krijgt.

→ Lees verder over de iPhone-versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds

‘Apple maakt iPhone X-opvolger dit najaar goedkoper’

iPhone X tweede indruk

Volgens analist Luke Lin van DigiTimes heeft Apple een financiële meevaller gekregen. Het bedrijf zou de productiekosten van de nieuwe iPhone X aanzienlijk hebben kunnen verlagen, waardoor het een stuk goedkoper wordt om een iPhone te maken dan nu het geval is. Hierdoor zou de nieuwe iPhone X 10 procent goedkoper te maken zijn dan de huidige iPhone X. Dit grote verschil kan volgens Lin grote gevolgen hebben voor de drie iPhones die in september aangekondigd zouden worden.

→ Lees verder over de opvolger van de iPhone X

Apple maart-event 2018: onze 8 verwachtingen op een rij

Apple Onderwijsvernieuwing uitnodiging 27 maart 2018

Een nieuwe iPhone, updates voor de iPad en meer. Dit verwachten we dit jaar van Apples maart 2018-event. Naar welke kijk jij het meeste uit? De eerste keynote van 2018 laat niet lang meer op zich te laten wachten. Het bedrijf uit Cupertino heeft de nodige nieuwe producten en aankondigingen voor ons in petto, die we eind maart al te zien krijgen. Op 27 maart vindt het event van Apple in Chicago plaats, op de Lane Tech College Prep High School.

→ Lees verder over onze verwachtingen voor Apples maart 2018-event

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen