Nieuwsoverzicht week 12: rode iPhone 7 (Plus) en Clips

Wouter Nijsen
25 maart 2017, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 12: rode iPhone 7 (Plus) en Clips

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Round-up: deze 6 producten kondigde Apple deze week aan

Apple maart 2017 round up

Er vond deze week geen Apple-event plaats, maar toch regende het vanmiddag productaankondigingen. De grootste aankondiging was de iPad 2017. Dit is het nieuwe instapmodel dat per direct de iPad Air 2 vervangt. De iPad 2017 is een stuk goedkoper dan de iPad Pro, maar heeft wel wat minder goede specificaties. Vanaf vrijdag is de nieuwe iPad verkrijgbaar. In het onderstaande bericht lees je alles over de nieuwste Apple-tablet. Ook werd er een rode iPhone 7 (Plus) aangekondigd, alsmede een iPhone SE met meer opslag (32GB en 128GB).

→ Lees verder in de Apple maart 2017 round-up

‘iPhone 8 verschijnt gewoon in september, in zeer beperkte oplage’

iPhone 8 voorraad beperkt

Het leek er sterk op dat de OLED-iPhone 8 niet op tijd klaar zou zijn voor september. Nu stelt een bron dat de voorraad beperkt is, maar wel in die maand lanceert. Ga alvast maar in de rij zitten bij een Apple Store dus. Door deze kleine voorraad is de kans groot dat je langer op je bestelling moet wachten dan je van een nieuwe iPhone gewend bent. Dit zagen we vorig jaar al met de gitzwarte iPhone 7, die door productieproblemen pas maanden later stabiel verkrijgbaar was. Iedere keer als een Apple Store een paar gitzwarte modellen binnen kreeg, waren ze in een paar minuten weer uitverkocht.

→ Lees verder over de beperkte iPhone 8 voorraad

T-Mobile maakt abonnement goedkoper als je voor iPhone kiest

T-Mobile iPhone-aanbieding

Providers bieden wel vaker aanbiedingen aan voor nieuwe abonnementen, maar bij T-Mobile lijken ze zich nu specifiek op Apple-fans te richten. Bestel je een T-Mobile abonnement met iPhone, dan is het tot wel vijf euro per maand goedkoper dan een ‘gewoon’ abonnement. De aanbieding geldt voor elk abonnement met een iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S of iPhone 6S Plus. Sluit je een tweejarig T-Mobile Go-abonnement af met 1GB aan data, dan betaal je daarvoor 22,50 euro per maand. Tijdens de huidige actieperiode is dat sowieso al iets goedkoper, voor 19 euro per maand, maar met een van de genoemde iPhones betaal je nog minder: slechts 16 euro per maand.

Eindelijk: vanaf iTunes 12.6 kijk je gehuurde films op al je apparaten

iTunes 12.6

iTunes 12.6 kun je nu downloaden via de App Store. Deze update bevat uiteraard weer de nodige bugfixes en prestatieverbeteringen, maar dat is niet het belangrijkste. iTunes 12.6 maakt het namelijk eindelijk mogelijk om een gehuurde iTunes-film op al je apparaten te bekijken. Dit betekent dat je nu een film via iTunes kunt huren op de vierde generatie Apple TV en deze vervolgens kosteloos op je iPhone of iPad verder kunt kijken. Dit klinkt heel logisch, maar was tot nu toe niet mogelijk. In plaats daarvan werd de gehuurde film gekoppeld aan het apparaat waar je de film op gehuurd hebt.

→ Lees verder over iTunes 12.6

Opinie: Met Clips bereid Apple zich voor op de augmented reality-iPhone

iPhone 8 Clips

Van alle Apple maart-aankondigingen, was die van Clips de meest verrassende. Vanaf begin april staat er een nieuwe Apple-app op ons te wachten in de App Store, die het leuk en makkelijk moet maken om video’s te maken. Deze deel je vervolgens op je favoriete sociale netwerken. Als dit je doet denken aan Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter, Viber, Prisma of Vine, dan geven we je geen ongelijk. Met Clips betreedt Apple een markt die al jaren verzadigd is, met een app die vooralsnog weinig echt nieuwe dingen doet. Clips sluit echter naadloos aan met de plannen die Apple dit najaar heeft voor de iPhone.

→ Lees verder in ons opinie-artikel over Clips

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's