De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 12: Nieuwe MacBooks en iOS 9.3-problemen

Redactie
26 maart 2016, 16:12
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 12: Nieuwe MacBooks en iOS 9.3-problemen

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe 12-inch MacBook komt begin 2016’

macbook

Over nieuwe MacBooks repte Apple met geen woord tijdens het laatste event. Die werden ook niet verwacht, maar Apple lijkt wel iets van plan te zijn met de apparaten. Er zijn aanwijzingen opgedoken in OS X voor een nieuwe 12-inch MacBook die begin dit jaar moet verschijnen. De nieuwe MacBook wordt genoemd in Apples eigen Schijfkopiehulpprogramma en in de OS X Server-app die in de App Store te downloaden is. Het Schijfkopiehulpprogramma stelt gebruikers in staat om schijfkopieën te maken voor meerdere machines. In de lijst wordt de 12″ MacBook (Early 2016) genoemd. In de OS X Server-app wordt de computer genoemd onder de NetInstall-sectie. Ook zouden nieuwe ultradunne MacBooks in de maak zijn.

Apple erkent problemen met iOS 9.3-update, zo los je ze op

ios 9.3

Apple heeft de uitrol van de iOS 9.3-update stilgelegd vanwege problemen met een groot aantal toestellen. Bij onder meer de iPhone 5S, iPad Air en oudere toestellen kan het activatieproces vastlopen. Ook lezers van iPhoned melden problemen met de iOS 9.3-update. Vooral bij gebruikers met oudere modellen, waaronder de iPad 2, kan het voorkomen dat het beeld blijft vasthangen bij de activatiestap. Zij moeten dan hun wachtwoord invoeren, maar in sommige gevallen wordt om de code van een ander account gevraagd. Wordt het wachtwoord niet juist ingevoerd, dan blijft het toestel vasthangen. In dit artikel lees je hoe je de problemen oplost.

Samenvatting Apple-event: iPhone SE, iPad Pro 9.7 en iOS 9.3

apple event maart

Het Apple-event van maandagavond trok weer de nodige aandacht. Het evenement ging om 18.00 Nederlandse tijd van start en stond weer bol van product- en software-onthullingen. Voor wie de livestream niet kon volgen of wat overweldigd is door al het nieuws, lichten we in dit artikel de belangrijkste aankondigingen uit. Natuurlijk staan we stil bij de iPhone SE, het nieuwe 4-inch toestel dat over krachtige hardware beschikt. Ook bespreken we de kleinere iPad Pro, de nieuwe features van iOS 9.3 en de updates voor OS X, watchOS en tvOS. Ook werd de Apple Watch voorzien van nieuwe bandjes.

FBI heeft Apple mogelijk toch niet nodig om iPhone te kraken

FBI-directeur

Net voordat de rechtszaak vervolgd zou worden, gaf de Amerikaanse overheid aan dat Apple misschien niet meer nodig is voor de hack. De overheid wil nu een methode gaan proberen waarmee mogelijk data van de telefoon gehaald kan worden en daar komt Apple dan niet aan te pas. De geplande zitting van dinsdagavond ging daarom niet door. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zegt dat een derde partij de FBI een manier heeft getoond die de iPhone wel eens zou kunnen ontgrendelen. “We moeten de methode eerst testen om er zeker van te zijn dat er echt geen data verloren gaat, maar we zijn voorzichtig optimistisch.”

‘iPhone SE accu stukken beter dan die van iPhone 6S’

iphone se

Een veelgehoord kritiekpunt op (met name kleinere) iPhones is dat de accu vrij snel leegloopt. Maar de iPhone SE belooft verbetering. Volgens een review van The Wall Street Journal is de accuduur de ‘belangrijkste nieuwe feature’ van de iPhone SE. Tijdens de test ging het toestel 10 uur mee op een volle lading. Daarmee houdt hij het twee uur langer vol dan de iPhone 5S en iPhone 6S. Ook is dat drie uur langer dan een Galaxy S7 van Samsung. Dat de accu het langer uithoudt, ligt voor een deel aan het feit dat het scherm simpelweg kleiner is dan zijn grote broers. Ook heeft het toestel geen 3D Touch en maakt de iPhone SE gebruik van de efficiënte A9- en M9-chips die de nieuwste iPhones aan boord hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen