De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nieuwsoverzicht week 12: MacBook, Apple TV en veilig chatten met WhatsApp

Wouter Nijsen
21 maart 2015, 14:03
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 12: MacBook, Apple TV en veilig chatten met WhatsApp

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook mogelijk trager dan MacBook Air

macbook 12 inch

Tijdens de presentatie van de nieuwe MacBook werd meerdere malen aangegeven dat dit de dunste en lichtste MacBook tot nu toe is. Dit zorgde er ook voor dat Apple inwendig het een en ander moest veranderen. Zo is de nieuwe MacBook voorzien van een nieuwe en zuinige Core M-processor, die waarschijnlijk minder krachtig is dan aanvankelijk gedacht. Er is namelijk een benchmark verschenen van de Lenovo Yoga 3 Pro, een 13 inch Windows-laptop die ook wordt aangestuurd door een Core M-processor. Uit de tests blijkt dat de prestaties van deze processor niet al te best zijn en zelfs lager uitvallen dan die van de huidige MacBook Air. Of dit ook bij de nieuwe MacBook het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Apple stemt de hard- en software van haar notebooks namelijk veel beter af dan andere fabrikanten. Toch zou het opmerkelijk zijn als de nieuwe MacBook trager is dan huidige modellen, zeker wanneer je bedenkt dat het apparaat een stuk duurder is.

‘Apple presenteert nieuwe Apple TV met Siri en App Store in juni’

nieuwe apple tv

Apple presenteert naar verluidt in juni een nieuwe Apple TV op ontwikkelaarsconferentie WWDC. De huidige – en inmiddels al ruim drie jaar oude – Apple TV werd onlangs door Apple afgeprijsd tot 79 euro, maar krijgt dit jaar dan eindelijk een échte opvolger. De nieuwe settopbox zal op veel fronten afwijken van zijn voorganger en aanzienlijk meer functies krijgen. Naar verluidt wordt het apparaat het middelpunt van de ‘digitale huiskamer’ en kan het behalve audio en video streamen ook overweg met apps. Ook zou je met het apparaat de slimme apparatuur (domotica) in je huis kunnen bedienen. Naar verwachting krijgt de nieuwe Apple TV een opgefrist design, de snellere A8-chip van de iPhone 6 en 6 Plus en een App Store. Verder moet er meer interne opslagruimte en ondersteuning voor Siri aanwezig zijn. Laatstgenoemde zal op korte termijn ook Nederlands praten.

WhatsApp versleutelt berichten via end-to-end-encryptie

whatsapp web op ios

Alle verstuurde of ontvangen berichten van WhatsApp zijn in een nieuwe beta voorzien van end-to-end-encryptie. Dat betekent dat alleen de ontvanger en verzender de berichten kunnen zien en veiliger kunnen chatten. Dat blijkt althans uit screenshots die het Duitse blog i-Pektas heeft gepubliceerd. De veranderingen werden in betaversie 2.11.17 van WhatsApp opgemerkt. Momenteel is de laatste versie van WhatsApp 2.11.16 op iTunes. Bij de volgende uitrol zou het dus mogelijk moeten worden om berichten veilig te versturen, zonder dat iemand met je mee kan kijken. Voor de versleuteling wordt end-to-end-encryptie gebruikt. De inhoud van een verstuurd bericht wordt specifiek voor de ontvanger versleuteld. Alleen de ontvanger kan het bericht ontvangen, voor anderen is het onleesbaar. Ook moeten gebruikers het volledige bericht nog niet kunnen zien als de iPhone vergrendeld is. Slechts de eerste paar woorden zouden in beeld komen, de rest valt pas te lezen als je de telefoon hebt ontgrendeld via pincode of TouchID.

‘Nieuw inruilprogramma van Apple accepteert ook Android-toestellen’

iphone 6 knoppen

Het is al een tijdje mogelijk om een oude iPhone of iPad in te ruilen bij de aanschaf van een nieuw iOS-toestel en waarschijnlijk worden de mogelijkheden binnenkort uitgebreid. Apple zou een nieuw inruilprogramma willen introduceren, zodat gebruikers ook een Android-toestel kunnen inleveren. Wanneer deelnemers in een Apple Store een smartphone inruilen, ontvangen zij een tegoedbon. Deze kan vervolgens gebruikt worden als korting bij het kopen van een nieuwe iPhone. Volgens de bron wordt het nieuwe inruilprogramma binnen enkele weken gelanceerd. Eind deze week worden er mogelijk nieuwe trainingen gestart, gericht op het Apple-personeel. De medewerkers moeten klanten voortaan helpen bij het overzetten van hun Android-contacten naar een nieuwe iPhone.

‘Apple lanceert eigen streaming televisie-service in de herfst’

Apple tv copy

Er gaan al geruime tijd geruchten over een streaming televisie-service van Apple. Volgens The Wall Street Journal wordt de dienst in juni aangekondigd en aankomende herfst in de VS beschikbaar. De tv-dienst van Apple zou zo’n 25 kanalen bevatten, waaronder ABC, Disney, FOX, CBS en ESPN. Anonieme bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Apple ook een flink on demand-aanbod wil meeleveren, maar dat kleinere televisiekanalen achterwege worden gelaten. Het kabelpakket wordt afgeslankt, maar daardoor ook goedkoper (30 à 40 dollar per maand). Het moet straks mogelijk worden om op de iPhone, iPad en Apple TV gebruik te maken van de tv-dienst van Apple. Of en wanneer deze naar Nederland en België komt, is echter niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu