Nieuwsoverzicht week 11: Apple-event officieel en productie AirPods 2

Florence Peeters
16 maart 2019, 15:58
3 min leestijd

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Apple-event op 25 maart met Apples tv-dienst en meer

APple maart-event 2019 officieel

Omcirkel het maar in je agenda: Apple heeft zijn eerste keynote van het jaar aangekondigd. Het evenement vindt plaats op 25 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd. Naar verwachting heeft het bedrijf een hoop nieuwe aankondigingen in petto, al is hier natuurlijk nog niks over gezegd. De slogan van dit jaar is “It’s show time”. Het wemelt al tijden van de geruchten over een eigen Apple tv-dienst en waarschijnlijk wordt deze Netflix-concurrent op 25 maart daadwerkelijk aangekondigd.

→ Lees verder over het Apple-event

WWDC 2019 officieel: Apple onthult iOS 13 en meer op 3 juni

wwdc 2019 officieel

Apple heeft de WWDC 2019 officieel aangekondigd. Men trapt op 3 juni af door tijdens de keynote iOS 13 aan te kondigen, evenals onthullingen voor macOS, watchOS en meer. De jaarlijkse Apple-ontwikkelaarsconferentie vindt dit jaar van 3 tot en met 7 juni plaats in San Jose (Californië), op een halfuurtje rijden van het hoofdkantoor in Cupertino. Aangezien deze bijeenkomst voor ontwikkelaars bedoeld is staat software centraal. Toch verwachten we ook enkele nieuwe producten te zien.

→ Lees verder over WWDC 2019

‘Massaproductie AirPods 2 en iPad 2019 gestart, verschijnt in twee formaten’

iPad 2019 productie

De massaproductie van de nieuwe iPads en tweede generatie AirPods zou inmiddels in volle gang zijn. Een viertal producenten heeft volgens anonieme bronnen de productie opgevoerd. Deze fabrikanten staan bekend als producent voor Apple van de AirPods en iPad-onderdelen. Ook zou de iPad 2019 in twee schermformaten verschijnen. Een model met een 10,2 inch-scherm en een groter model met een 10,5 inch-display. Mogelijk hebben de twee meer verschillen, omdat de formaten wel erg dicht bij elkaar liggen.

→ Lees verder over de productie van AirPods 2 en de iPad 2019

‘iOS 12.2 verschijnt op 25 maart, bevat AirPower- en nieuwe iPad-verwijzingen’

iOS 12.2 AirPower

Hoewel de keynote op 25 maart vooral zal draaien om diensten, is de kans ook groot dat de AirPower-oplader aanwezig is, samen met een tweetal nieuwe iPads. Dit ontdekte 9to5Mac door in de code te duiken van de iOS 12.2-bèta. Deze bevat aanwijzingen dat Apple de software van de iPhone klaarmaakt om AirPower te ondersteunen. Dit zou ook betekenen dat de iOS 12.2-update die dag verschijnt. Naast verwijzingen naar de draadloze lader zit in de bèta ook informatie verstopt over twee nieuwe iPad-modellen die vanaf 12.2 ondersteund worden.

→ Lees verder over iOS 12.2-ontdekkingen

‘Apple Shows verschijnt eerst zonder originele films en series’

Apple tv-dienst opinie

Apple presenteert op 25 maart zijn tv-dienst Apple Shows, maar mogelijk nog zonder exclusieve content. Uit een rapport van Bloomberg blijkt dat de originele films en series op z’n vroegst pas in de herfst verschijnen. Het bedrijf uit Cupertino is nog niet klaar om alle eigen producties aan de dienst toe te voegen. De ontwikkeling hiervan zou nog in volle gang zijn. De meeste content verschijnt daarom pas op z’n vroegst eind dit jaar.

→ Lees verder over Apple Shows

‘Apple-nieuwsdienst om onbeperkt kranten te lezen komt ook naar de Mac’

Apple nieuwsdienst opinie

De Apple-nieuwsdienst voor kranten en tijdschriften gaat ook op je Mac werken. Dat blijkt uit screenshots. Waarschijnlijk wordt Apples ‘Netflix voor nieuws’ op 25 maart officieel aangekondigd. Telkens wanneer je favoriete magazine een nieuwe editie uitbrengt wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Bij lancering kun je in ieder geval de magazines Bon Appétit, Fast Company en National Geographic lezen.

→ Lees verder over de Apple-nieuwsdienst

En dan nog iets: lees ook onze verwachtingen voor de tv-dienst Apple Shows terug!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen