Nieuwsoverzicht week 11: Apple maart-event en slimme politiecamera’s

Rick van der Veer
17 maart 2018, 16:04
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 11: Apple maart-event en slimme politiecamera’s

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple-event officieel op 27 maart met iPhone SE 2 en meer

Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor de eerste keynote van 2018. Op 27 maart wordt een nieuw Apple-event georganiseerd in Chicago, op de Lane Tech College Prep High School. Het event zou voornamelijk in het teken staan van educatie. Tijdens deze keynote onthult Apple waarschijnlijk de iPhone SE 2, nieuwe iPads, een MacBook Air en meer. De iPhone SE 2 wordt waarschijnlijk de grote klapper van de avond, de opvolger op de populaire 4 inch-iPhone die goede prestaties betaalbaar maakte.

→ Lees verder over het Apple-event op 27 maart 2018

Apple richt zich op digitale tijdschriftenmarkt met grote overname

Apple Texture

Apples Eddy Cue laat in een verklaring weten dat het bedrijf Texture overneemt, een grote dienst die digitale tijdschriften uitgeeft. Hierdoor krijgt Apple van de één op de andere dag een grote collectie aan tijdschriften in handen, afkomstig van verschillende uitgevers. De grote vraag is wat Apple precies van plan is met Texture. Wat de uitkomst ook is, het is wederom een belangrijke stap om minder op tech en meer op diensten te focussen.

→ Lees verder over de Apple-Texture-overname

Appen achter het stuur? Deze nieuwe politiecamera herkent en beboet je

Appen achter het stuur

Appen of je telefoon achter het stuur bedienen is verboden, maar vooralsnog lastig te controleren voor politie. Daar komt met een speciale camera verandering in, die op afstand ziet wat je doet. De nieuwe politiecamera is een uitkomst voor de politie, die nu vaak nog zelf moet kijken of iemand met zijn telefoon zit te spelen in het verkeer. Is dat het geval, dan moet de bestuurder ook nog eens staande worden gehouden. De camera slaat al deze stappen over.

→ Lees verder over de slimme camera die ziet of je appt achter het stuur

WWDC 2018 officieel: Apple onthult iOS 12 op 4 juni

WWDC 2018 officieel

Apple heeft de World Wide Developers Conference, of WWDC 2018, officieel aangekondigd. Van 4 tot 8 juni verzamelen Apple-ontwikkelaars zich in San Jose. De conferentie wordt traditiegetrouw afgetrapt met een keynote, waar we alle grote updates te zien krijgen. Van iOS 12 tot de nieuwe macOS, watchOS en tvOS, alle softwaresystemen van Apple komen voorbij. Net als vorig jaar vindt de conferentie plaats in de McEnery-hallen te San Jose, Californië.

→ Lees verder over de officiële aankondiging van WWDC 2018

WhatsApp belooft (voor nu) geen data met Facebook te delen

WhatsApp Info

WhatsApp heeft beloofd geen gebruikersgegevens met Facebook te delen, waardoor je privacy voorlopig gewaarborgd blijft. Er zit wel een addertje onder het gras. De twee diensten mogen namelijk wel onderling data delen, indien dit volgens de voorschriften uit de General Data Protection Regulation gaat. Deze wet om privacy van burgers te garanderen gaat vanaf mei in, en geldt voor technologiebedrijven in de hele Europese Unie.

→ Lees verder over de privacywetgeving rondom Facebook en WhatsApp

Categorieën: Devices, Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen