Nieuwsoverzicht week 11: Apple TV 5 wordt getest, iPhone 8 3D Touch extra duur en meer

Lars Paijmans
18 maart 2017, 16:16
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 11: Apple TV 5 wordt getest, iPhone 8 3D Touch extra duur en meer

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 wordt extra duur door complexe 3D Touch-sensor’

Dat de iPhone 8 de duurste iPhone wordt, hangt al een tijdje in de lucht. Maar nu weten we eindelijk ook wat beter waarom: onder meer de iPhone 8 3D Touch prijs ligt een stuk hoger. Omdat Apple alles uit de kast lijkt te trekken voor de iPhone 8, neemt de prijs van het toestel mogelijk ook toe. Verschillende bronnen stellen dat Apple een vanafprijs van duizend dollar op de planning heeft staan. Nu blijkt via een nieuw gerucht van Digitimes dat de iPhone 8 3D Touch sensor een van de oorzaken van is. In vergelijking met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus is deze sensor 60 procent duurder, wat neerkomt op zo’n 15 dollar per iPhone. Als Apple vast wil houden aan de marges die het bedrijf nu hanteert, heeft dit gevolgen voor de prijs van het toestel.

→ Lees verder over de iPhone 8 prijs

‘Apple test vijfde generatie Apple TV met 4K en tvOS 11 actief in Cupertino’

Apple TV 4K

De 4K Apple TV die Apple zou testen, is opgedoken in logbestanden van ontwikkelaars. Reken er dus maar op dat deze 4K Apple TV 5 dit jaar nog verschijnt. Een paar weken geleden dook het gerucht op dat Apple aan een gloednieuwe Apple TV zou werken. Deze vijfde generatie zou zich met de opkomst van 4K-tv’s richten op die doelgroep die video in ultra hoge kwaliteit nodig heeft. Gisteren ontdekte spelontwikkelaar Firi Games een nieuw bestand in de logbestanden van de Verenigde Staten, met een IP-adres dat in het gebied van Apples hoofdkantoor in Cupertino valt. Het apparaat wordt aangeduid met ‘AppleTV6,2’ en draait op ‘tvOS 11.0’.

→ Lees verder over de Apple TV 5

Apple trekt zich terug uit zaak tegen Trumps inreisverbod

Apple inreisverbod

Een groep techbedrijven heeft zich teruggetrokken uit de zaak tegen het inreisverbod van president Donald Trump. Daaronder zijn Apple, Google en Facebook. In totaal zijn ruim 60 techbedrijven afgehaakt in de zaak tegen het controversiële inreisverbod. Dat schrijft persbureau Reuters. Met het inreisverbod wilde de Amerikaanse president Trump immigranten uit bepaalde moslimlanden weren. Het plan was aanvankelijk om visa-aanvragen voor negentig dagen stop te zetten voor mensen uit zeven landen, waaronder Irak, Syrië en Libië. Dat verbod werd al snel tegengehouden door een federale rechter in Washington en inmiddels is het nieuwe inreisverbod ook stopgezet door een rechtbank in Hawaï.

→ Lees verder over Apple en Trump

‘Deze machine en de iPhone 8 zetten zelfstandige reparateurs buitenspel’

iPhone reparatiemachine

Als Apple een kapotte iPhone repareert, wordt een iPhone reparatiemachine gebruikt. De kans is groot dat dit apparaat er in combinatie met de iPhone 8 voor gaat zorgen dat zelfstandige reparateurs buitenspel worden gezet. Motherboard publiceert een foto van de machine die Apple het liefst geheim houdt. Deze staat achter gesloten deuren in de Apple Store en draait dagelijks overuren om defecte iPhones weer aan de praat te krijgen. Een ex-Apple medewerker zou de foto genomen hebben, en vertelt dat Apple de machine sinds de komst van de iPhone 5S gebruikt. De foto zou dan ook een verouderd model laten zien, al blijft de functie hetzelfde. De ex-medewerker merkt terecht op dat het apparaat er niet erg ‘Apple-achtig’ uitziet. “Het is een logge machine die eruit ziet alsof hij in iemand achtertuin gemaakt is.”

→ Lees verder over de machine

‘iOS 11 maakt bijna 187.000 iOS-apps onbruikbaar’

App Store gebruikersreviews

Als iOS 11 zoals verwacht 32-bit iOS-apps niet meer ondersteunt, zijn er in een klap zo’n 187.000 apps niet meer te gebruiken op je iPhone, iPad en iPod Touch. Waarom trekt Apple een streep door iOS 11 32-bit apps? Uit een onderzoek van Sensor Tower blijkt dat 8 procent van alle apps in de App Store nog van het 32-bit systeem gebruik maken. Acht procent lijkt misschien weinig, maar komt in de praktijk neer op zo’n 187.000 apps. In de werkelijkheid ligt het aantal zelfs nog een stuk hoger. Dit komt omdat Sensor Tower puur gekeken heeft naar apps die voor 20 september 2013 ingediend zijn en sindsdien geen update meer gekregen hebben. Dit was het moment dat Apple 64-bit introduceerde. Pas in juni 2015 maakte Apple het verplicht om 64-bit te ondersteunen. Met de komst van iOS 11 lijkt Apple een nieuwe lijn te trekken. Het is tijd dat apps afstappen van de oude 32-bit architectuur. Dit vertraagt iOS namelijk onnodig, omdat het systeem moet wisselen tussen de twee verschillende systeemstructuren.

→ Lees verder over iOS 11 apps

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen