Nieuwsoverzicht week 10: macOS-veiligheidslek en 5G-iPhone vertraagd

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gevaarlijk veiligheidslek in macOS ontdekt: Apple belooft oplossing

Mac ARM-chips

Volgens Googles Project Zero zit er een “ernstig” veiligheidslek in macOS. Apple werd in november 2018 al over deze kwetsbaarheid ingelicht, maar is pas sinds kort bezig met een oplossing. Project Zero is een speciaal team van Google dat altijd op zoek is naar beveiligingslekken in software. Door het lek zouden kwaadwillenden in theorie een virus aan een bestandssysteem kunnen toevoegen zonder dat de ‘politieagent’ van macOS dit door heeft. De oplossing wordt in een latere versie van macOS Mojave uitgerold.

→ Lees verder over het ernstige macOS-veiligheidslek

Apple repareert nu ook iPhones met niet-originele batterijen

iPhone accureparatie prijs

Apple repareert vanaf nu ook iPhones met een accu die niet door het bedrijf zelf is vervangen, maar bijvoorbeeld door een lokale reparatiewinkel. Het nieuwe reparatiebeleid geldt wereldwijd. Apple raakt toestellen die door derden onder handen zijn genomen met geen vinger aan, maar maakt nu dus een uitzondering voor vervangen iPhone-accu’s. Je kunt zowel terecht bij Apples eigen winkels als bij geautoriseerde service providers, zoals Amac.

→ Lees verder over Apples nieuwe reparatiebeleid

‘iPhone met 5G loopt vertraging op: deze opties heeft Apple’

iPhone 2019 camera

De eerste iPhone met 5G komt minimaal anderhalf jaar na de eerste Android-smartphones met deze internetsnelheid uit. Dat zeggen analisten van Cowen, een bekend onderzoeksbureau. De belangrijkste reden van deze vertraging is het feit dat Intel niet in staat is om hoogwaardige 5G-modems te maken. Hierdoor staat Apple voor de keuze: of anderhalf jaar wachten en een iPhone met ‘middelmatig’ modem uitbrengen, of nog langer aan de zijkant staan en wel kwaliteit leveren. Apple heeft verschillende opties, maar zit in een lastig parket.

→ Lees verder over de vertraagde iPhone met 5G

‘Apples AR-bril heeft iPhone nodig, massaproductie start dit najaar’

De bekende en betrouwbare analist Ming-Chi Kuo stelt dat de massaproductie van Apples AR-bril dit najaar start, met als uiterste datum het tweede kwartaal van 2019. Dat betekent dat Apple inmiddels in een vergevorderd stadium is wat de ontwikkeling van het apparaat betreft. Kuo stelt vandaag dat de eerste generatie van de bril erg afhankelijk zal zijn van de iPhone. Daardoor is de bril in de praktijk vooral een display die met een draadloze verbinding gebruik maakt van de rekenkracht, internetverbinding en locatievoorzieningen van de iPhone.

→ Lees verder over Apples AR-bril

‘AirPods laden supersnel op met draadloze oplaadcase’

Nieuw AirPods-oplaaddoosje

Het lijkt erop dat het verwachte nieuwe oplaaddoosje voor de AirPods niet alleen draadloos laden mogelijk maakt, maar er ook voor zorgt dat de oordopjes enorm snel vol zitten. De AirPods zouden in ongeveer een kwartier van 0 tot 100 procent kunnen opladen in de nieuwe case. Zijn dus zowel de oordopjes als het oplaaddoosje helemaal leeg, dan zijn ze binnen een mum van tijd weer helemaal vol. Ter vergelijking: met de huidige AirPods-oplaadcase kun je na een kwartier opladen volgens Apple weer drie uur lang muziek luisteren.

→ Lees verder over de draadloze oplaadcase voor AirPods

En dan nog iets: lees ook onze verwachtingen voor Apples maart-event 2019 terug!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.