Nieuwsoverzicht week 10: Apple maart-event en goedkopere Apple-producten

Rick van der Veer
10 maart 2018, 15:54
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 10: Apple maart-event en goedkopere Apple-producten

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple maart-event 2018: onze 6 verwachtingen op een rij

iPhone nieuws

Hoewel Apple nog geen uitnodigingen heeft verstuurd, lijkt de eerste keynote van 2018 niet lang meer op zich te laten wachten. Het bedrijf uit Cupertino heeft de nodige nieuwe producten en aankondigingen voor ons in petto, die we eind maart al te zien krijgen. Dit kun je tijdens de presentatie van het bedrijf verwachten. Let daarbij wel op: Apple heeft het maart-event nog niet officieel bevestigd. Zodra we meer weten, werken we dit bericht bij.

→ Lees verder over onze verwachtingen voor het Apple maart-event 2018

Opinie: Met de HomePod herhaalt Apple de succesformule van de Apple Watch

iPhone nieuws

Beperkt, prijzig en onhandig: drie veelgehoorde klachten over Apples slimme HomePod-speaker hoorden we jaren geleden ook over de eerste Apple Watch. Bewandelt Apples speaker hetzelfde pad als de smartwatch? Apple heeft beide apparaten op de markt gezet met een duidelijk doel: consumenten nog dieper het Apple-ecosysteem intrekken. Heb je een Apple Watch om je pols zitten en staat er een HomePod in je woonkamer? Dan denk je wel twee keer na voordat je van de iPhone overstapt op een Android-smartphone.

→ Lees verder over de kritiek op de HomePod en Apples strategie voor de slimme speaker

→ Lees ook de uitgebreide HomePod review

‘Apples over-ear koptelefoon krijgt noise-cancelling, verschijnt eind 2018’

iPhone nieuws

Het is inmiddels zo goed als zeker dat Apple dit najaar een eigen draadloze koptelefoon presenteert. Het bedrijf zou zich hiermee op de high-end markt richten, en gaat de strijd aan met merken als Bose. Eind februari hoorden we dankzij analist Ming-Chi Kuo voor het eerst over deze Apple-koptelefoon. Bloomberg bevestigt dit gerucht door navraag te doen bij diens eigen bronnen. Omdat de AirPods zo’n succes zijn, wil Apple het aanbod van koptelefoons verder uitbreiden. Naast de kleine witte oordopjes verschijnt er dit najaar daarom een volwaardige headset die je volledige oren bedekken.

→ Lees verder over de mogelijke high-end Apple-koptelefoon met noise cancelling

‘Apple focust op lagere prijs met nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook’

apple goedkoper

Apple brengt dit jaar goedkopere versies uit van de nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook Air. Het bedrijf focust zich daarmee meer op de prijsbewuste consument. Volgens een Japans blog mogen we ons dit jaar opmaken voor maar liefst vier goedkopere Apple-producten. Over de meeste van deze producten hoorden we de afgelopen maanden al de nodige geruchten. In het artikel hieronder lees je er meer over.

→ Lees verder over vermeende goedkopere Apple-producten in 2018

Apple onderzoekt MacBook-toetsenbord dat volledig uit oled bestaat

De Touch Bar was slechts het begin: Apple lijkt er serieus werk van te maken om een toetsenbord te ontwikkelen, dat volledig uit een oled-display bestaat. Een onlangs ingediend patent laat duidelijk zien waar Apple onderzoek naar doet. Met de naam ‘dual display equipment with enhanced visibility and suppressed reflections’ beschrijft het bedrijf de opvolger van het traditionele toetsenbord. In plaats van fysieke knoppen bestaat dit toetsenbord volledig uit een oled-display.

→ Lees verder over MacBooks met oled-toetsenborden

Bron afbeelding: iDropNews
Categorieën: Devices, Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen