Nieuwsoverzicht week 10: iPhone 8 vertraagd en OLED-iPhones in 2019

Lars Paijmans
11 maart 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 10: iPhone 8 vertraagd en OLED-iPhones in 2019

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

‘Pas in 2019 hebben alle iPhones een OLED-scherm’

OLED-scherm iPhone Hoewel Apple dit jaar al één iPhone uitrust met een OLED-display, duurt het nog wel even tot alle iPhones deze nieuwe schermtechniek krijgen. Pas vanaf 2019 is een OLED-scherm iPhone de norm. Een nieuw gerucht afkomstig uit Korea stelt dat Apple voorlopig niet helemaal afscheid neemt van lcd-schermen. Hoewel iedereen het erover eens lijkt te zijn dat dit jaar de iPhone 7S en iPhone 7S Plus nog een ‘ouderwets’ lcd-display krijgen, zal dit ook in 2018 nog het geval zijn.

→ Lees verder over OLED iPhones in 2019

Deze Apple-techniek herkent gezichten met een dieptemeter

Een patent is aan Apple toegewezen waarmee menselijke gezichten door middel van diepte-informatie herkend kunnen worden. De titel van het patent is ‘Enhance face detection using depth information‘. In het bijhorende document wordt beschreven hoe computervisie helpt om met name menselijke gezichten te herkennen. Het patent is onderdeel van meerdere patenten die Apple overnam toen het bedrijf motion capture-specialist PrimeSense uit Israel kocht. In het patent werkt gezichtsherkenning ook als het gezicht slechts een deel van het scherm in beslag neemt. De herkenningsalgoritmes moeten zelfs slagen als gezichten op verschillende plekken en dieptes verschijnen.

→ Lees verder over iPhone gezichtsherkenning

‘iPhone 8 heet mogelijk iPhone Edition, verschijnt veel later dan de 7S’

iPhone Edition Apple lijkt nog te twijfelen over de naam die de iPhone 8 dit najaar krijgt. Na de iPhone 8 en iPhone X, wordt er nu over een iPhone Edition gesproken. Ook begint het er steeds meer op te lijken dat we hier langer op moeten wachten. Het nieuwe gerucht is afkomstig van Mac Otakara, een website die relatief betrouwbaar is als het op Apple-geruchten aankomt. Apple zou volgens de bronnen de naam iPhone Edition overwegen, omdat dit in lijn ligt met de Apple Watch Edition. Met een prijs vanaf duizend dollar en premium-functies als een OLED-edge-display, gezichtsherkenning en draadloos opladen betaal je namelijk een stuk meer dan voor de iPhone 7S.

→ Lees verder over de iPhone Edition

Apple: ‘De meeste iOS-beveiligingslekken uit de CIA-documenten zijn al gedicht’

iPhone 8 Touch ID-display In de stapels met uitgelekte CIA-documenten blijkt dat de overheidsdienst intensief zoekt naar gaten in de iPhone-beveiliging. Apple laat in een reactie weten dat veel van deze lekken inmiddels gedicht zijn. Het bedrijf uit Cupertino liet weten druk bezig te zijn met het bekijken van de gelekte CIA-documenten. Hieruit bleek gisteren namelijk dat de overheidsdienst 14 zero-day lekken gevonden had. Gevaarlijk, want deze zero-days zijn gaten in de beveiliging die zowel bij beveiligingsexperts als bij Apple zelf nog niet bekend zouden zijn.

→ Lees verder over het CIA-lek

‘Ook de iPhone 8 3D camera is niet op tijd klaar voor september’

Het begint er steeds meer op te lijken dat de iPhone 8 vertraagd is en niet op tijd klaar is voor een release in september. Nu lijkt namelijk ook de iPhone 8 3D camera langer op zich laat wachten. Een nieuw gerucht afkomstig uit Apples productieproces stelt dat STMicroelectronics de 3D-camera van de iPhone 8 zou maken. Deze camera is een van de grootste vernieuwingen van de OLED iPhone 8, omdat deze diepte kan herkennen. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij gezichtsherkenning, maar ook bij augmented reality.

→ Lees verder over de iPhone 8 vertraging

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's