De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 10: Apple-event officieel en iPhone SE-design

Redactie
12 maart 2016, 13:30
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 10: Apple-event officieel en iPhone SE-design

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple-event op 21 maart met nieuwe iPhone en meer

Apple-evenement

Apple organiseert op 21 maart een nieuw media-evenement. Op de uitnodiging staat het Apple-logo met de woorden: ‘’Let us loop you in’’. Hoewel de omschrijving niet veel loslaat, weten we al wat we ongeveer kunnen verwachten. Zo is de afgelopen weken het nodige gelekt over de iPhone SE, de nieuwe 4 inch-iPhone van Apple. Daarnaast toont de fabrikant mogelijk een kleinere iPad Pro en nieuwe bandjes voor de Apple Watch. Het evenement vindt plaats in Cupertino en start 21 maart om 19.00 uur Nederlandse tijd.

Apples softwareleider: ‘Apps sluiten heeft geen enkel nut’

iOS 8.4 downloaden

Druk je twee keer op de homeknop in iOS, dan komen alle geopende apps op een rij te staan. Veeg ze naar boven om ze helemaal af te sluiten. Veel gebruikers doen dat ook, omdat ze denken dat het de accuduur verlengt of het toestel sneller maakt. Dat is niet helemaal waar. Een lezer van 9to5Mac besloot Tim Cook te mailen met de vraag of het wel nut had. Hij kreeg van Craig Federighi, de softwareleider bij Apple. “Hey Tim”, schrijft lezer Caleb in zijn mail. “Sluit jij vaak apps via multitasking en is dit noodzakelijk om langer met de accu te doen?” Een dag later kreeg hij antwoord. “Hi Caleb”, schrijft Federighi. “Ik weet dat je het aan Tim gevraagd hebt, maar ik wilde toch graag reageren op je vraag.” Het antwoord van Federighi is simpel: “Nee en nee. Bedankt dat je een klant van Apple bent!”

Gerucht: Apple maakt nieuwe iPhone met 5,8 inch-scherm

iphone 6s plus

Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe iPhone – mogelijk de iPhone 7S Plus – die is voorzien van een 5,8 inch-oled-scherm. De geruchten over een oled-iPhone, die waarschijnlijk in 2017 of 2018 verschijnt, gaan al langere tijd. Mocht er daadwerkelijk een 5,8 inch-iPhone verschijnen, dan zal deze waarschijnlijk de 5,5 inch-Plus vervangen. Een groter display hoeft niet per se te betekenen dat de telefoon in zijn geheel groter wordt. Apple kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de bezels kleiner te maken en de homeknop te implementeren in het scherm.

‘iPhone SE wijkt qua ontwerp niet af van iPhone 5S’

iphone se renders

Hoewel de iPhone SE-aankondiging aanstaande is, weten we maar weinig over het design van de smartphone. Geruchten gingen er vanuit dat het een mini-versie van de iPhone 6 zou worden, maar een nieuw bericht spreekt dat tegen. Er zijn namelijk renders opgedoken van de hoesjesmaker Spigen, die zou werken aan cases voor het nieuwe toestel. In het ontwerp valt te zien dat de randen van het toestel recht zijn, zoals bij de iPhone 5S. Ook zijn de volumeknoppen rond en zit de aan/uit-knop bovenop het toestel. Daarnaast is er een pilvormige flitser naast de lens.

Edward Snowden: ‘FBI heeft hulp Apple niet nodig bij kraken iPhone’

edward snowden

De FBI heeft meerdere malen aangegeven de hulp van Apple nodig te hebben om toegang te krijgen tot de iPhone 5C van Syed Farook, de terrorist die samen met zijn vrouw een aanslag pleegde in San Bernardino. Edward Snowden, die sprak op een bijeenkomst van Common Cause, noemt deze claim ‘complete onzin’. Als voorbeeld verwijst Snowden naar een blog van de American Civil Liberties Union, waarin wordt beschreven hoe de FBI de beveiliging van Apple kan omzeilen. Simpel gezegd: iedere iPhone wist zichzelf automatisch wanneer tien keer een verkeerde pincode wordt ingevoerd. In de praktijk wordt echter de sleutel tot de data vernietigd in plaats van de data zelf.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen